Miercuri,
21.10.2020
Partial Noros
Acum
-2°C

Vocea

26 August 2016 11:37

Vocea

Este unică! Vocea ei dirijează, comandă, pune oraşul în mişcare. Uneori e caldă ca o zi de vară, alteori plictisitoare ca o ploaie londoneză, dar întotdeauna exactă, calculată.

O geometrie şi o geografie perfectă. E provocatoare,  te trimite în focul luptei, după care te salvează cu prima zonă dacă eşti abandonat. Câteodată e sublimă sau de-a dreptul comică, dar fermă şi impecabil de exactă.

Ea cunoaşte oraşul, străzile, blocurile mai bine decât un eminent arhitect. Undeva în noapte când tot citadinul doarme ea, VOCEA renaşte din cenuşă. Te pune într-o mişcare perpetuă. Nu poți să dormi, nu îți dă voie. Ea e conectată tot timpul la prezent, e imposibil să trăiască din amintiri.

Orgolioasă, vanitoasă, obraznică, suspicioasă, răstită. Numai aşa poți să pui oraşul în mişcare. Datorită ei, noi ne mişcăm ca furnicile în orele de vârf, zi şi noapte, tot timpul.

Da, noi taximetriștii suntem  dependenți de ea. Fără ea, maşinile noastre ar merge în doi timpi, iar motoarele s-ar îneca precum corăbiile în derivă.

Vocea de la capătul firului, bună-rea, simpatică-antipatică e Dispecera.

Fără ea, viața ar fi într-o continuă duminică. Fără ea, oraşul ar fi un caz patologic... dar mai bine haideți iubiții mei colegi să mişcăm oraşul. Respect doamnelor dispecere! Baftă colegi!

Nu am scris vorbe mari, exact aşa am simțit.

Vizualizari: 3763

Comentarii

6 comentarii

Pravale Baba

Acum 4 ani

ALOOO redactia sunteti cofinantati din bani europeni, poate reusim sa tratam subiecte mai serioase. Daca ridicarea in slavi a serviciului de dispecer taxi e subiect de presa imi pare rau pentru publicatia voastra.
Raspunde

joseph

Acum 4 ani

Ai dreptate perfecta!
Raspunde

Luminita

Acum 4 ani

O meserie deloc usoara dar frumoasa! Felicitari pentru articol si pentru aprecierea pe care o purtati dispeceratului!
Raspunde

D

Acum 4 ani

Pravale Baba, îți doresc cand o sa ai mai mare nevoie de un Taxi sa nu-ți răspundă dispeceratul si sa stai ca o lobeniță uitată în câmp si putrezita si sa te rogi sa vina un Taxi sa te ducă unde ai nevoie. ******
Raspunde

Mishu

Acum 4 ani

Voi cei care criticati acest articol, nu aveti nici cea mai vaga idee ce inseamna meseria de Dispecer taxi.
Raspunde

Baboo Hausmeister

Acum 4 ani

Când îţi vei aduna tot ceea ce ai scris intrun sait sau blog care sa fie al tau? Aştept noul link unde vei scrie! Ole, strigara tribunele inbărbătând toreadorul. Baboo Hausmeister
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus