Sâmbătă,
08.10.2022
Ploi Scurte
Acum
8°C

Chitarele vor răsuna din nou în Piața Mică, la Sibiu Guitar Meeting 

Chitarele vor răsuna din nou în Piața Mică, la Sibiu Guitar Meeting 

Peste 300 de chitariști își vor da întâlnire la Sibiu în cel mai mare concert colectiv din România. Între 23 și 24 septembrie în cadrul festivalului Sibiu Guitar Meeting, vor fi interpretate 11 piese care au fost votate online de 2000 de oameni.

Evenimentul de anul trecut a dus la o adevărată explozie de interes în rândul comunității de chitariști din întreaga țară, lucru care a dus, anul acesta, la înscrierea chitariștilor din peste 50 de orașe din România.

Patru dintre piesele de anul trecut au fost selectate de chitariști și pentru ediția din acest an. ,,Living next door to Alice”, ,,Amintire cu Haiduci, Knockin`on heavens door” și hitul ,,Rolling Stones Satisfaction”, cărora și se vor adăuga Hey Jude.

„Sibiu Guitar Meeting nu e neapărat un moment de mare virtuozitate, de excelență în muzică, este un moment care aduce laolaltă generații de muzicieni, vechii folkiști și rockeri cu puștii care au decis să lase deoparte tabletele și calculatorul în favoarea celor șase corzi. Ne dorim să dezvoltăm această comunitate a tinerilor ce acordă importanță educației prin muzică și să le oferim un moment-spectacol care să încununeze eforturile depuse de ei de-a lungul unui an de zile”, spune Anamaria Brumar, reprezentantul Asociației Play.

Sibiu Guitar Meeting este evenimentul vedetă al programului ,,Pune mâna pe chitară” inițiat de Asociația Culturală Play. De-a lungul anului sunt organizate șase cercuri comunitare de chitară unde copii și tineri din Sibiu învață bazele instrumentului, învață să cânte inclusiv cele 11 piese ce vor fi interpretate la evenimentul din Piața Mica. Toate cursurile comunitare sunt gratuite, pentru a oferi tuturor acces la educația prin muzică. Pentru aprofundarea lecțiilor din cadrul acestui program, Asociația Play a organizat și trei tabere, Guitar Summer Camp, la care au participat câteva sute de copii. Proiectul își propune implicarea întregii comunități sibiene în dezvoltarea tinerilor iar în acest an a adăugat în program o selecție de Serenade de Cartier, eveniment ce va avea loc în cartierele orașului.

Mai multe detalii despre proiectul Asociației Culturale Play găsiți aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus