Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-4°C

FOTO -VIDEO Lucrările la autostrada Săliște-Cunța avansează vizibil

FOTO -VIDEO Lucrările la autostrada Săliște-Cunța avansează vizibil

Angajații CNADNR lucrează non-stop în această perioadă la refacerea porțiunii demolate din tronsonul de autostrada Săliște-Cunța.

Imaginile surprinse zilnic pe șantier arată un avans clar al lucrărilor. În prezent se pare că termenul de inaugurare, anunțat pentru luna aceasta, va fi respectat.

”Azi se lucrează la așternerea ultimului strat de piatră spartă și se amenajează platforma din aval în zona căminelor”, au explicat reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi în cursul zilei de ieri.
Declarațiile sunt susținute de imagini:

Directorul general al CNANDNR, Cătălin Homor, declara luni într-un interviu acordat revistei Capital că autostrada va fi deschisă la termen, în condiții de siguranță. Apoi lucrările vor continua pe alte porțiuni unde au fost constatate deficiențe.

”Muncitorii au finalizat cinci din cele şase tranşee drenante la o adâncime de peste şapte metri, transversal amprizei autostrăzii. Acestea sunt cele mai dificile lucrări pentru refacerea celor aproximativ 200 de metri de autostradă demolaţi anul trecut. Se lucrează non-stop pentru a finaliza lucrările până la sfârşitul acestei luni. După finalizarea acestor tranşei drenante, muncitorii lucrează la corpul autostrăzii, urmează materialul granular, piatra spartă, balast. Lucrările se execută conform graficului stabilit încă de la începutul acestui an. Cei 22 de kilometri de autostradă se vor deschide traficului în condiţii de siguranţă. Pe lângă refacerea celor 200 metri de autostradă se va lucra în patru puncte unde s-au constatat deficienţe. Remedierea defectelor pe cei 22 km de autostradă începe săptămâna viitoare şi durează câteva zile. După expertizare şi proiectare, aceste lucrări se vor efectua tot în regie proprie de către angajaţii CNADNR”, a spus Homor pentru Capital.ro.
autostrada

Sursa foto-video

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

11 comentarii

Iulian

Acum 5 ani

În regie proprie adică din banii statului nu a constructorului nu?pai bai găinarilor voi nu ăți primit nicio garanție?
Raspunde

Mars

Acum 5 ani

Reparatia se face pe banii statului ca treaba sa mearga repede. Apoi statul isi recupereaza banii de la constructor. Asta poate dura, eventual se judeca cu constructorul, etc. Sau voiai ca statul sa astepte cu reparatia pana castiga procesul si primeste banii? Citeste / gandeste mai mult si scrie mai putin.
Raspunde

Carpatii

Acum 5 ani

De notat ca CNADR-ul, poate, isi va respecta un termen :)
Raspunde

Adrian S. EM

Acum 5 ani

mai bine in regie proprie din banii statului decat sa astepte pana face constructorul reparatii. Apoi, sa fie dati in judecata sa recupere banii, dar vietile pierdute pe acea portiune conteaza mai mult! De cand sa inchis autostrada pana acum sa-u pierdut 10 vieti pe acea portiune inchisa.
Raspunde

unu

Acum 5 ani

Garantie nu au primit pt. ca nu sa facut receptia lucrarii.
Raspunde

Arlechino

Acum 5 ani

Au blocat 70 milioane ron garantia de executie dar nu o pot accesa pana nu se schimba legislatia sau exista o hotarare judecatoreasca definitiva!!!!! Este pentru prima data cand vedem cu adevarat unde sunt banii nostrii, Adica chiar se lucreaza in ritm sustinut.
Raspunde

hop

Acum 5 ani

neispravitii astia,acu inainte de alegeri deschid beleaaua aia de sosea,in ianuarie o vor inchide iar,de ......,traim intr-o tara ,unde alde astia de au fost la butoane au facut miliarde,,
Raspunde

...

Acum 5 ani

autostrada aia se inaugureaza inainte de alegeri....acum si pururea si-n vecii vecilor
Raspunde

Sibian

Acum 5 ani

Bravo lor! Nu credeam dar se pare ca se vor respecta termenele. Daca se vrea se poate.
Raspunde

sibian

Acum 5 ani

....nu va mai bucurati ! se va inchide iar pe viitor ca solul este nisipos in toata zona saliste -cunta.Singura varianta era sa se ocoleasca acea zona dar nu sa voit din motive numai de incompententii celor ce condu cndar stiute.
Raspunde

Dan

Acum 5 ani

Adica vor receptiona lucrarea si vor sapa alte gropi care vor astepta un an pentru ca niste hartogari incompetenti sa termine studiul tehnic?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus