Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Patriarhul Daniel a oficiat prima slujbă la Catedrala Mântuirii Neamului

Patriarhul Daniel a oficiat prima slujbă la Catedrala Mântuirii Neamului

Patriarhul Daniel a oficiat, duminică, prima slujbă la Catedrala Mântuirii Neamului, eveniment la care asistă şi circa 2.500 de tineri care participă la Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din Toată Lumea, scrie News.ro

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, împreună cu mai mulţi ierarhi, preoţi şi diaconi, a oficiat, duminică, prima Sfânta Liturghie la Catedrala Naţională.

"Am săvârșit prima liturghie în fața acestei catedrale care se află în formare, în construcție, așa cum tinerii se formează, merg spre desăvârșire, spre maturizare. Sperăm, cu ajutorul lui Dumnezeu, ca în anul 2018, la 1 Decembrie, să fiți prezenți, tinerii, aici, la sfințirea Catedralei, când ea va fi acoperită și va fi sfințită masa Sfântului Altar și Sfântul Altar întreg, urmând ca după câțiva ani, în care vom picta biserica, să vă invităm și la sfințirea picturii.", a spus patriarhul, la finalul primei Sfinte Liturghii săvârșită duminică la Catedrala Națională a Mântuirii Neamului, citat de Agerpres.

La eveniment au asistat şi circa 2.500 de tineri, veniţi din diferite ţări ale lumii, care participă la Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din Toată Lumea (ITO 2016), organizată de Arhiepiscopia Bucureştilor şi Patriarhia Română, în contextul Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox.

În cadrul ITO 2016, tinerii au participat, vineri, la Sala Palatului din Capitală la conferinţa cu tema Iisus Hristos - Bucuria Vieţii, urmată de "Procesiunea Luminilor“. Tinerii s-au deplasat, purtând lumânări în mâini, de la Sala Palatului pe Calea Victoriei până la Catedrala patriarhală.

Programul zilei de sâmbătă al ITO 2016 a cuprins şi un concert în aer liber, în Parcul IOR din Capitală, unde au cântat Elena Gheorghe, Smiley şi trupa Bere Gratis.

foto http://basilica.ro/

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus