Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Polițiști sibieni pe plajă la bulgari. În misiune

Polițiști sibieni pe plajă la bulgari. În misiune

De la începutul lunii, polițiști sibieni au plecat în Bulgaria, unde desfășoară activități pentru prevenirea faptelor ilegale. Polițiștii acționează în stațiunile turistice Albena, Nisipurile de Aur, Balcic și Nessebar. Alături de polițiștii sibieni până la 31 august 2016, vor acționa pe litoralul bulgăresc polițiști din Giurgiu, Dolj, Teleorman și Hunedoara. ”Este al șaptelea an în care se organizează asemenea misiuni, activitățile anterioare bucurându-se de apreciere din partea turiștilor români care au avut astfel posibilitatea de a se adresa direct polițiștilor români pentru soluționarea unor probleme, deși se aflau pe teritoriul altui stat”, se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul General de Poliție.

În cadrul misiunilor, polițiștii români au consiliat până acum peste 2.300 de turiști români, în special cu privire la indicarea anumitor destinații și furnizarea unor informații de ordin legislativ din Bulgaria. De asemenea, polițiștii români au participat, alături de colegii bulgari la 74 intervenții la diferite evenimente, cele mai multe vizând aplanarea unor stări conflictuale, ridicarea de autovehicule parcate ilegal și soluționarea unor neînțelegeri legate de asigurarea condițiilor de cazare.

De asemenea, 70 de turiști români au fost implicați în evenimente pe raza stațiunilor respective, dintre care 58 în calitate de victimă ale unor evenimente neplăcute, furturi de autoturisme, tamponări auto, înșelăciuni, furturi sau distrugeri și 12 bănuiți de comiterea unor fapte antisociale, fără producerea unor consecințe deosebite.

Aceste misiuni au demarat în anul 2010, iar în cadrul lor, polițiștii români și bulgari acționează în patrule comune în scopul asigurării ordinii și liniștii publice. De asemenea, cooperează și acordă asistență în cadrul activităților specifice, relaționând îndeosebi cu cetățeni ai propriului stat. Activitățile de patrulare în comun au loc, îndeosebi, pe durata sezonului turistic (atât vara, cât și iarna) în zonele în care se deplasează turiști români și bulgari.

Foto: ziuaconstanta.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus