Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Ce facem în weekend?

Ce facem în weekend?

Dans sportiv, spectacole de operă, tenis și concurs de forță. Acestea sunt doar câteva dintre evenimentele care animă Sibiul în acest sfârșit de săptămână. Vineri, 16 septembrie Sala Transilvania, începând de vineri 16 septembrie și continuând până duminică, 18 septembrie, devine capitala națională a dansului sportiv. Peste 2000 de sportivi din toate colțurile lumii vin la Sibiu pentru cel mai important eveniment de profil al anului, Transylvanian Grand Prix. Concursurile vor începe în fiecare zi de la ora 11 și se vor încheia la ora 20:30. Accesul publicului se va face pe bază de bilet. Acestea s-au pus în vânzare pe site-ul www.transylvaniagrandprix.ro, dar pot fi achiziționate și de la casieria Sălii Transilvania. Prețul unui bilet pe zi, este 30 de lei, iar abonamentele pentru cele trei zile costă 70 de lei.

12039259_1714059528826812_255100588359054785_n În cadrul ,,Sibiu Opera Festival” are loc concursul internațional de canto ,,Vox Artis”. Timp de patru zile, concurenții au cântat în fața unui juriu al cărui președinte a fost Giuseppe Sabbatini, unul dintre cei mai faimoși tenori pe care i-a avut Italia. Vineri este programată încheierea concursului printr-o gală a laureaţilor. Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu, condusă de dirijorul Adrian Morar, va compania evoluţia celor mai buni tineri artişti lirici participanţi la competiţie. Biletele pentru acest concert s-au pus în vânzare la Casa de bilete a Sălii Thalia şi pe site-ul Filarmonicii. Preţul unui bilet este de 16 lei și se acordă reducere de 50% pentru elevi, studenţi şi pensionari.

 

La Teatrul Național ,,Radu Stanca” din Sibiu, de la ora 19, se va pune în scenă spectacolul ,,Martiri” sub regia lui Radu-Alexandru Nica. ,,Textul pe care l-am ales este destul de incomod. Mă aplec asupra unei teme destul de dificile și destul de sensibile, tema religiei. Este un text care vorbește nu despre faptul că în sec. XXI religia nu mai este necesară, ci despre faptul că fundamentalismul religios este un rău care ne poate duce nu neapărat la pierzanie, dar este o problemă de foarte mare actualitate care trebuie, din punctul meu de vedere, dezbătută. E povestea unui tânăr licean care, în absența tatălui, își caută un sens în viață.”, spune regizorul spectacolului. Reprezentația este propusă de secția de germană a teatrului, cu traducere în limba română.

 

Sâmbătă, 17 septembrie De la ora 10 și 12, la Teatrul ,,Gong” va fi ,,Atelierul de creat povești”, recomandat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani. Prețul unui bilet este de 14 lei. La Sala Transilvania continuă Transilvania Grand Prix. Concursurile vor începe de la ora 9 și vor dura până la 23:30. În acest interval orar va avea loc și o gala finală, în cadrul căreia se vor premia concurenții de la Campionatul European de showdance latino pentru divizia de profesioniști.  Se vor alinia la start aproximativ 20 de perechi de dansatori, iar România va fi reprezentată de perechea Andrei Mangra - Elena Duicu, campioni naționali la categoria professional division latino.

Sibiu Open, cel mai cel mai important turneu masculin de tenis din România și singurul din circuitul ATP care are loc în țara noastră, va avea loc între 17 și 25 septembrie. Prima partidă se joacă sâmbătă, de la ora 12, pe Terenul Pamira. Rezultatele bune obținute de turneul de la Sibiu în anii precedenți a dus la o situație extrem de convenabilă, ,,Sibiu Open” fiind singurul turneu ATP Challenger ce se va desfășura în perioada respectivă din luna septembrie pe întreg continentul.

victor-cornea-sibiu-open Între 16 și 18 septembrie, începând cu ora 13, la Sport Center ARIA, de pe strada Alba Iulia, are loc International Taekwon-do ITF Seminar, unde vor participa doar cluburile sportive afiliate ale F.R.TKD.I.T.F, care respectă cerințele pentru anul 2016. De la ora 18, la Teatrul ,,Gong” din Sibiu se va pune în scenă ,,Pinocchio”, după Carlo Collodi, în regia lui Lilly Krauss Kálmar. ,,Pinocchio” a fost tradus în mai toate limbile moderne şi este una din cele mai îndrăgite cărţi pentru copii ale literaturii moderne. Spectacolul va fi prezentat în limba germană și este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani .

Sâmbătă 17 septembrie și duminică 18 septembrie, începând cu ora 16, Piața Mare din Sibiu,  se transformă într-o sală de forță, unde cei mai puternici oameni ai planetei vin să își măsoare forțele, la cea mai spectaculoasă competiție de tip „strongman” din lume. Etapa din România a „Strongman Champions League” este considerată etapa cu numărul 13 din circuitul mondial.

strongman_2015©silvana armat (2) (Copy)

De la ora 19, la Sala Thalia, în cadrul ,,Sibiu Opera Festival” va fi o gală de operă și balet la care participă soliştii şi ansamblul Operei Comice pentru Copii din Bucureşti. Prețul unui bilet este 16 lei, acordându-se reducere pentru copii, studenți și pensionari.

La Teatrul Național ,,Radu Stanca” din Sibiu, începând cu ora 19, va fi pus în scenă spectacolul ,,O noapte furtunoasă” de I. L. Caragiale, în regia lui Șerban Puiu. Spectacolul durează aproximativ două ore, iar prețul unui bilet întreg este 10.

 

Duminică, 18 septembrie

De la ora 11, la Teatrul ,,Gong” se va pune în scenă ,,Pinocchio”, după Carlo Collodi, în regia lui Lilly Krauss Kálmar. ,,Pinocchio” a fost tradus în mai toate limbile moderne şi este una din cele mai îndrăgite cărţi pentru copii ale literaturii moderne. Spectacolul va fi prezentat în limba germană și este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani . Dansul sportiv continuă la Sala Transilvaniei de la ora 9 până la ora 22, când va avea loc și gala în cadrul căreia se vor premia dansatorii.

dans Sibiu Open, cel mai cel mai important turneu masculin de tenis din România și singurul din circuitul ATP care are loc în țara noastră și chiar din sud-estul Europei, continua și duminică. Partida va începe de la ora 12, la Terenul Pamira, iar accesul este gratuit.

 

La Sport Center ARIA, de pe strada Alba Iulia, de la ora 13, continuă ,,International Taekwon-do ITF Seminar”, la care vor participa doar cluburile sportive afiliate ale F.R.TKD.I.T.F, care respectă cerințele pentru anul 2016. Cei mai puternici oameni ai planetei se vor întrece în probe de forță, de la ora 16, în Piața Mare, în cadrul concursului „Strongman Champions League”. La Teatrul Național ,,Radu Stanca” din Sibiu, de la ora 19 va fi pusă în scenă piesa de teatru ,,Iubire cu năbădăi” în regia lui Șerban Puiu. Prețul unui bilet este 20 de lei și se oferă reducere de 50% pentru studenți, elevi și pensionari.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus