Sâmbătă,
29.01.2022
Parțial Noros
Acum
-2°C

Marius Vecerdea, organizator Sibiu Open: Susținerea internațională este peste așteptări, cea locală mă descurajează

Marius Vecerdea, organizator Sibiu Open: Susținerea internațională este peste așteptări, cea locală mă descurajează

Ajuns la cea de-a cincea ediție turneul de tenis masculin Sibiu Open a devenit anul acesta și cel mai important din țară, după retragerea celui de la București. Și cu toate acestea, organizatorul evenimentului spune că are dubii cu privire la viitorul lui. Marius Vecerdea a explicat pentru Turnul Sfatului că este extrem de atent la cheltuirea banului public și la răspunsul comunității sibiene față de acest turneu, răspuns nu foarte încurajator.

”Eu sunt foarte preocupat de ideea că piața privitorului live de tenis crește mult mai încet decât m-aș fi așteptat când am început prima ediție, acum cinci ani. Rezultatele în mediul online sunt mult peste așteptările mele. Din punctul meu de vedere am o responsabilitate foarte mare față de comunitatea sibiană, chiar vreau să știu se valorifică suma alocată acestui turneu din bugetul local. Mă interesează până la nivelul în care vreau să știu dacă această comunitate acceptă sau nu un astfel de eveniment. Nu este nicio problemă, din punctul meu de vedere, se pot face altele mult mai bine primite”, a declarat Marius Vecerdea.

vecerdea-sibiu-open

Sibiu Open a primit anul acesta, prin Agenda Sportivă a primăriei, suma de 250.000 de lei și are o valoare totală a premiilor de 50.000 de euro. Marius Vecerdea spune că nu va lua o decizie de moment, în urma turneului care începe săptămâna aceasta, dar un răspuns al comunității trebuie luat în seamă. ”Nu pot să spun că am ajuns în momentul în care vreau să trag o concluzie abruptă, adică să renunț sau nu la turneu. Mediul online îmi este foarte favorabil, rezultatele în sine vorbesc foarte clar. Am rapoarte primite la un nivel profesionist și care spun că transmisiile live, aproape toate meciurile, pe două terenuri, deci aproximativ 40 de meciuri, sunt urmărite de aproape o sută de mii de utilizatori unici, pe turneu. Contractul este unul la nivel global, care include 50 și ceva de turnee Challenger din întreaga lume, preluat de o companie lider la nivel mondial. Ei au preluat și turneul nostru, ei fac producția și își asumă niște costuri foarte mari. Raportul prezentat de ei se referă la numărul de utilizatori unici, cum am spus, aproape o sută de mii. Intră iubitori ai tenisului din toată lumea. Aceste cifre mă încurajează, ce mă descurajează este susținerea comunității locale”, explică Vecerdea.

Anul acesta Sibiu Open a încheiat un parteneriat cu Televiziunea Română, care va transmite în direct cele mai importante meciuri pe TVR HD, ceea ce oferă un plus de vizibilitate turneului pe plan național. ”Special am avut grijă ca denumirea turneului să includă numele Sibiului. Este marcă înregistrată. Numele Sibiului apare apoi scris pe suprafața de joc și este vizibil în aproape orice imagine din timpul meciurilor. Pe toate filmările se vede clar locația. Am ținut foarte mult la acest aspect, special ca să dau ceva Sibiului înapoi. Online au fost 8.063 de ore vizualizate în turneul de anul trecut. În toate apare Sibiul. Anul trecut, ATP-ul a realizat un film oficial de promovare pentru circuitul ATP Challenger și Sibiu Open este cel mai vizibil. Inclusiv în momente de maximă atenție, așa cum este interviul cu Novak Djokovic. Pentru că fac multe programe de pregătire mentală cu sportivi de performanță, m-am obișnuit să nu intru într-o jucată de plus sau minus, să iau faptele așa cum sunt. Eu sunt clar, din fire, un tip optimist. Însă, responsabilitatea pe care o am față de sibieni și reacția lor mă obligă să am altă atitudine”, concluzionează Marius Vecerdea.

Sibiu Open începe în 17 septembrie cu turneul de calificări. Tablourile principale debutează luni, 19 septembrie. Semifinalele de simplu și finala de dublu vor avea loc sâmbătă, 24 septembrie, iar marea finală duminică, 25 septembrie. Toate partidele de pe terenul central și terenul secundar vor fi transmise live pe pagina ATP și pe site-ul www.sibiuopen.com și multe dintre partidele competiției vor putea fi vizionate la televizor pe postul TVR HD.

Principalul favorit este olandezul Robin Hasse, locul 62 mondial. Urmează austriacul Gerald Melzer care ocupă în acest moment locul 88 în clasamentul ATP. Alături de cei doi, pe lista de 22 de jucători acceptați direct pe tabloul principal al turneului de la Sibiu se mai regăsesc Marco Cecchinato, finalist în 2014 la Sibiu Open, Tristan Lamasine, Milijan Zekic sau Pedja Krstin, aflați la a doua participare la acest turneu. De o atenție sporită se bucură tânărul sibian Victor Cornea, care vine după un an 2016 de excepție, în care a urcat mai bine de 300 de locuri în clasamentul ATP la dublu față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând în acest moment pe locul 380 în clasamentul ATP, cea mai înaltă poziție obținută vreodată de un jucător sibian. Victor a reușit să câștige 4 turnee ITF, la Doboj în Bosnia și Herțegovina, la Cluj în luna iulie, la Iași - turneu de 25.000 $ în august și săptămâna trecută la Brașov, fiind finalist în alte 3 turnee. Victor Cornea va fi prezent atât pe tabloul principal de simplu, fiind deținătorul unei poziții de Wild Card din partea organizatorului, cât și pe tabloul principal de dublu.

”În ultimii ani se simte o creștere a numărului sibienilor interesați de tenis și să practice tenisul. Dar este greu de cuantificat de unde apare această înclinație. Se datorează faptului că există Sibiu Open în oraș, fenomenului Halep, faptului că vin mulți străini aici sau programelor diversificate pentru toate vârstele care oferă tenis de calitate? E greu de spus” – Marius Vecerdea, organizator Sibiu Open.

 

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

12 comentarii

raspopitul

Acum 5 ani

Lasa dom' antrenor tenisul, ca-i fudulie, swingereala e baza!
Raspunde

Sibiu

Acum 5 ani

Sa dai 250000 de lei unui turneu de care sibieni nu vor sa auda dovada numarul mic de spectatori de ani trecuti doar pentru ca tenisul este agreat de familia prezidentiala iar la echipa de fotbal 300000 de lei cand aceasta aduce la un singur meci cati au fost la turneele adunate in anii de cand a fost infintat acest turneu este dovada clara ca primaria nu mai este de mult timp a sibienilor ci doar a unei gasti care sifoneaza bani publici, gasca fgderista.
Raspunde

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, la matale "decât" cantitatea contează?... O mie de "spărgători da sâmânța" adunați pe maidan la fotbal, nu fac cat zece spectatori de tenis.....Apropos, poți sa-mi "explicitezi" si mie de ce cei douăzeci de plavani aleargă dupa o minge, iar atunci cand o "prind" o lovesc? Oare orice asemănare cu viata de familie a celor din tribune e deloc întâmplătoare?....
Raspunde

apt

Acum 5 ani

Cresterea numărului de jucători amatoru de tenis se datoreaza si faptului ca exista in Sibiu o asociatie care promovează practicarea acestui sport, Asociatia pentru Promovarea Tenisului. Este printre singurele de acest gen, daca nu chiar singura, din Romania. In tari ca Franta sau SUA astfel de initiative sunt in număr foarte mare iar tenisul este văzut nu doar ca un sport, ci si ca un mod de dezvoltare a comunitatii.
Raspunde

Sile

Acum 5 ani

Bre' cu banii ăștia la baschet am juca in play-Off. Ce echipa mai este si fc Hermannstadt?! Suntem romani in Romania!!!
Raspunde

pt. Tudor Vianu & company

Acum 5 ani

Poate o să scriem, dacă spui că avem talent. Iar matale & company o să scrii o recenzie chiar în Turnul sfatului. Dacă ai auzit de Tudor Vianu, cred că știi să scrii și o recenzie... Hai noroc, intelectualule!
Raspunde

misoginul

Acum 5 ani

Atunci, rămâne cum am stabilit, e-manuelo!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus