Joi,
29.09.2022
Cer Senin
Acum
20°C

“Ridică-te, Dani. Şi priveşte spre Țara Soarelui Răsare”. Scrisoare din Sibiu spre Rio Jocurilor Olimpice

“Ridică-te, Dani. Şi priveşte spre Țara Soarelui Răsare”. Scrisoare din Sibiu spre Rio Jocurilor Olimpice

Dragul nostru, Dani

Ridică-te. Chiar dacă acum ai inima în piuneze. Noi cei din faţa televizoarelor, de acasă, ştim ce simţi. Îţi înţelegem durerea. Exact cum şi tu ai înţeles-o, atunci când ţi-ai văzut colegele Chiţu şi Căprioriu cu lacrimile care le spălau ochii oblici. Cât şi-ar fi dorit şi ele o medalie la Rio!

Noi ştim că sportul nu e o ştiinţă exactă, că marja dintre o victorie şi o înfrângere poate fi de doar o secundă. Noi ştim că tot ce ai agonisit timp de 4 ani, doar prin străşnicia voinţei tale, se poate nărui într-o clipită. Şi mai ştim că în toţi aceşti ani ai şchiopătat din genunchi, din glezne şi din suflet pentru a ajunge acolo unde ai visat de la opt ani, când dădeai mâna, pentru prima dată, cu sportul alb. Sportul nobil. Sportul visurilor tale. Sau mai ştim şi cum te certau oasele după antrenamentele care te lăsau fără suflare şi cu un burghiu în şira şpinării. Oricât de greu ţi-a fost, arătai exact cum trebuia să arăţi, ca un adevărat luptător.

Din Brazilia până în România, ştim că încă îţi mai tremură bărbia de ciudă şi că cu greu îţi stăpâneşti tremurul şi nodul din gât. Noi ştim toate astea. Ştim şi că simţeai că poţi muta munţii din loc, că puteai învinge pe oricine, oricând. Ai demonstrat-o şi înaintea Jocurilor Olimpice, la Masters-ul de la Guadalajara, când i-ai învins rând pe rând pe cei mai buni din lume. Dar sportul nu e întotdeauna aşa cum ni-l creionăm în minte şi îl purtăm în suflet. Sportul îţi ia azi, dar îţi poate dărui înzecit, la un moment dat. El nu uită Munca, Ambiţia şi Pasiunea. Niciodată.

Noi ştim că mesajele şi pozele de încurajare care curg neîncetat pe pagina ta de Facebook sunt scrise din suflet. “Secretul succesului constă în a vrea să câştigi şi a ştii să pierzi! Sincer îmi pare nespus de rău ca nu ai reuşit ce ţi-ai propus! Pentru mine o să rămâi întotdeauna un campion şi un prieten drag! Capul sus, ai demonstrat ce poţi! Tu acum te ridici!”.  Exact cum ţi-au şoptit şi părinţii tăi înainte să pleci spre Brazilia: “Orice ar fi, vei rămâne campionul nostru”.

Noi ştim că ai muncit şi te-ai calificat la Jocurile Olimpice pe banii din buzunarul propriu, cu ajutorul familiei şi al câtorva sponsori cu suflet mare, şefii acestui sport venind cu o picătură într-un ocean abia după ce obiectivul tău spre Rio era deja îndeplinit.

Şi noi mai ştim că eşecul cu uzbekul nu ţi-a ciobit nicio bucăţică din încrederea debordantă pe care ai arătat-o mereu. Aşă că ridică-te, Dani! Şi priveşte sus! Spre Țara Soarelui Răsare! Japonia! Tokio 2020!

foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

8 comentarii

cris

Acum 6 ani

slabutz, parca a fost un fulg cand l-a luat adversarul de l-a trimis acasa! pacat de statura lui, nu trebuia sa-i dea nici o sansa adversarului daca avea forta ! Fara vlaga, asta este, trup bun, dar nelucrat suficient pt competitii puternice!
Raspunde

Altul

Acum 6 ani

Cris....joaca tu table si soare semințe mai departe. Ok?
Raspunde

Nea costel

Acum 6 ani

Slab rău nici nu trebuia sa participe. Dar dacă sportul este in picaj trimit pe oricine la olimpiada
Raspunde

Adina

Acum 6 ani

Daca nu știți despre ce e vorba nu va mai dați cu părerea. Dani l-a învins în alte competiții pe japonezul care a luat argintul. Dani este un campion dar n-am fost ziua lui. Habar nu aveți ce implică o zi de genul in Olimpiada de la Rio ... ai atâta presiune pe umerii tai si emoții... Dani va demonstra pe viitor ca este un învingător cum a facut-o si la Masterul de la Guadalajara.
Raspunde

sibian

Acum 6 ani

...nea Costel dute ,date de perete de cateva ori si vorbeste dupa.Habar nu stii ce viata duc sportivii de performanta ca sa se mentina la acel nivel.Eu sunt mandru de el...Felicitari ca ai ajuns pana acolo !!!
Raspunde

Cosma D.

Acum 6 ani

Una e sa faci doua antrenamente / zi ... și alta e sa supraveghezi lucrări de construcții pe malul cibinului. ..sa freci buha prin baruri... și sa faci sala când îți amintești. ...ca Ghita Brunchea...nu o sa mai avem judoka în sibiu..
Raspunde

sorin

Acum 6 ani

sportul e greu in ziua de azi, stiu baieti care fac si 3 antrenamente pe zi + mancare adecvata etc. Un amic care face atletism merge si alearga pe la balea lac, dealul daii dimineata la 5 .
Raspunde

-

Acum 6 ani

a pierdut dani ? ce a pierdut ,o cisterna de lapte cumva sau o putina cu miere de albine?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus