Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

FOTO Mișcarea de rezistență a spațiilor verzi a acționat. ”Pe tata l-au luat. Pentru parchet”

FOTO Mișcarea de rezistență a spațiilor verzi a acționat. ”Pe tata l-au luat. Pentru parchet”

 

Un grup de sibieni care locuiesc în zona Hipodromului au pus afișe pe arborii rămași în urma acțiunii primăriei de reamenajare a spațiului public prin care fac apel la stoparea tăierii arborilor. ”Pe tata l-au luat. Pentru parchet”, ”Purific aerul pe care tu îl respiri. O pot face și pentru copiii tăi. Dacă mă lași să trăiesc”, ”În fiecare zi furnizez oxigen pentru patru persoane”, sunt o parte din mesajele care au apărut în spațiile dintre blocuri. Sibienii din spatele acțiunii cer primăriei să oprească tăierile de copaci și o revizuire a planului de reamenajare a spațiului public, astfel încât spațiul verde să nu fie limitat.

IMG-20160811-WA0020 IMG-20160811-WA0019 IMG-20160811-WA0018

Pe de altă parte, Primăria Sibiu explică faptul că proiectul de reparații capitale care vizează zona dintre strada Hipodromului, strada Mirăslău, bulevardul Mihai Viteazu și strada Nicolae Iorga are ca scop rearanjarea spațiului public pentru o utilizare mai eficientă, în acord cu nevoile locuitorilor de aici. ”Din acest motiv Primăria a avut în vedere suplimentarea spațiilor de parcare având în vedere faptul că locuințele din zonă sunt de tip colectiv, adică blocuri cu 4, 9 sau chiar 11 nivele, adăpostind multe familii de sibieni și deci existând și multe autovehicule. De asemenea, s-a avut în vedere crearea spațiului pentru amenajarea platformelor de colectare a deșeurilor menajere. Un obiectiv important al proiectului este lărgirea carosabilului pentru accesul și ieșirea autovehiculelor dintre blocuri, dar și a trotuarelor pentru a permite circulația pietonilor în bune condiții. În prezent există zone în care trotuarele au lățimea mai mică de 1m, iar gardul viu le îngustează și mai mult, fiind necesară astfel îndepărtarea lui. Pentru efectuarea lucrărilor este nevoie și de îndepărtarea unui număr rezonabil de arbori și arbuști ale căror rădăcini vor fi afectate de lucrări, reprezentând ulterior un pericol în caz de vânt puternic. Tăierile au fost și vor fi efectuate cu respectarea procedurilor și avizelor cerute de lege. Până în prezent s-au îndepărtat 23 de copaci, din care 13 corcoduși.În zonă au fost identificați și arbori și zone cu flori care vor păstrate, iar Primăria Sibiu va adapta proiectul în acest sens. Subliniem pe această cale faptul că după încheierea lucrărilor se vor planta noi copaci, iar unde este posibil și dacă asociațiile de proprietari doresc, se poate planta și gard viu”, se arată într-un răspuns primit de la Primăria Sibiu, referitor la doleanțele celor care cer mai mult spațiu verde între blocuri.

IMG-20160811-WA0016 IMG-20160811-WA0015

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

a

Acum 7 ani

Sugestia mea pentru acesti cetateni: daca le place sa stagneze, sa se mute la sat. Nu au ce cauta in oras mai ales daca mai sunt si pseudo-ecologisti care nu isi pot folosi materia cenusie.
Raspunde

Bratu

Acum 7 ani

Din pacate se pare ca primaria va ceda in fata acestui santaj mediatic. Panourile astea au fost puse acum o ora si deja au aparut pe Turnul Sfatului. A stat cineva cu aparatul foto langa copac si dupa aceea a fugit repede la redactie?:(( A fost inlaturata mizeria aceea de gard viu, plin de gunoaie si au fost taiati 10 copaci. Mare drama!!! Nu pune nimeni in balanta faptul ca vom avea un spatiu civilizat, cu zone verzi curate, cu zone unde se pot planta copaci din nou. Un frustrat politic care a fost dat afara din PNL si 3-4 acoliti pseudoecologisti vor bloca lucrarile ca asa vor ei. Bravo!!!
Raspunde

Brian Loman

Acum 7 ani

Toate asa numitele spatii verzi dintre blocuri sunt o mizerie, pigmentata din loc cu cate un batator de covoare sau uscator de haine. Hai sa fim seriosi, la o scara sunt doar boscheti, la alta trandafiri de 3 m neingrijiti, la urmatoarea padurice de salcami si exemplele pot continua. Daca Primaria Sibiu ar dovedi forta creatoare, ar rade tot si ar pune gazon peste tot si fara gardulete. Pot fi saditi si arbusti sau pomi de talie mica, ale caror radacini sa nu distruga in cativa ani trotoarele din caile de acees nou construite. Mergeti fratilor doar pana in Ungaria sau Slovacia, nu mai departe si veti intelege ce vreau sa spun.
Raspunde

Dan, capitan de play

Acum 7 ani

Pe bunu' l-or luat. Pentru limba de lemn. :D
Raspunde

Mihaela

Acum 7 ani

Aia e, urla drujbele si azi printre blocuri, ati castigat. "Miscarea de rezistenta a spatiilor verzi" a actionat si altfel, respectiv a depus o cerere pe legea 544/2001, da' e clar ca nu sunteti tendentiosi absolut deloc.
Raspunde

Camarad

Acum 7 ani

Aici este si vina Primariei care doar acum vede ca fiecare a plantat/sadit ce vrut pe domeniul public. Chiar a si dat puieti gratis catre asociatia de proprietati reprezentata de cate un pensionar cu timp liber mult si imaginatie bogata. D-na Fodor trebuie sa fie hotarata: acum "ras" ce incurca si apoi plantat si umblat la finete. Trebuie sa scapati si de straturile cu ceapa (sau praz...) dintre blocuri !
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

Construiți fraților, construiți ! Cat mai multe blocuri, cat mai înghesuite, , defrișați spațiile verzi pentru înghesuirea rablelor, astfel vom reuși desăvârșirea unui "stil" arhitectonic propiu, dupa forma capetelor noastre...
Raspunde

Andrei

Acum 7 ani

Problema e ca proiectul Primariei nu contine de fapt reamenajarea zonei verzi. Ei doar au in plan marirea parcarilor. Zonele verzi sunt la nivel declarativ pentru ca s-au opus oamenii astia. E strategia generala actuala a Primariei. Sunt exemple prin tot orasul. Actuala viziune este pentru parcari, strazi, constructii... zero planuri de extindere, reabilitare a zonelor verzi. Un dezechilibru incredibil intre cele doua.
Raspunde

nicolae

Acum 7 ani

Ar fi cazul sa dispara garduletele de toata jena din fata blocurilor, gardulete gasite in toate cartierle. Cred ca diversitatea de modele si culori sunt unice in tarlle civilizate.
Raspunde

Ana

Acum 7 ani

Exista o discrepata foarte mare intre locurile unora de cultivat zarzavat in fata blocului si cei care nu gasesc un petec de pamant sa isi parcheze masina. Ca si costuri.. Identice. Doar ca unii, locatarii de zeci de ani, considera ca sunt stapani pe plantatie si masinile lor trebuie sa stea in locuri umbrite, au vegetatie de jur imprejurul masinii ocupand astfel mai multe locuri. De asemenea consider ca ar trebui toaletati copacii si renuntat la gardul viu, vorba vine gard viu ca in general sunt tot felul de plante dezordonate si gunoaie, marii iubitori de verde ce-l au in "posesie" nu se sinchisesc sa faca o minima ordine. Am fost placut surprinsa de cat de avansati sunt locuitorii din Alba-Iulia, toate parcarile pavate cu biscuiti, marcate, foarte organizat. Si toate parcarile dintre blocuri au beneficiat de aceleasi conditii, de apreciat.
Raspunde

Eu

Acum 7 ani

Oare cine ne-a ,,invadat" de nu mai sunt locuri de parcare? Nu trebuie să vă gândiți prea mult....
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

Atunci cand ego-ul da pe-alături, sigur ca te simți "invadat" uitând parca de libera circulație a persoanelor in "spațiul european" pentru care am "luptat" cu toții, nu-i așa....
Raspunde

?

Acum 7 ani

Argumentul cu trotuare actuale de sub 1 m nu tine!!! mergeti in Vasile Aaron si vedeti trotuare de 50 de cm, DUPA modernizare, vedeti locuri de parcare amenajate nou, cu bordura inalta in fata (fara tesire, la el ajung doar masinile cu garda inalta la sol), vedeti locuri de parcare amenajate cu dale cu nisip, (doamne fereste sa fi pus pamant sa creasca putina iarba, ca pe calea poplacii), care se transforma in balti zile intregi dupa ploaia, de nu poti cobori din masina. Si daca se vor locuri de parcare pt blocuri de 11 etaje....de ce nu au fost prevazute in proiect si au primit aprobare de constructie in lipsa spatiului??? Modernizarea e buna, dar nu cand e facuta de oameni fara cap, care nu catadicsesc nici macar sa se deplaseze la fata locului si fac "modificari" din pix. Ideea e ca nici cand s-ar putea face ceva bun (caci si lucrul prost costa tot atat) nu se vrea sa se faca!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus