Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Turcan: Din acest an, se va deconta total transportul pentru elevi

Turcan: Din acest an, se va deconta total transportul pentru elevi

În această toamnă, guvernul va emite o Ordonanţă de Urgenţă pentru decontarea integrală a costurilor transportului pentru elevii navetiști, anunță deputatul PNL Raluca Turcan într-un comunicat de presă, susținând totdată că PNL va sprijini în totalitate acestă ordonanţă în Parlament. Demersul guvernului s-a produs după o campanie susținută de PNL și de către asociațiile de elevi. ”În ultimii ani, 160.000 de elevi navetişti au fost nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru un drept gratuit şi garantat prin Costituţie. Până acum, statul a decontat în jur de 25% din costul real al abonamentului pentru naveta şcolară. Astfel, doar în ultimul an, abandonul şcolar a ajuns la 19%. România înregistrează acest procent ruşinos în condiţiile în care s-a angajat, prin Strategia Europa 2020, să ajungă în următorii patru ani la cifra de 11,3%”, susține deputatul PNL Raluca Turcan.

Guvernul României este obligat să abroge art. 15 din OUG nr. 29/2013 pentru a nu discrimina unul din cinci elevi navetişti care renunţă la studii din cauza costului aferent navetei şcolare. În plus, toţi elevii trebuie să beneficieze şi de reducerea de 50% la abonamentul pentru transportul în comun.

PNL solicită și decontarea integrală şi fără întârzieri a abonamentelor profesorilor navetiști din finanţarea de bază, nu din bugetele locale care, în foarte multe cazuri, nu pot suporta aceste costuri.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

8 comentarii

profă

Acum 7 ani

Dar al profesorilor navetiști se va deconta, stimată doamnă deputat?
Raspunde

un curios

Acum 7 ani

Iar vreti pomana? Lasa ca il "decontati" prin niste meditatii de la niste parinti naivi....
Raspunde

Bugetaru'

Acum 7 ani

Asta chiar mai misca ceva in Sibiu,se vede negru pe alb la propriu.am sa ma gandesc daca merg la vot in functie de lista din spatele ei daca daca va promova acele figuri care sunt parlamentari de profesie no thanks.stau acasa. In niciun caz fdgr sau psd
Raspunde

Gilu

Acum 7 ani

Mi-e scarba de Ţurcan..
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

"Guvernu tehnocratu" ha lu PNL-eu? ... Pai, la ce bun, ca oricum ai da-o "la căpșuni" nu-ți trebuie școala... Pomeni electorale, rentabilitate zero barat !
Raspunde

@ olingpia

Acum 7 ani

Esti o cretina schizofrenica,spor la capsuni proasta p...i daca esti frustrata eu am alte planuri cu copilul meu !!! Bravo Turcan Raluca!!
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

Dacă nu poți accepta adevarul din exterior, vei accepta minciuna din interior...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus