Marţi,
29.11.2022
Innorat
Acum
1°C

Reparația capitală a Aleii Frați Buzești va costa cel mult 1,8 milioane de lei

Reparația capitală a Aleii Frați Buzești va costa cel mult 1,8 milioane de lei

Cu infrastructura rutieră spartă adeseori pentru intervenții și lucrări la rețelele subterane, Aleea Frații Buzești va avea nevoie de o reparație capitală, apreciază reprezentanții administrației locale din Sibiu, care au și realizat un studiu de fezabilitate.

În prezent, aleea paralelă cu bulevardul Mihai Viteazul este în lucrări de reparații în urma celor mai recente intervenții, dar administrația locală plănuiește pentru anul viitor intrarea în reparații capitale a străzii. Studiul de fezabilitate întocmit în acest scop și adoptat recent de consilierii locali prevede la indicatorii economici ai acestei lucrări suma de 1,81 milioane de lei, cu tot cu TVA. Din această sumă, cel mult 1,6 milioane de lei ar urma alocată lucrărilor de construcții și montaj propriu-zise.

35 de locuri de parcare

Pe strada cu o lungime de 531 de m, trotuarele urmează a fi amenajate la o lățime de 1,5 metri, se arată în studiu de fezabilitate adoptat de consilierii locali. ”În fața bisericii Înălțarea Domnului, cu acces din bulevardul Mihai Viteazul, pe o lungime de 70,5 metri, strada va avea lățimea părții carosabile de 6 m în dublu sens și vor fi amenajate spații de parcare perpendiculare în număr de 35 de locuri (15 locuri de parcare pe partea cu biserica, respectiv 20 de locuri de parcare pe partea opusă)”, se mai arată în documentul adoptat de CL Sibiu.

Cablaj metropolitan și iluminat nou

Proiectul de reparare capitală a Aleii Frații Buzești prevede și realizarea rețelei de cablaj metropolitan (coborârea firelor în subsol). Această rețea va fi montată sub trotuar. Totodată, studiul de fezabilitate adoptat prevede și montarea de 20 de stâlpi noi de iluminat cu 28 de corpuri de iluminat (opt stâlpi vor avea câte două lămpi). Iluminatul este prevăzut a fi realizat tot cu lămpi ”clasice”, cu vapori de sodiu.

Proiectarea și execuția lucrărilor urmează a fi prinsă, cel mai probabil, în exercițiul financiar al anului 2017.

Sursa foto: Google Street View

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

@@@

Acum 6 ani

Nu inteleg de ce nu baga cablajul metropolitan sub spatiul verde, acolo unde se poate (de ex. zeci de m liniari sau mai mult), astfel se evita pe viitor spargerea si carpitea trotuarelor.
Raspunde

Bratu

Acum 6 ani

Blasfemie, vezi ca te alearga aia din Hipodrom 2 ca le atungi spatiul verde. O sa faca o petitie si vei fi castrat pentru indrazneala!:)))
Raspunde

@@@

Acum 6 ani

Normal, pt. babe si mosi conteaza mai mult buruiana proprie, decat binele comunitatii/orasului. E de la sine inteles...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus