Miercuri,
20.10.2021
Cer Senin
Acum
7°C

Liberalii anunță candidații într-o săptămână. PSD-iștii au trimis lista la București

Liberalii anunță candidații într-o săptămână. PSD-iștii au trimis lista la București

Liberalii au prezentat la sfârșitul săptămânii trecute un sondaj de opinie care cel puțin teoretic ar fi trebuit să limpezească lucrurile în ceea ce privește lista pentru alegerile parlamentare de la sfârșitul anului.

Sondajul i-a pus pe cei 11 candidați din partid în fața probei publicului. Dintre toți, cel mai bine stă la capitolul încredere la nivelul sibienilor președintele organizației, Raluca Turcan, cu o cotă de 43%. Este urmată de Mircea Cazan – 28% și de o surpriză: viceprimarul Municipiului Mediaș, Christine Thelmann – 21%. Urmează apoi actualul senator Nicolae Neagu – 18%, Constantin Șovăială – 13%, Virgil Popa – 14%, Ioan Tămâian – 12%, Florin Neag – 12%, Diana Pavelescu – 11%, Marcel Luca – 10% și ultimul pe listă, Gabriel Budescu – 10%. În urma acestor date, este posibil să apară pe liste eligibile Christine Thelmann (foto), în dauna unor politicieni cu o vechime mult mai mare în viață și politică. De asemenea, este interesant de văzut cine va avea de câștigat în ”disputa” Constantin Șovăială – Virgil Popa. Conform sondajului prezentat de liberali, PNL ar fi votat de 42% dintre respondenți, PSD - 31%, FDGR – 11%, PMP – 6%, ALDE – 5%, USR – 2% și UDMR – 2%.

PSD îl scoate din joc pe Arcaș

Și social-democrații se apropie de finalul întocmirii listelor pentru alegerile generale. La sfârșitul săptămânii trecute s-a desfășurat Biroul Politic Județean care a clarificat situația pe liste. Urmează însă un verdict final de la București. Din Sibiu, lista a plecat cu Ioan Cindrea în frunte pentru Camera Deputaților, urmat pe poziția a doua de Lucian Radu, fost inspector şef adjunct în cadrul Compartimentului de Relaţii de Muncă din Inspectoratul Teritorial de Muncă și fost subprefect de Sibiu. La Senat, Viorel Arcaș nu mai este dorit de social-democrații sibieni să reprezinte județul, iar nominalizarea pentru prima poziție pe liste este Ioan Terea, director al Direcției Silvice Sibiu. Executivul a aprobat la sfârșitul lunii august Hotărârea de Guvern privind data alegerilor, urmând ca scrutinul să fie organizat la 11 decembrie.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Sic

Acum 5 ani

Social democratii sibieni au hotarat sau Cindrea dictatorul a hotarat? Celelalte organizatii din judet oricum nu conteaza pentru el.
Raspunde

Sibian scarbit

Acum 5 ani

Da oameni saraci si cinstiti n-are FSN?
Raspunde

Săndel

Acum 5 ani

Incredibil totuși cum un infractor dovedit ca Cindrea are dreptul să candideze. Mai incredibil e că este și votat! Singura opțiune viabilă e USR, va lua la nivelul Sibiului undeva la 15%.
Raspunde

florin

Acum 5 ani

terea, rusine infractorul asta corupt, poate la puscarie nicidecum in parlament si-a introdus nevasta, incapabila, in institutiile statului, unde nu face nimic, odata ca nu o duce capul si apoi pt. ca sotul e in psd, trece la servici cand are chef, pt. a lua fluturasul cu salariu rugam DNA sa faca investigatii serioase
Raspunde

Sa vina Costica-Dumnezeu!

Acum 5 ani

Pai cu Costica Dumnezeu (inventatoru lu managementu calitatii totale in judetzu nost') cum o ramas? Ca lo facutara doftoriu in stiintz' pe Kara-Bula, ezact cum s-o facut si pe el. L-ati lasatara fara coledzi, tocma' pe el, care de la Ceauciescu si pana szi si da-i si lupta si lupta si da-i... Cat p-atzi sa ramaie mofluz!
Raspunde

Cioran

Acum 5 ani

In politica nu e niciodata cuvantul cuvant si omul om. Organizatia PSD Sibiu a pierdut mult teren si oameni de valoare din cauza ,,domnului'' Cindrea! Multi oameni au fost scarbiti de jocurile si promisiunile lui Ioan Cindrea care nu s-a tinut de cuvant niciodata. In momentul de fata a pus cei mai slabi oameni pentru parlamentare, oameni care nu au consistenta si experienta. Normal ca zarurile sunt aruncate in disperata goana de a nu fi condamnat. Are nevoie de imunitate si stie ca de la PSD e singurul care va merge. In PSD Sibiu nu mai exista valori dupa care sa te poti ghida in afara de profesorul Oprean si din pacate mergem din ce in ce mai rau. Din aceasta cauza nu se face treaba in tara si lucrurile merg in felul acesta. Pentru ca Cindreii (non valori sau multimea vida) isi fac jocurile iar oamenii cu caracter stau deoparte. Domnule profesor Lupu sau Sa vina Costica-Dumnezeu dumneavoastra inca mai scrieti despre profesorul Oprean chestii care nu au nici o noima macar scrieti corect si cursiv ca vai de ea securitate nu v-a invatat gramatica.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus