Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Campania ”Cuminţenia Pământului” - 18.076 de SMS-uri au fost trimise până în prezent

Campania ”Cuminţenia Pământului” - 18.076 de SMS-uri au fost trimise până în prezent

Un număr de 18.076 de SMS-uri au fost transmise, până în prezent, în cadrul campaniei dedicate achiziţiei sculpturii ”Cuminţenia Pământului”, de Constantin Brâncuşi, a anunţat duminică ministrul Culturii, Corina Şuteu, pe pagina sa de Facebook.

Astfel, suma care a fost donată prin intermediul SMS este de 36.152 de euro. Luni, Ministerul Culturii va anunţa un nou bilanţ al donaţiilor, informează News.ro

La numărul unic 8833, cei care scriu textul "Brâncuşi" pot contribui cu 2 euro la subscripţia naţională pentru achiziţionarea "Cuminţeniei Pământului".

Conturi la opt bănci din România sunt disponibile în lei, euro şi dolari, iar donaţiile se pot face prin transfer bancar sau prin depunere de numerar. Acestea se găsesc pe site-ul brancusiealmeu.ro.

În luna martie, Guvernul României a înaintat o ofertă de achiziţie care a fost acceptată de proprietarii operei, Paula Ionescu şi Alina Şerbănescu. Din suma de 11 milioane de euro, Guvernul României va plăti 5 milioane de euro, iar pentru restul ei Ministerul Culturii a lansat o subscripţie publică naţională.

Conturile sunt deschise până pe 30 septembrie.

Opera ”Cuminţenia Pământului” a fost realizată de Constantin Brâncuşi în 1907. Lucrarea a fost expusă pentru prima dată în 1910, la Bucureşti. Sculptura este clasată în categoria ”Tezaur” a Patrimoniului cultural naţional.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

mihai

Acum 7 ani

'' capodopera universala "...! ma eu nu dau nici doi bani pe pietroiul ala ! din punctul meu de vedere aduce a ceva din neolitic dar nici cum nu are aceeasi valoare ! daca bolovanul ala e o capodopera atunci cum vom numi sculpturile greciei antice cele romane sau cele ... renascentiste !? " super-mega-capodopere !?
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

"Prost nu e cel ce nu înțelege unele lucruri, ci acela care le înțelege pe dos" Babardel Bastarcu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus