Luni,
07.10.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Au reînceput lucrările, reîncepe coșmarul. Valea Oltului, semaforizată

Au reînceput lucrările, reîncepe coșmarul. Valea Oltului, semaforizată

Trecerea peste pârul Meghiș, în dreptul Turnului Spart, este prima zonă în care au reînceput lucrările de pe DN7. După ce CNADNR a decis să sisteze aceste lucrări, în luna august, din cauza fluxului mare de mașini înregistrat în această perioadă, șantierul a fost redeschis. Au fost deja montate semafoare în apropiere de Boița, iar circulația se desfășoară alternativ, pe câte un sens.

Potrivit datelor oficiale, în medie, Valea Oltului este tranzitată de 25.000 de mașini, zilnic. Cifrele vorbesc, însă, despre o medie anuală, iar în perioada de vară, valorile cresc până la 35.000 de mașini. Valori greu de suportat pentru o șosea cu doar o bandă pe sens, fără variante ocolitoare și care traversează numeroase localități. Chiar dacă valorile de trafic au mai scăzut în luna septembrie, este imposibil de spus că și traficul s-a aerisit. Lucrările care se fac aici îngreunează mult circulația. "Este îngrozitor, este foarte, foarte aglomerat. Cum ajung eu în Italia? Am plecat dis de dimineață, iar de la Drăgășani, până aici, am făcut trei ore și jumătate", spune un român care se întoarce acum în țara unde și-a găsit un loc de muncă.

Autoritățile susțin că lucrările se vor finaliza la sfârșitul lui octombrie, când și traficul ar trebui să fie mult mai degajat, dacă se va da în folosință și banda suplimentară construită în unele zone.

Drumul Național 7 este cea mai scurtă rută între București și Sibiu, nod rutier care face legătura cu punctele de trecere a frontierei. Pe șoseaua care are doar o bandă pe sens se înghesuie atât mașinile personale, cât și autobuzele de pasageri și TIR-urile care transportă mărfuri. Șoferii ajunși în zonă nu au nicio variantă ocolitoare. Singura soluție este să aleagă de la bun început alternativa pe Valea Prahovei, cu 50 de kilometri mai lungă.

Viteza medie cu care se circulă acum pe Valea Oltului este de 50 km/h.

CNADNR nu a anunțat restricțiile de circulație pe site-ul propriu, în schimb centrul Info Trafic al Poliției Române îi avertizează pe șoferi că în zonă se formează coloane mari de mașini. "Suplimentăm echipajele de Poliție Rutieră care acționează în zonă, pentru a asigura fluența circulației. recomandăm conducătorilor de autovehicule să respecte semnalele luminoase ale semafoarelor electrice amplasate, precum și indicațiile piloților de dirijare ori ale polițiștilor rutieri, astfel încât să se asigure o cât mai bună circulație în zonă", explică scms. Bogdan Maxim, șeful Biroului Drumuri Naționale din cadrul IPJ Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

X

Acum 8 ani

Doamne fereste de un război, ca suntem mai vulnerabili decât ne imaginăm
Raspunde

Gigel

Acum 8 ani

Pacat ca nu au instalat sens unic, dar mai avem o sansa daca se lucreaza la Boita. Poate monteza bariera....
Raspunde

@Gigel

Acum 8 ani

sper ca monteaza si pe tine te prind in partea cealalta a barierei...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus