Marţi,
20.02.2024
Innorat
Acum
4°C

Teatrul sibian ajunge în America

Teatrul sibian ajunge în America

Spectacolul ,,Antisocial”, o coproducție a Teatrului Național „Radu Stanca” și a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu trece oceanul și ajunge în America de Nord. Acesta va fi pus în scenă între 20 și 27 septembrie.

„Antisocial” face parte din trilogia ,,Câtdedepartesuntemdepeșteriledincareamieșit?”, de Bogdan Georgescu și este o examinare detaliată a deficiențelor care degradează sistemul educațional din România. În februarie 2015, într-un oraș de provincie din România, la unul dintre cele mai prestigioase licee din regiune, un grup de elevi a creat un grup secret pe Facebook. În acel grup, profesori și elevi erau ridiculizați și caricaturizați. Un profesor, folosind un profil fals, s-a infiltrat și a descoperit materialele postate. Toți elevii implicați au fost amenințați cu exmatricularea. În acest moment grupul avea deja peste 800 de membri.  Scandalul iscat a generat o dezbatere națională privind libertatea de expresie, intimitate și spațiu privat în mediul online, drepturile elevilor, însă s-a stins repede. Principala prioritate a școlii a fost de a-și spăla onoarea pătată și a-și păstra statutul. Datorită presiunii media, niciunul dintre studenți nu a fost sancționat, însă acesta a fost și punctul final al dezbaterii privind reinventarea unui sistem educațional care încă se bazează pe metode tradiționaliste și opune rezistență inovației.

Spectacolul va fi pus în scenă, după cum urmează: 20 septembrie, de la ora 20, la Granoff Center, Brown University – Providence RI; 21 septembrie, de la ora 17, la Granoff Center, Brown University – Providence RI; 25 septembrie, de la ora 15, la Pace University School of Performing Arts – First Floor Studio, 96 Fulton Street (at William St) New York NY 27 septembrie, de la ora 19, la Shea Theatre, Suffolk County Community College, Selden NY. Toate reprezentațiile vor fi prezentate în limba română, cu subtitrare în limba engleză, iar accesul este gratuit.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus