Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Dosar penal în urma unei tamponări ușoare în giratoriul de la Ramada

Dosar penal în urma unei tamponări ușoare în giratoriul de la Ramada

Un șofer din Gorj s-a ales cu dosar penal după ce a fost implicat într-un accident ușor de circulație, în giratoriul din fața hotelului Ramada, și a mințit apoi polițiștii cu privire la împrejurările producerii incindentului.

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 14:45, la sediul Biroul Rutier Sibiu s-a prezentat un conducător auto de 27 de ani, din județul Gorj, pentru a declara un accident rutier soldat cu pagube materiale produs în cursul respectivei zile în intersecția sens giratoriu Piața Unirii — bvd. Corneliu Coposu — bvd. Vasile Milea — str. Zaharia Boiu din municipiul Sibiu.

”Conducătorul auto, în fața organelor de poliție, a completat în mod necorespunzător realității locul impactului dintre cele două autovehicule în vederea producerii unei consecințe juridice, astfel încât acesta să nu fie sancționat contravențional”, spun acum reprezentanții IPJ Sibiu.
Prin urmare, polițiștii Biroului Rutier Sibiu s-au sesizat din oficiu cu privire la declararea de date false.

Cercetările în acest dosar continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații (art. 326 cod penal).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

9 comentarii

Odin

Acum 7 ani

Probabil ca si asta avea impresia ca cei de pe banda de interior a giratoriului au prioritate si l-a lovit realitatea pe laterala dreapta a masinii! :)
Raspunde

Stoicescu Gheorghe

Acum 7 ani

Continui sa nu inteleg care e cauza pentru care intrarea in giratoriu nu are o singura banda. S-ar evita foarte multe situatii ambigue. Chestia cu reducerea fluiditatii nu cred ca e fezabila. Ce preferam, cresterea fluiditatii (dar si situatiilor periculoase potential) sau invers? Si sunt intrigat ca "mai marii" circulatiei nu ies cu clarificari si precizari privind circulatia im giratoriu.
Raspunde

Damn...

Acum 7 ani

@Odin Ouch, ti-ai dat cu firma-n cap. Ia o carte de legislatie rutiera si mai insista poate-poate intelegi cum sta treaba cu giratoriile. Toata lumea isi da cu parerea cum ar trebui sa se circule in giratorii dar nimeni nu CITESTE legislatia. Ar trebui sa se dea examen la fiecare 3-5ani, asa am mai elibera strazile de soferii "profesionisti" ca cel de mai sus...
Raspunde

unu sibian, acolo

Acum 7 ani

Vorbeste ciob de oala sparta :) Daca taceai filozof ramaneai. Ca si pe drumul public cu 2 benzi, daca tu "doresti" sa schimbi banda sau directia de mers nu trebuie sa te asiguri inainte sa faci acest lucuru? si sa dai prioritatea celor care merg inainte adica isi pastreaza directia de mers? Treci ca porcu prin cucuruz sau ca Voda prin loboda si in mintea ta zici "Ce da blaju"? Ei bine tin sa-ti transmit ca acelasi lucru se aplica si in sensul giratoriu, cel care schimba banda sau directia de mers in sensul giratoriu acela este cel care trebuie sa dea prioritate si nu cel care-si pastreaza directia de mers "capisci"? Eu daca am chef sa ma invart 5 ture in sensul giratoriu ca asa are chef banana mea ma invart, iar tu daca esti in interiorul sensului giratoriu trebuie sa iesi sau sa schimbi banda dupa ce te-ai asigurat ca nu-mi perturbi mie directia :) dupa care paresesti sensul giratoriu fara evenimente Dcotor Docent in sensuri giratorii ce esti. Nu stiu ce legislatie ai citit tu dar eu cred ca ori ai intrat pe vreun site dubios unde sunt dubiosi ca tine care sustin tot felul de dubiosi :) Ai facut cumva scoala la Pitesti? ca asa e de inteles de ce crezi tu ca ai prioritate oricand vrei tu sa schimbi benzile in sensul giratoriu sau pe drumurile cu mai mult de 1 banda :)
Raspunde

un sibian

Acum 7 ani

In codul rutier nu este reglementata circulatia in sensul giratoriu. Practic el nu exista!!!! Aici e codul rutier: http://www.legislatia-rutiera.ro/ordonanta-de-urgenta/#cap5 cuvatul giratoriu apare de fix 2 ori, la art. 55 si art 57. Fiecare politits aplica codul rutie dupa cum crede el in cazul unui accident intr-un sens giratoriu.
Raspunde

un sibian

Acum 7 ani

tot ceea ce ati invatat la legislatie rutiera sunt doar reconadari!!! Ar fi bine sa fie urmate ptr a evita accidentele in sensul giratoriu!
Raspunde

Robocop

Acum 7 ani

Si procesele verbale de contraventie sunt tot recomandari. Ti se recomanda sa platesti daca nu vrei sa lucrezi in folosul comunitatii. :D In codul rutier scrie destul cat sa circuli in sensul giratoriu, numai sa te ajute capul si bunul simt.
Raspunde

un curios

Acum 7 ani

D-le Dobre ati uitat sa specificati in articol daca gorjeanul avea sau nu be.em.veu :)
Raspunde

Calin

Acum 7 ani

Mama, ce stire... a fost greu copy-paste-ul din comunicatul Politiei? Am citit de doua ori si nu am ramas cu nicio informatie.... of of
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus