Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Iohannis conduce în topul politicienilor în funcţie de numărul de fani ai paginii de Facebook, urmat de Ponta şi Firea

Iohannis conduce în topul politicienilor în funcţie de numărul de fani ai paginii de Facebook, urmat de Ponta şi Firea

Preşedintele Klaus Iohannis are 1.705.199 de fani ai paginii sale de Facebook, număr care îl plasează pe prima poziţie în topul paginilor politicienilor, dublu faţă de numărul următorului clasat, Victor Ponta, care are 812.628 de fani, potrivit unei statistici publicate de către FaceBrands.ro, un serviciu de monitorizare a paginilor de Facebook din România, citată de News.ro

În clasamentul general al paginilor de Facebook, preşedintele Iohannis ocupă poziţia 35 din 36.788 de pagini monitorizate, iar Victor Ponta locul 113.

Noul primar al Capitalei, Gabriela Firea, are 431.611 fani ai paginii sale, număr care o plasează pe locul 3 în secţiunea ”politică”. Ea este urmată de către Traian Băsescu-379.917, Elena Udrea-352.405, Grupul PPE din Parlamentul European-307.959 şi PNL-245.452.

Deşi s-a retras din politică, Elena Băsescu ocupă poziţia a 8-a, cu 208.745 de fani şi este urmată de o persoană relativ puţin cunoscută publicului larg, Cezar Maroti, vicepreşedinte al Mişcării Verzilor, cu 196.139 de fani. Top 10 este încheiat de către deputatul Bogdan Diaconu, preşedintele Partidului România Unită, cu 194.975 de fani pe Facebook.

Personalităţi politice cu funcţii importante nu au reuşit să intre în primii 10, două exemple fiind Dacian Cioloş, poziţia 17, cu 120.320 fani, şi Alina Gorghiu-112.769 de fani şi locul 19. Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu se află abia pe locul 40, cu 41.504.

În general, variaţiile în luna august ale numărului de fani ai paginilor de pe primele poziţii nu au fost spectaculoase. Preşedintele Iohannis avea un minus de 283 de admiratori la finele lunii iulie şi a continuat să scadă şi în primele două săptămâni din august. Victor Ponta a crescut uşor, dar în săptămâna care s-a încheiat pe 14 iulie a ieşit pe minus cu 20 de fani. În schimb, Gabriela Firea, Traian Băsescu şi Elena Udrea au crescut constant, cu câteva sute de like-uri în plus pentru fiecare săptămână.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

...

Acum 7 ani

Ceea ce este demonstrat. Nu degeaba a fost numit „președintele feisbucului”, nu degeaba a fost ales de feisbukiști!
Raspunde

Emil

Acum 7 ani

Aia sunt fani din timpul campaniei electorale cand lumea avea incredere in el. Acum nu mai sunt nici jumatate. Este dezamagitor. Daca continua tot asa o sa aiba mari surprize la alegerile viitoare. Nu a convins pana acum deloc. Mai mult de 70 % din persoanele care l-au votat sunt dezamagite. Am asteptat mult mai mult de la dansul si asteptariile au fost mari. Atunci cand a iesit Presedinte a spus in piata Universitatii ca a inteles mesajul populatiei si ca stie ce are de facut. Eu cred ca nu a inteles nimic....
Raspunde

KJF

Acum 7 ani

Neoficial se pare ca a inceput campania electorala. Corect ar fi fost sa se spuna ca lui i s-au retras cele mai multe likuri. A avut multi simpatizanti dupa alegeri, stim, insa citi au mai ramas? Lucrul bine facut nu-i prea nemtesc, ci cam tiganesc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus