Marţi,
31.01.2023
Innorat
Acum
-2°C

Peste 15.000 de vizitatori au luat parte la Târgul Creatorilor Populari din Muzeul Astra

Peste 15.000 de vizitatori au luat parte la Târgul Creatorilor Populari din Muzeul Astra

În perioada 12-15 august, la Muzeul ASTRA s-au desfășurat la Complexul Muzeal Astra două evenimente simultan, care au strâns 15.865 de vizitatori în toate cele trei zile. Este vorba despre Târgul Creatorilor Populari din România, ediția a XXXIII-a și Festivalul Național al Tradițiilor Populare, acțiune ajunsă la ultima ediție — a XIV-a. Cele două evenimente au reușit să reunească în același loc peste 400 de artiști și meșteri populari din România (Banat, Oltenia, Ardeal) , Rep. Moldova (raionul Bălți) și Serbia (jud. Zeiceri).

Pe lângă programul artistic, participanții din cadrul Festivalului Național al Tradițiilor Populare au pregătit pentru publicul vizitator preparate tradiționale specifice zonelor din care provin. „Meniul” a conținut așa numita frecată cu nucă și pecmez bănățean (un fel de dulceață, marmeladă), papricaș bănățănesc, dar și varză cu carne de oaie și raci umpluți cu ardei, specialități oltenești. Degustarea pusă în scenă al Târgul de țară a continuat cu bulumac sârbesc (pastă din carne de pui), plăcinte cu brânză și o mămăligă albă, preparate specifice timocenilor ungureni.

În cele trei zile, au fost susținute concerte pe scena de pe lacul din Muzeul în aer liber susținute de Ansamblul Folcloric „Ceata Junilor”, de soliștii Robert Târnăveanu, Mariana Anghel, Sebastian Stan, Florin Pistrilă cu ansamblul „Ghiocelul” și Nicolae Furdui Iancu alături de grupul Crai-Nou, Ansamblul Societății Cultural Artistice Aleksa Nikolic—sat Osnicea, județul Zeiceri, Serbia, ansamblul Doinița din Bălți, Republica Moldova, ansamblul de Joc Trandafirul — Dăbuleni, Dolj și călușarii de la Giurgița—Giurgița, Dolj. Meșterii prezenți la Târgul Creatorilor Populari au amenajat ateliere pe tot cuprinsul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului. Tot aici, meșterii au ținut ateliere interactive de pictură (lemn, sticlă), țesături, sculpturi și confecționat suveniruri pe care apoi vizitatorii le-au putut achiziționa.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus