Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Petiție pentru montarea de semafoare în intersecția în care a murit copilul de opt ani | Foto

Petiție pentru montarea de semafoare în intersecția în care a murit copilul de opt ani | Foto

Sibienii au demarat astăzi o petiție pe site-ul Petitie Online prin care se cere montarea de semafoare la intersecția străzii Măgheranului cu strada Câmpului, ca urmare a accidentului tragic din 22 august, în care un băiat de opt ani a fost ucis pe trecerea de pietoni.

“Semnați această petiție pentru instalarea semafoarelor la intersecția dintre străzile Măgheranului și Câmpului în Sibiu. Haideți să prevenim alte tragedii, asemenea celei de ieri, în care un copilaș de numai 8 ani a murit în timp ce traversa strada regulamentar în intersecția mai sus menționată” este motivarea celor care au avut această inițiativă.

14045981_10153919963137775_1284463590222210566_n

Copilul de 8 ani a fost ucis pe trecerea de pietoni / foto Infotrafic Sibiu

Cei mai mulți dintre cei peste 450 de oameni care au semnat petiția până acum fost sensibilizați de accidentul în care a murit copilul  și sunt de părere că tragedia putea fi evitată.

“Am semnat această petiție, pentru a se schimba ceva în bine în orașul meu, pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple”, scrie unul dintre semnatari.

Municipalitatea sibiană și poliția rutieră aveau deja în plan instalarea de semafoare în aceea zonă. Montarea acestora este aprobată  de acum două săptămâni, și urmează ca acestea să fie amplasate.

DSC_9392

DSC_9419

Intersecția străzii Măgheranului cu strada Câmpului a mai beneficiat de semafoare în anul 2008.

DSC_0467

Intersecția semaforizată în 2008

Aici au fost montate semafoare cu un sistem de detectare a traficului care să adapteze timpii de aşteptare în funcţie de traficul stradal.

“Acesta este un proiect pilot, aplicat pentru prima dată la Sibiu. Sistemul este format din 4 dispozitive cu raze infraroşii de detectare, montate pe fiecare colţ al intersecţiei. În funcţie de traficul din zonă, dispozitivele reglează timpii de aşteptare ai semafoarelor din intersecţie, fluidizând astfel traficul”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sibiu din anul 2008. Valoarea dispozitivului era de aproximativ 10.000 de euro.

La locul accidentului au fost puse buchete de flori și lumânări, în memoria copilului decedat.

DSC_9408 DSC_9413

Citește și: 

http://www.turnulsfatului.ro/2016/08/22/baiat-de-8-ani-in-stare-grava-dupa-ce-a-traversat-neregulamentar/

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

politruc

Acum 7 ani

Petitie pentru demiterea putregaielor din politia sibiu, jandarmeria sibiu, isu si tot tacamul! Demisii pe banda rulanta si eliminarea incompetentilor si a politrucilor din institutiile bugetare sibiene! Jos cu numirile pe crieterii de prietenie din capitala ! Jos cu parasutele care conduc institutiile sibiene! Atunci va fi bine in sb, atunci cand vom scapa de viermii, parazitii astia !
Raspunde

cetatean

Acum 7 ani

Si noi cei din zona noului viaduct de pe str. Calea Surii Mici ne luptam cu Primaria pentru reglementarea vitezei de circulatie la 30 km si a tonajului la 3,5 to pe benzile paralele cu viaductul care face legatura cu Magheranului si tot degeaba. Am facut petitie la primarie ni s-a promis in scris din luna martie 2016 de fostul viceprimat Popa Virgil ca se vor mota indicatoarele si acest lucru nu s-a intamplat. Se vrea cred ca sa fie un accident si atunici cei din primarie se vor trezi la realitate. In zona se circula cum se poate la intelegere daca nu te vede cineva. Pe sens interzis autocarele de la Atlassib. TIR , basculele si cifele ne crapa peretii dar pe nimeni din primarie nu ii intereseza. Am fost si in audienta si la noul viceprimar Bokor si ni s-a promis ca se va rezolva dar degeaba, nimic pana in prezent. Asa este daca nu avem pile si nu suntem persoane publice nu ni se poate rezolva nimic.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus