Miercuri,
28.09.2022
Parțial Noros
Acum
13°C

Primăria, despre intersecția unde a fost accidentat mortal un copil: montăm semafoare

Primăria, despre intersecția unde a fost accidentat mortal un copil: montăm semafoare

Reprezentanții Primăriei Sibiu anunță că, pentru intersecția străzilor Măgheranului și Câmpului, a fost luată decizia montării unor semafoare în ziua de 17 august. Cinci zile mai târziu, în zona respectivei intersecții, un copil de opt ani care traversa regulamentar strada a fost lovit mortal de un autoturism.

”Strada Măgheranului a fost modernizată în anul 2015, în cadrul unui proiect finanțat din fonduri structurale. După finalizarea lucrărilor, au fost realizate marcajele și semnalizarea rutieră, în conformitate cu legislația în vigoare. Ca măsură suplimentară, menită să crească gradul de siguranță în trafic, Comisia de Circulație a decis în data de 17 august 2016 amenajarea unui sistem de semaforizare la intersecția străzii Măgheranului cu strada Câmpului. Procedura de achiziție organizată în baza Legii 98/2016 privind achizițiile publice este în curs”, se arată într-un răspuns al Primăriei Sibiu, transmis ziarului Turnul Sfatului.

Urmează și limitatoare de viteză

După accidentul mortal de luni, locuitorii zonei au inițiat o petiție on-line, pentru montarea unor semafoare în respectiva intersecție. În plus, mai anunță reprezentanții Primăriei Sibiu, pe strada Măgheranului este posibilă și amplasarea unor limitatoare de viteză. ”Precizăm că Primăria Sibiu a inițiat de asemenea o procedură pentru achiziția de limitatoare de viteză care vor fi montate pe străzile din Sibiu pe care Comisia de Circulație consideră necesară această măsură”.

Intersecție semaforizată într-un proiect pilot

DSC_0450

La intersecția străzilor Măgheranului și Câmpului, în 2008, a fost montat un sistem de detectare a traficului ”care să adapteze timpii de aşteptare la semafoare în funcţie de traficul stradal”. Sistemul a costat 10.000 de euro, iar primarul din acea vreme, Klaus Iohannis, declara că este un proiect pilot. „Dacă sistemul se dovedeşte eficient în practică, avem în vedere să aplicăm aceste dispozitive şi în alte locaţii din Sibiu, pe care urmează să le stabilim. Zonele care vor fi vizate sunt în general cele cu trafic mediu, unde reducerea timpilor de aşteptare pentru anumite artere este justificat. Pe arterele intens circulate timpii de aşteptare sunt oricum adaptaţi în funcţie de importanţa drumului, cu prioritate pentru drumurile principale”, spunea Iohannis. De mai mulți ani, însă, sistemul de semafoare a fost dezafectat.

Citește și

http://www.turnulsfatului.ro/2016/08/22/baiat-de-8-ani-in-stare-grava-dupa-ce-a-traversat-neregulamentar/

http://www.turnulsfatului.ro/2016/08/24/petitie-pentru-montarea-de-semafoare-in-intersectia-unde-a-murit-copilul-de-opt-ani-foto/

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Micul Muci

Acum 6 ani

Dupa ce mi-am revenit din admiratia fata de intelepciunea reprezentantilor Primariei Sibiu( ma intreb-de citi reprezentanti e nevoie pentru un comunicat atit de complex?) ma framinta o intrebare: De ce au fost demontate?
Raspunde

Adrian

Acum 6 ani

Propun instalarea de limitatoare de viteza inteligente, cum ar fi acesta: https://www.youtube.com/watch?v=KxpvwKiOpag Asa nu sunt afectati si conducatorii care circula cu viteza regulamentara.
Raspunde

mihai

Acum 6 ani

Sigur, un 20.000 de E pe bucata si se rezolva. Politia si salvarea o sa pluteasca
Raspunde

Simt civic

Acum 6 ani

Trebuie analizate si alte strazi din oras..nu rezolvam nimic daca putem doar in zona aceea. Maine pot fi alte accidencte in alte parti. Se circula f. tare in oras. In zone cu limite de 30km puteti vedea frecvent 70-80km/ora. Pot da si exemple pt. cei cu radarele dar probabil ca le stiu si singuri (o parte macar).
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus