Duminică,
02.10.2022
Parțial Noros
Acum
16°C

Mă gândesc la ea/Non-stop va avea program de lucru

Mă gândesc la ea/Non-stop va avea program de lucru

Strada Tribunei, numărul 13. Nu ești turist în Sibiu, dacă nu treci pe acolo să te fotografiezi în fața inscripției Mă gândesc la ea/Non-stop. Locul cu pricina a devenit în ultimii ani un fel de simbol neoficial al orașului, are și o pagină oficială pe Facebook , cu aproape 4000 de like-uri.

magazin tribunei 13 mi-e dor de ea (7)

Dacă nu ați aflat încă, inscripția îi aparține lui Mircea Nicolae, un artist bucureștean și face parte din proiectul „100 de intervenții”, care a început în 2007 și include variate manifestări artistice, de la inscripții stradale, la instalații. Mă gândesc la Ea/Non-stop este intervenția cu numărul 42 și cea mai populară.

Astăzi de dimineață, locul pe care toată lumea îl știa închis avea ușa deschisă și doi muncitori meștereau la rețeaua electrică, urcați pe o scară. Montau încă o priză și făceau mici reparații. „E veche instalația, cam cât mine de bătrână, ba și mai bine”, spune mucalit unul dintre ei, cu părul alb.

magazin tribunei 13 mi-e dor de ea (11)

Spațiul care are pe frontispiciu celebra de acum inscripție a fost închiriat, și va avea “program de lucru“.

“Chiar azi am semnat contractul”, spune cel care și-a dorit atât de mult spațiul, încât a câștigat licitația organizată de primărie, ajungând să plătească o chirie de 350 de euro, când la licitaţie s-a pornit de la suma de 400 de lei. Nu multă lume a fost interesată de spațiu, continuă bărbatul, spunând, mai în șoaptă, că ar fi licitat oricât, doar să-l obţină.

Vrea să deschidă un magazin/atelier de confecționat bijuterii. Verighete, în special. Crede că se potrivește de minune cu inscripția de pe frontispiciu, la care nu vrea să facă nici un fel de modificare. Speră să deschidă magazinul cam într-o lună.

magazin tribunei 13 mi-e dor de ea (12)

”Un prieten de-al meu a vrut să închirieze ca să deschidă o cafenea, dar spaţiul era prea mic şi el ştia că trebuie să îmi mut atelierul şi mi-a dat ideea. Am venit, m-am uitat, am văzut că toată lumea face poze şi am zis că e o idee bună. Am vrut neapărat acest spaţiu pentru că se potriveşte foarte bine cu afacerea mea. Nu o să modific faţada, poate doar o să dau cu puţină vopsea,” spune bărbatul de 24 de ani care a preferat să nu îi fie făcut public numele.

magazin tribunei 13 mi-e dor de ea (8)

Mai are o bijuterie deschisă pe Bălcescu, și aici, pe Tribunei vrea să confecționeze chiar el eventualele comenzi. Îi place, și ar mai vrea să își cumpere și aparatură mai performantă, ca să “nu rămână în urmă.”

Eveniment de adio

 În acest week-end, membrii grupului „Nostru” au organizat un eveniment pe facebook prin care au invitat lumea să vină ,,să îşi ia rămas bun de la ea”.

”Cum căutam noi aşa un spaţiu alternativ de artă contemporană, ne-am gandit la ea. Crezând că ne este predestinat, ne-am interesat cum să intrăm în posesia lui, dar am ratat licitaţia. Însă nu ratăm ocazia de a ne lua rămas bun de la ea prin happeningul Nostru. Aşa că, hai toată lumea la un ultim selfie cu ea”, scriau organizatorii pe pagina evenimentului.

magazin tribunei 13 mi-e dor de ea (4)

Cum noul chiriaș nu are de gând să modifice fațada spațiului, cu siguranță vor mai apărea încă multe poze cu Mă gândesc la ea/Non-stop. Și era și păcat să se piardă, la fel cum s-a pierdut, chiar vizavi, pictura de mari dimensiuni realizată de Șoimii Șatrei în 2010.

https://youtu.be/we03NihDPj0

Conform Primăriei Sibiu, spațiul situat pe strada Tribunei, nr. 13 este în proprietatea Statului Român, fiind concesionat SC Urbana SA. ​Măsoară 12,30 mp si are statut de spatiu comercial.

Spațiul a fost eliberat în 2007, de către fostul chiriaș - Asociația Foștilor Deținuți Politici. A fost revendicat în baza Legii 10/2001, situația sa juridică fiind clarificată printr-o dispoziție a Primariei Sibiu care respinge cererea de restituire în natură. După clarificarea situației juridice, SC Urbana a scos la licitație acest spațiu cu scopul închirierii sale în august 2015, apoi în martie și aprilie 2016, dar la nici una dintre aceste proceduri nu s-au înregistrat oferte, spun reprezentanții primăriei.

O altă licitație a fost organizată în august 2016, la care s-au înscris de această dată doi ofertanți. Prețul de pornire a fost de 42 lei/mp/lună. În urma licitației spațiul a fost adjudecat la 126 lei/mp/lună, adică o chirie totală lunară de 1549,80 lei. Firma care a adjudecat contractul este B&B Bijoux.

foto Silvana Armat

magazin tribunei 13 mi-e dor de ea (9) magazin tribunei 13 mi-e dor de ea (1) magazin tribunei 13 mi-e dor de ea (3)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

18 comentarii

@@@

Acum 6 ani

Mazgalitura aia a drogamanului de bucale, brand? WTF ! Rar ajung turisti la biserica ortodoxa pe Mitropoliei, daramite la asta !Mai tango cu superlativele inventate, TS ! Oricum aveti credibilitate de tabloid.
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 6 ani

Tabloid, tabloid da' ce-ți mai place sa "combați"... Apropo, steagul cu "acvila bicefalica" cu care te lauzi, nu ni-l împrumuți si "noua" ?
Raspunde

un cititor

Acum 6 ani

Toate ca toate, dar la biserica ce naiba sa faci?
Raspunde

alzara medic

Acum 6 ani

În acel spaţiu modest dar central a funcţionat filiala judeţeana a Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politic ( condamnaţi pentru " uneltire împotriva ordinii sociale " ,deportaţi saşi,evrei ,ţigani ," frontalieri " ," disidenţi religioşi " ) Presa locală nu s - a arătat prea interesată de acest trecut . Curând vor fi doar istorie ; Rămâne doar o bibliotecă intetesantă .
Raspunde

-

Acum 6 ani

,,o biblioteca interesanta ''si doua oua ochiuri intr-o tigaie de tefal ...
Raspunde

Vio

Acum 6 ani

Alt hipster. Auzi ca dădea oricât pentru chirie. Sa-l vad pe asta dupa cateva luni cand nu o sa mai aiba bani nici de legale.
Raspunde

SB10NUT

Acum 6 ani

Mare branza. O amarata de inscriptie a unui drogat din 2007. Deasta sunt artisti saraci.
Raspunde

gigea

Acum 6 ani

Si ea se gandeste la mine !
Raspunde

zzz

Acum 6 ani

cei mai multi comentatori de aici sunt bine pregatiti de Sharia si viata in extremism de orice fel. oameni atat de hateri si de limitati mai rar. inscriptia asta a devenit un simbol si, surpriza, transmite un mesaj. dar noi ne multumim cu o branza intre dinti si niste stropi de rosie pe camasa ca, deh, suntem ciobani...
Raspunde

VL-69-BMW

Acum 6 ani

corect sunteti ciobani. mai baga o legala!
Raspunde

Bogdan

Acum 6 ani

O vom inlocui cu: "Olteni! Go South!"
Raspunde

un cititor

Acum 6 ani

Vrei sa spui "Mergeti in sud". Astia nu "stie" engleza. Doar olteneasca si putina lb. romana :)))
Raspunde

Georg nui Gheorghe

Acum 6 ani

Chiar cred ca olteanul are 10 oase mai multe decat ceialalti oameni ca se gindeste mecanic.
Raspunde

VL-69-BMW

Acum 6 ani

Olteanul sigur are un os mai mare ca al ardelenilor.
Raspunde

Silvia

Acum 6 ani

Daca omul are o bijutierie si mai deschide una inseamna ca-i merge. Daca sunteti invidiosi pe biznisul "olteanului" incercati si voi, ca-i usor tare sa stai sa discuti pe margine. Salut initiativa deschiderii unui "ceva" in locul ala si mai ales pentru faptul ca nu a inlocuit fatada cu altceva, in genul magazinelor deschise pe pietonala Balcescu. Nu ca nu ar fi frumoase, dar ar fi devenit un magazin oarecare deschis intr-o cladire veche in lipsa mesajului de pe frontspiciu.
Raspunde

sibian

Acum 6 ani

Auzi ca a devenit "un simbol neoficial al orasului"... Bravo! Jurnalisti de doi bani, lucru confirmat si de regretul ca a disparut "opera de arta" de pe cladirea Unicum, adica cel mai grotesc si mai anti-talent "street-art"
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus