Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Isărescu: Adevărul e că noi n-am fost pregătiţi să intrăm în Uniunea Europeană, în 2007

Isărescu: Adevărul e că noi n-am fost pregătiţi să intrăm în Uniunea Europeană, în 2007

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a afirmat, vineri, la Alba Iulia, că România nu a fost pregătită să devină membru al Uniunii Europene, în anul 2007, însă, dacă aderarea nu avea loc, atunci, era posibil să nu se mai întâmple deloc.

Mugur Isărescu, care în anul 2007 ocupa funcţia de prim-ministru, a declarat că, pe lângă problemele economice, România nu era pregătită să facă pasul spre UE nici din punct de vedere al mentalităţii populaţiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Le-am spus colegilor de la universitate (Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia – n.r.), mai în clar decât vă spun dumneavoastră, adevărul e că noi n-am fost pregătiţi să intrăm în Uniunea Europeană, în 2007. Am liberalizat contul de capital, în condiţii de inflaţie mai mare, dar dacă nu intram, în 2007, nu ştiu dacă mai intram şi, pentru asta, îmi asum toată responsabilitatea pentru că eu am negociat ca premier, în anul 2007, cu Romano Prodi şi m-a avertizat, de atâtea ori, că nu suntem pregătiţi, inclusiv aici (aratând spre cap – n.r.) nu suntem pregătiţi să intrăm în Uniunea Europeană. S-a făcut pasul acesta. E un răspuns pe scurt, nu e nici cel mai competent şi, probabil, nici cel mai satisfăcător, dar atât pot să vă spun acum”, a spus Mugur Isărescu.
Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a susţinut, vineri seara, o conferinţă despre patrimoniul cultural şi economie, desfăşurată pe Esplanada Catedralei Romano-Catolice din Alba Iulia, cu ocazia Festivalului ”Dilema Veche”, ce se desfăşoară în acest weekend.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, da' de cules căpșunii, ce zici, cum ne-am descurcat?
Raspunde

Hell-town

Acum 7 ani

Unde "ocupa" Isarescu functia de prim-ministru in 2007? In Bantustan? :-) Isarescu a condus Guvernul Romaniei intre '99 si 2000 (cam un an). Deci atentie! In 2007 era guvernator BNR. Functie pe care o ocupa din '90. Ar cam fi vremea sa se duca la pensie!
Raspunde

Volkischer Beobachter

Acum 7 ani

Doamnelor și domnilor jurnaliști pe această cale vă fac cunoscut că în anul 2007 funcția de prim-ministru al României a fost ocupată de domnul Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu: https://ro.wikipedia.org/wiki/C%C4%83lin_Popescu-T%C4%83riceanu#Prim-ministru_al_Rom.C3.A2niei. Domnul Mugur Constantin Isărescu a ocupat funcția de prim-ministru între 22.12.1999 și 28.12.2000:https://ro.wikipedia.org/wiki/Mugur_Is%C4%83rescu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus