Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Video | Cele mai frumoase Perseide s-au văzut la Bâlea Lac. Povestea imaginilor virale

Video | Cele mai frumoase Perseide s-au văzut la Bâlea Lac. Povestea imaginilor virale

Timelapse-ul viral care surprinde spectacolul astronomic al Perseidelor în decorul oferit de Bâlea Lac fac înconjurul internetului, încă din 2015, fiind apreciat de mii de oameni și redistribuit tot de atâtea ori. Pentru realizarea lui, fotograful bucureștean Iulian Alexandru Popa, a folosit trei aparate foto, din trei unghiuri diferite, fiecare aparat pus pe trepied și setat cu un temporizator pentru a trage un anumit număr de cadre.

Iulian Popa a povestit pentru Turnul Sfatului cum a decurs aceea noapte de august și cum de a ajuns să fotografieze Perseidele tocmai la Bâlea Lac.

“În primul rând am avut noroc”, spune el. “Era chiar noaptea de apogeu, când puteau fi observate cele mai multe perseide, și plănuiam deja de o lună să ies. În mod normal m-aș fi dus în Dobrogea, e genul de loc unde merg la sigur pentru pozat stele, doar că vremea a început să fie foarte imprevizibilă cu două zile înainte de acea noapte și în ziua respectivă deja arăta înnorat și ploaie în aproape toată țara”.

O problemă majoră întâmpinată de fotograful de “oameni și stele“, cum este descris de scena9.ro, a fost și limitarea la o anumită arie de kilometri. Fiind din București și cum a doua zi trebuia să ajungă și la muncă, el a trebuit să se limiteze la un maxim de 300 de km distanță.

“Lacul Bâlea era în capul meu, ca și loc, deja de un an, fusesem de două ori deja, dar de fiecare dată vremea s-a schimbat pe ultima sută de metri. Până la urmă, pe vreo două site-uri au anunțat că la ora 11 noaptea fix se înseninează la Bâlea. Ceea ce s-a și întâmplat. Am ajuns înainte cam cu vreo oră jumătate, pentru că a trebuit să caut și un loc ok unde să plasez cele trei aparate. Și ce se preconiza de dimineață a fi o noapte ratată de ieșit la stele, s-a transformat probabil în cea mai mișto astfel de ieșire pe anul trecut”.

https://youtu.be/SpxzaLvWq7o

“Spectacolul pe cer a fost și mai frumos decât se vede în poze, chiar am rămas dezamăgit de “ediția” de anul acesta a Perseidelor, și eram atât de fericit în urma acelei nopți că până la urmă mi-am amânat job-ul care urma a doua zi, doar ca să pot sta să editez pozele, și evident să și dorm, căci eram un pic rupt de oboseală“, își încheie Iulian Popa povestirea.

Iulian Alexandru Popa a început să fotografieze în 2008, iar în 2010 a început să facă și primii bani din asta. Tot din 2010 este si freelancer. Fotografiază stele din 2014 și ieșirea lunară la “vânat de stele” este doza lui de aer curat și reîncărcare de baterii.

foto/captură video

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Crissa

Acum 7 ani

Superb! Frumos si articolul si video-ul!
Raspunde

exceptional!!!

Acum 7 ani

EXCEPTIONAL!!!! FELICITARI TUTUROR CELOR IMPLICATI SI PREZENTAT. VA MULTUMIM PENTRU FRUMOS, RARE SUNT ACESTEA.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus