Vineri,
28.01.2022
Innorat
Acum
-2°C

Încep lucrările la sensul giratoriu de jumătate de milion de lei de pe Bâlea

Încep lucrările la sensul giratoriu de jumătate de milion de lei de pe Bâlea

Aprobat din vara lui 2014 și atribuit spre execuție din vara lui 2015, sensul giratoriu de la intersecția străzilor Bâlea, Ștefan cel Mare și Moldoveanu va fi creionat în toamna lui 2016.

Deocamdată, lucrările care încep în prima zi a săptămânii viitoare vizează doar mutarea rețelelor de electricitate și reconfigurarea intersecțiilor străzilor adiacente. Totodată, în cadrul acestei prime etape va fi realizată și rețeaua de cablaj metropolitan. Lucrările sunt executate de Drumuri și Prestări Construcții (DPC) SA – societatea deținută de Consiliul Local Sibiu –, firmă în sarcina căreia a fost și realizarea proiectului pentru acest sens giratoriu. Valoarea acestui contract este de 524.623 de lei, fără TVA. “Din cauza numărului mare de mașini care trec prin această zonă, intersecția are nevoie de o reconfigurare a traficului. Amenajarea sensului giratoriu va ajuta la fluidizarea circulației. Lucrările se vor executa pe etape, primul pas fiind amenajarea unei noi rețele de electricitate, mutarea stâlpilor, realizarea canalizării metropolitane în zonă și reamenajarea intersecțiilor cu străzile adiacente”, arată Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, într-un comunicat emis de Primărie.

Lucrări de noapte

Această primă etapă a lucrărilor de amenajare a sensului giratoriu ar urma să se încheie pe 30 septembrie. Până atunci, lucrările vor afecta străzile Ștefan cel Mare, Moldoveanu, Eftimie Murgu și Spartacus. ”Traversările pe carosabil se vor executa pe timpul nopții, constructorul fiind obligat prin avizul Comisiei de Circulație să refacă porțiunile afectate în noaptea imediat următoare încheierii lucrării”, se mai arată în comunicatul emis de primărie.

Un giratoriu de doi ani

Autoritățile nu au anunțat care este și data estimată pentru finalizarea sensului giratoriu. Potrivit contractului, acest termen ar fi o lună de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Doar că acest termen era anunțat în vara anului trecut, când Primăria semna contractul cu DPC. Și când era anunțat că, în două luni giratoriul trebuia proiectat și avizat. În vara anului trecut, primăria anunța septembrie 2015 ca termen de finalizare. Contractul cu DPC a fost semnat pe baza unui studiu de fezabilitate aprobat în iunie 2015.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

un sibian

Acum 5 ani

foarte bine ca se face in sfarsit un giratoriu acolo!!! pai dimineata se intinde coloana de masini pe stefan cel mare din intersectia aia pana pe rahovei!!!! marea intrebare este: de ce se apuca acum, cand a re-inceput scoala???? nu puteau sa faca in august?? sau macar pana sa inceapa scoala???
Raspunde

Gribbit ! Gribbit !

Acum 5 ani

Felicitari !!! Ai castigat titlul ''Idiotul lunii Septembrie'' ! Unde naiba se intersecteaza (asa se intelege) Rahovei cu St. cel Mare???
Raspunde

Gribbit ! Gribbit !

Acum 5 ani

Daca ne trebuie 2 ani pt. un amarat de giratoriu, oare cat trebuie pt. un teatru decent? 2 secole?
Raspunde

x

Acum 5 ani

Eu imi doresc sa il pozitioneze exact la intersectia linilor galbene din poza si sa l faca pe cat posibil mare asa incat sa nu vina nimeni din nici o directie lansat. Chiar daca il diminueaza la o banda larga. Giratorii gresite precum cel din cisnadiei cu Dima sunt o gramada.
Raspunde

cetateanul turmentat

Acum 5 ani

o sa iasa o mare prostie: 4 benzi pe balea, 3 pe stefan spre v. aaron, 2 pe stefan spre politie, si 3 pe moldoveanu si ei fac giratoriu...o sa dai cu banul cum te incadrezi, mai ales ca sub 20% din soferi stiu sa circule in giratorii si aia sunt obligati sa circule aiurea ca sa nu-i loveasca ceilalti 80% ...trebuie sa se ofere niste cursuri gratuite cum se circula in giratorii cu mai mult de o banda :))))
Raspunde

Sustin soferii

Acum 5 ani

bine punctat :)))) dar atat timp cat nici la scoala de soferi nu te invata cum este cel mai corect sa treci printr-un sens giratoriu...ce asteptari sa mai avem
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus