Duminică,
19.05.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Apă-Canal SA: Posturile de director general și director economic devin vacante

Apă-Canal SA: Posturile de director general și director economic devin vacante

În urma încheierii mandatului de director general a lui Mircea Niculescu și ca urmare a pensionării lui Ioan Gogu, director economic, compania de apă și canal a regiunii Sibiului caută să cumpere servicii de recrutare a persoanelor care să ocupe cele două posturi.

Mircea Niculescu, cel mai longeviv director de societate de apă- canal din țară, spune că își va depune candidatura pentru un nou mandat. La 70 de ani, Niculescu spune că este ultimul mandat pe care și-l mai dorește. ”Da, doresc să îmi depun candidatura pentru un nou mandat de director general. Căci nu este doar cel mai longeviv directorat, probabil este și cel mai productiv”, a declarat Mircea Niculescu (foto) pentru Turnul Sfatului. El aduce în discuție și proiectul pe fonduri europene pe care SC Apă Canal SA îl derulează în prezent pentru extindere și modernizare, proiect care urmează a fi continuat printr-un nou contrat de finanțare nerambursabilă. ”Acest nou contract excedează durata noului mandat. Și pentru un nou mandat nu îmi voi mai depune candidatura”, mai spune Mircea Niculescu. El conduce SC Apă Canal SA încă de la înființarea societății (în 1998), fiind și directorul RAGCL Sibiu din 1993 (SC Apă Canal SA a fost înființată în urma ”spargerii” RAGCL în mai multe societăți al căror unic acționar este sau a fost Consiliul Local Sibiu). Modernizarea infrastructurii Apă Canal SA a început în 2002, când au fost realizate investiții de peste 37 de milioane de euro, din care 25,5 milioane de euro au fost acordate de UE prin ISPA. După aderarea României la UE, Apă Canal SA a devenit operator regional (în afară de Cisnădie și Avrig, a ”preluat” și Făgărașul din județul Brașov), realizând investiții de aproximativ 100 de milioane de euro din fonduri alocate prin exercițiul financiar european 2007 – 2014. Noul contract de finanțare amintit de Mircea Niculescu vizează realizarea unor investiții similare ca volum, din fondurile alocate prin noul exercițiu bugetar european.

Recrutare de 26.000 de lei

Pentru selecția noului director general și a celui economic, societatea Apă Canal SA va contracta serviciile de recrutare în baza unei proceduri de achiziție care are loc în ultima zi lucrătoare a acestei săptămâni. Pentru aceste servicii, SC Apă Canal SA a alocat cel mult 26.000 de lei. Potrivit caietului de sarcini, expertul independent (persoană fizică sau juridică) astfel contractat va trebui să stabilească criteriile de selecție pentru cele două posturi, să publice anunțurile de selecție, să evalueze candidații și să întocmească rapoartele de evaluare. ”Candidații selectați pentru funcția de director general și director economic ai Societății vor fi persoane fizice, cu experiență relevantă în consultanță în management sau în activitatea de conducere a unor întreprinderi publice ori societăți din sectorul privat. Selecția se va realiza cu respectarea principiilor privind transparența, nediscriminarea, tratamentul egal și cu luarea în considerare a specificului domeniului de activitate al acestei unități”, se arată în caietul de sarcini al procedurii pentru contractarea serviciilor de recrutare. Potrivit aceluiași document, recrutarea noului director economic ar trebui finalizată în termen de două luni, iar cea a managerului general – în termen maxim de trei luni, de la semnarea contractului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Micul Muci

Acum 7 ani

Haios:''Potrivit caietului de sarcini, expertul independent (persoană fizică sau juridică) astfel contractat va trebui să stabilească criteriile de selecție ''. Apoi: ''Candidații selectați pentru funcția de director general și director economic ai Societății vor fi persoane fizice, cu experiență relevantă în consultanță în management sau în activitatea de conducere a unor întreprinderi publice ori societăți din sectorul privat.'' Traduc pentru naivi: Daca nu sunteti sefi sau sefuti la Stat sau,daca intimplator sunteti dar n-aveti verticalitatea potrivita(vezi Teorema Boitan!) nu ne incurcati ca avem treaba!E clar sau vreti si desene?
Raspunde

Ha, ha, ha

Acum 7 ani

Senilitatea si subrezenia fizica sunt pe repede înainte la dom' director.Nu ar fi indicat sa se bucure de liniște alături de cei dragi?Mai sunt si alții in situația asta bănuiesc, ar trebui ca recrutorii sa fie din zona Amurgul, Caritabil...etc.
Raspunde

Camarad

Acum 7 ani

Daca a rezistat atatia ani inseamna ca a a fost omul potrivit la locul potrivit. Felicitari ! De directorul economic nu am auzit pana acum....
Raspunde

George

Acum 7 ani

Un om care nu a facut o lucrare fara sa isi ia si el partea. A subcontractat cum a vrut si cu cine a vrut iar din articol inteleg ca mai vrea un mandat. La 70 de ani? Eu stiam ca la 65 se iese in pensie.
Raspunde

Geo

Acum 7 ani

Daca de directorul economic nu s-a prea auzit, e de bine. De cei de care s-a auzit nu prea fost de bine.
Raspunde

Tembelul

Acum 7 ani

Asta a cumparat pe numele amantei, mult mai tinere decat el, utilaje de sapat si le-a inchiriat la Apa Canal. Daca nu gasim un om sa-l inlocuiasca pe mosul acesta, protejatul lui Johannis, inseamna ca rau am ajuns.
Raspunde

cas13

Acum 7 ani

Mirciulica draga, Inceputul investitiilor la apa canal au inceput din anul 2000, cand directorul constantin candea si viceprimarul tuluc au facut demersurile pentru finantari europene.La acea vreme aveati alte problem in prioritati. Adevarat este ca dupa obtinerea primei finantari in 2002,atat directorul candea cat si vicele tuluc au fost indepartati, iar ca prin minune relatia johannis - niculescu-gradinaru a devenit deosebit de stransa si functionala. E BINE CA ADEVARUL SA FIE SPUS. In acelasi context este bine de stiut ca UIPul, care a gestionat finantarile incepind din 2002 a fost condus de un deosebit de capabil inginer, DANETIU, pe care l-ati indepartat din pacate. E oare posibil sa publicati numele actualilor membri ai UIP ului. in cazul ca da singuri sibienii vor intelege ce este de inteles. ca un sfat, daca -mi este permis, pleaca la timp dragule ! inca nu e prea tarziu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus