Duminică,
14.08.2022
Cer Senin
Acum
27°C

Statul Islamic a pierdut 45.000 de combatanți. Mai are 30.000

Statul Islamic a pierdut 45.000 de combatanți. Mai are 30.000

Circa 45.000 de combatanți ai grupării Stat Islamic (Daesh) au fost uciși în ultimii doi ani în Irak și Siria, după doi ani de bombardamente efectuate de coaliția anti-Daesh condusă de SUA, potrivit generalului american Sean MacFarland, comandantul acestei coaliții, citat de Agerpres, după o știre AFP. "Estimăm că în ultimele 11 luni am ucis în jur de 25.000 de combatanți inamici. Dacă adăugam la aceștia cei 20.000 pe care estimam că i-am ucis anterior, face 45.000 de inamici mai puțin pe câmpul de luptă," a declarat MacFarland într-o conferință de presă.

Potrivit generalului, Daesh dispune în prezent de 15.000 până la 30.000 de luptători, dar întâmpină dificultăți tot mai mari cu recrutările pentru înlocuirea celor căzuți în luptă. "Numărul de combatanți pe front a scăzut. Nu sunt doar mai puțini cantitativ, ci și mai slabi calitativ: observăm că acționează mult mai puțin eficient decât în trecut, ceea ce îi face ținte mai ușoare pentru noi", a adăugat MacFarland, care a răspuns în direct de la Bagdad întrebărilor jurnaliștilor acreditați la Pentagon.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1580

Comentarii

2 comentarii

Doru

Acum 6 ani

Cita ipocrizie din partea Americanilor!. Nu pot sa cred! Mai toti jihadisti din Syria au fost ucisi de trupele guvernamentale a lui Assad , militiile Hezbolah venite din Liban as aviatia de bombardement a Russiei. Americia a creat si sprijina in mod sustinut acesti dementi si se foloseste de ei ca soldati ieftni si dispensabili pentru a iti atinge scopurile luciferice.
Raspunde

Geta

Acum 6 ani

Ce o sa ne facem dua ce-i terminam pe toti? cine ne mai cumpara armamentul si pentru ce?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus