De la experimente trăsnite, demonstrații cu roboți, inovații tehnice, demonstrații științifice, activități educative pentru copii, la concursuri și multe alte activități distractive, toate fac parte din programul pregătit pentru evenimentul "Noaptea Cercetătorilor" din acest an. Pe data de 30 septembrie, începând cu orele 16, universul fascinant al științei își va deschide porțile în mai multe locații ale Universității ,,Lucian Blaga" din Sibiu.
Timp de o zi, pentru al treilea an consecutiv, Sibiul, alături de alte peste 300 de orașe europene, va găzdui experimente din toate domenii studiate în universitate. Universul ştiinţei îşi va deschide porţile în opt locaţii ale Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS): Facultatea de Inginerie, Facultatea de Științe, Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, Facultatea de Medicină, Facultatea de Drept, Facultatea de Ştiințe Socio-Umane, Facultatea de Litere şi Arte.
,,Obiectivul principal este de a aduce cercetarea, știința, mai aproape de publicul larg, adresându-ne ȋn special copiilor, pentru că știm cu toții care este, de multe ori, percepția copiilor despre știință: se gândesc la matematică, la fizică, la chimie și văd ȋn general formule, ceva foarte abstract, foarte complicat, foarte puțin atrăgător. Noi ne propunem să prezentăm cercetarea și știința dintr-o altă perspectivă, mai atractivă, mai amuzantă, care să fi pe placul copiilor şi, ȋn felul acesta, să-i atragem spre acest domeniu captivant; ne-am bucura dacă unii dintre ei ar alege cariera de cercetător şi ne-ar demonstra că prin studiu şi cercetare ne pot face viața mai bună”, a declarat prof. univ. dr. Claudiu Vasile Kifor, prorector al ULBS.
,,Sibiul cercetătorilor”
Organizatorii estimează că anul acesta vor avea peste 10.000 de vizitatori. În plus, participanților le este pregătit un concurs, numit ,,Sibiul cercetătorilor - știință, tehnologie și cultură”. Vor fi premiate cele mai inovative proiecte, cel mai aplicabil experiment, cel mai bine realizat film de prezentare, cea mai amuzantă echipă, și, de asemenea, cea mai populară echipă.
,,Anul acesta venim cu un concurs care se adresează elevilor de gimnaziu, de liceu și studenților. Ȋncurajăm echipe coordonate de un cadru didactic să dezvolte un experiment științific care să răspundă la ȋntrebarea: Cum poate influența acest proiect dezvoltarea orașului Sibiu și îmbunătățirea calității vieții locuitorilor orașului. Echipa trebuie să pregătească apoi un film de aproximativ cinci minute prin care să ȋşi prezinte proiectul şi pe care să îl încarce pe site-ul nostru. Vom acorda premii pe diverse categorii de vârstă, în plus, li se oferă participanțiior posibilitatea să își prezinte proiectul la evenimentul "Noaptea Cercetătorilor”, adaugă prof. univ. dr. Claudiu Vasile Kifor.
Termenul limită pentru trimiterea de proiecte participante la concurs a fost extins până la data de 20 septembrie, iar rezultatele finale vor fi publicate în data de 26 septembrie. Regulamentul complet al concursului poate fi descărcat de aici.
Anul trecut, "Noaptea Cercetătorilor" s-a desfăşurat ȋn cinci locații ale ULBS, au fost peste 50 de standuri de prezentare de experimente demostrative, peste 8.000 de vizitatori și aproximativ 40 de școli și licee participante. Anul acesta, evenimentul Noaptea Cercetătorilor este susținut de Primăria Municipiului Sibiu şi de Consiliul Județean Sibiu.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Științe Socio , Consiliul Judetean Sibiu , Industrie Alimentară , Lucian Blaga , Ştiinţe Agricole , Noaptea Cercetătorilor , Primăria Municipiului Sibiu , Protecţia Mediului Sibiu , Claudiu Vasile Kifor
Vizualizari: 1523
Ultimele comentarii
Acum 48 minute
Joe Doe
Acum 55 minute
MergeTreaba
Acum 56 minute
Asdfasdf
Acum 59 minute
Georje
Acum 1 oră
Uncas