Marţi,
27.09.2022
Partial Noros
Acum
12°C

Cu ghetele de fotbal şi costumul mereu la el. Fotbalistul medieşean ajuns consilier local: “Era insuportabil să văd Mediaşul într-un continuu regres”

Cu ghetele de fotbal şi costumul mereu la el. Fotbalistul medieşean ajuns consilier local: “Era insuportabil să văd Mediaşul într-un continuu regres”

Gaz Metan Mediaş este singura echipa de fotbal din Liga I care are un jucător ce se împarte între antrenamente şi şedinţele de Consiliu Local. Este vorba despre fundaşul Ionuţ Buzean, care a devenit consilier local, după ultimele alegeri de la Mediaş. De aproape două luni, de când a depus jurământul şi a început noua meserie, jucătorul cu peste 150 de prezenţe în Liga I, toate pentru Gaz Metan, se află într-un continuu joc de glezne între terenul de fotbal şi primărie. La ora 9 dimineaţa trage o fugă până la primărie să vadă ce probleme au mai apărut, de la ora 10:00 îşi ia ghetele de fotbal şi merge la antrenamente până la ora 13:00, iar apoi îşi apelează la costum şi cravată şi măreşte pasul spre primărie, unde stă până la ora 18:00. Cele două activităţi îi ocupă toată ziua, dar spune că îi place ceea ce face.

“Fotbalul şi politica nu se împacă foarte bine”

“Au trecut aproape două luni de când am depus jurământul, şi nu este deloc uşor. M-am conformat atribuţiunilor pe care le am, şi caut să nu dezamăgesc electoratul care mi-a acordat încrederea. Nu pot spune că fotbalul şi politica sunt două activităţi care se împacă foarte bine, dar încerc să fac acest lucru. Îmi place ceea ce fac pentru că ştiu că munca mea este în folosul comunităţii”, mărturiseşte Ionuţ Buzean, care a decis să intre în politică dezamăgit de modul în care arată oraşul Mediaş. “Mediaşul era într-un continuu regres, iar situaţia a devenit insuportabilă. Aşa am decis că pot să ajut mai mult, prin ideile pe care le am. Sunt în comisia de cultură, învăţământ şi sport. Îmi place ceea ce fac şi sunt bucuros că pot să ajut”, precizează medieşeanul.

Ionut-Buzean-Consiliul-Local-Medias

“Vreau să redeschid terenurile de sport de la şcoli”

Cu un elan feciorelnic, Ionuţ Buzean îndeamnă tinerii să-i urmeze pasul şi să se implice în treburile comunităţii din care fac parte, pentru că  “politică românească se reflectă în România ultimilor 26 de ani. Invit cât mai mulţi tineri cu iniţiativă să se înscrie în partidele politice, şi să pună umărul la schimbarea societăţii româneşti. Trebuie adoptate cât mai multe legi care să vină în sprijinul oamenilor şi nu în avantajul politicienilor”.

Fundaşul promite că va face tot ce îi stă în putinţă să ajute sportul medieşean, trasând principalele două proiecte pe care doreşte să le implementeze. “Vreau să promovez cât mai mult sportul în oraşul nostru. Atât cel profesionist, cât şi cel amator. Ca şi proiecte, aş vrea să amintesc două mai importante: în primul rând, îmi doresc să redeschid terenurile de sport din cadrul unităţilor de învăţământ şi în afara orelor de curs, iar în al doilea rând, am avut discuţii cu domnul Dulca (n.r. antrenorul naţionalei României de tineret) şi sper ca, în viitoarea campanie de calificare, echipa de tineret să evolueze la Mediaş”, mai punctează Ionuţ.

“Trebuie schimbată legea sportului”

Sportivul nu uită nici de echipa de baschet, care anul acesta s-a desfiinţat, şi promite că în viitorul apropiat va încerca să o ajute: “Nu administraţia locală a sponsorizat asociaţia sportivă Gaz Metan. Finanţarea venea doar din partea celor două companii. Îmi pare rău pentru suporterii echipei de baschet, dar prioritare în momentul de faţă sunt problemele de infrastructură. Nu o să neglijăm sportul medieşean, dar deocamdată trebuie să rezolvăm problemele reale ale oraşului”.

Pe reţelele sociale, medieşeanul este foarte activ. Zilnic distribuie articole din presă şi crede că în acest mod este cel mai uşor de a ajunge la informaţie. “Trebuie să fiu la curent cu toate problemele cotidiene din oraşul nostru”, explică Ionuţ, care vorbeşte şi despre ambiguitatea legii sportului din România. “Ar trebui modificată. Din această cauză, sportul de performanţă a avut de suferit. Rezultatele de la C.E. de fotbal şi de la Olimpiadă nu sunt întâmplătoare. Statul trebuie să vină în sprijinul celor care doresc să investească în sport”, conchide acesta.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

4 comentarii

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Nene, nu crezi ca daca ai face politica pe teren si ai juca fotbal la ședințele CL lucrurile ar evolua rapid in bine?...
Raspunde

UnMicrobist

Acum 6 ani

Acum imi explic de ce joaca asa prost fotbal. Se gandeste la binele orasului! Dar totusi de ce este asa de slab la sedintele de consiliu? Se gandeste la fotbal?
Raspunde

Sic

Acum 6 ani

Bun inceput are domnul consilier/fotbalist cu un teren nou achizitionat care nu a fost tocmai ieftin!!! Ia sa ne explice cum a reusit ca salariile echipei de fotbal sunt restanta iar indemnizatia de consilier merge la partid.
Raspunde

petrica

Acum 6 ani

Pupincurism in forma pura... Cat de greu trebuie sa-i fie dlui fotbaliat/consilier. Oricum nu exceleaza in niciunul din cele doua domenii. E bine ca fiecare sa activeze in domeniul in care se pricepe. Poate daca nu l-ar mai alerga atata dl. Primar, zilnic, intre stadion si Primarie (probabil ca sa-si bea cafeaua impteuna, ca altceva oricum nu fac), ar da un randament mai mare la echipa, ca altfel, iar ajunge Gazu' in B.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus