Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Maica Tereza, canonizată astăzi la Vatican. 100.000 de oameni vor asista la ceremonie

Maica Tereza, canonizată astăzi la Vatican. 100.000 de oameni vor asista la ceremonie

 

Maica Tereza va fi canonizată într-o ceremonie desfăşurată la Vatican duminică, la ora locală 10.30, oficiată de Papa Francisc. În Piaţa Sfântul Petru sunt aşteptate sute de mii de persoane, iar la Calcutta vor avea loc, de asemenea, ceremonii organizate de Missionaries of Charity, ordin romano-catolic înfiinţat de Maica Tereza în 1950, informează News.ro

51406258-large_trans++-MzqwfpAMMp9lvzXOsacKNMEBh2dk2puhZzLAelaaqw

Cunoscută pentru munca în beneficiul nevoiaşilor din India, unde şi-a petrecut cea mai mare parte din viaţă, două vindecări miraculoase, după moartea Maicii Tereza, în 1997, au fost atribuite demersurilor sale, scrie BBC.

Laureată a premiului Nobel pentru pace pe 1979, ea şi-a dedicat întreaga viaţă ajutorării săracilor, bolnavilor şi orfanilor. Maica Tereza a fost beatificată în 2003, de Papa Ioan Paul al II-lea. Beatificarea, care necesită înfăptuirea unui miracol, este ultima etapă înainte de sanctificare.

Totuşi, există mai multe voci care au criticat activitatea ei. Mai multe persoane au atras atenţia asupra lipsei normelor de igienă în spitalele conduse de comunitatea sa de călugăriţe şi că Maica Tereza ar fi acceptat bani din partea dictatorilor pentru acţiunile sale caritabile.

 

51406047-xlarge_trans++dPdGYwY1yvfoytVKJ5TB7FMkBj1PteR-EVVPD9C0NMI

 

În 2002, Vaticanul a stabilit că o femeie din India care avea o tumoare la stomac a fost vindecată miraculos, după ce s-a rugat la Maica Tereza.

Papa Francisc a recunoscut, în urmă cu un an, un alt miracol, atribuit Maicii Tereza - vindecarea inexplicabilă a unui bărbat care suferea de o maladie cerebrală mortală.

De obicei, este nevoie de zeci de ani ca oamenii să fie sanctificaţi, însă beatificarea acordată de Papa Ioan Paul al II-lea a grăbit acest proces. Papa Francisc va încheia sactificarea Maicii Tereza cu o ceremonie, în luna noiembrie.

_91019999_035090858-1

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus