Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Arta mânuirii păpușilor, la Festivalul Tânăr de la Sibiu

Arta mânuirii păpușilor, la Festivalul Tânăr de la Sibiu

Festivalului Tânăr de la Sibiu, dedicat copiilor și adolescenților, organizat de Teatrul ,,Gong”, ajuns la cea de-a doua ediție, se va desfășura între 10 și 16 octombrie. Selecția din acest an pune un accent special pe arta mânuirii păpușilor și aduce, totodată, în discuție probleme cu care se confruntă noile generații de părinți și adolescenți.

Programul va fi construit în jurul dezvoltării publicului și promovării orașului ca un spațiu vibrant pentru diversitate culturală, conectând spectatorii la noutățile din zona artelor performante, cu estetici și tehnologii noi. Cea de-a doua ediție a Festivalului Tânăr de la Sibiu creează o platformă ce reunește 150 de invitați din Armenia, Germania, Polonia, România, Rusia și Ungaria.

Spoturi realizate cu imagini din Arhiva Națională de Film

Ca un element inedit, spoturile de promovare ale festivalului din acest an au fost realizate cu imagini din Arhiva Națională de Film, după un concept semnat de Radu Jude, unul dintre cei mai dinamici tineri regizori și scenariști români. Spotul festivalului îl găsiți aici.

„Când am primit propunerea de a face un spot de promovare a Festivalului Tânăr de la Sibiu, mă aflam la Arhiva Națională de Filme, unde vizionam filme documentare din anii ’30-’40. Mare parte din aceste filme sunt pură propagandă, pentru una sau alta din dictaturile timpului , și, pentru cineva care are măcar puțină sensibilitate, oferă nenumărate ocazii de amuzament. Preferata mea rămâne o scenă, filmată în primăvara lui 1941, în care soldații români îi învață pe soldații naziști aflați în vizită la Curtea de Argeș să ciocnească ouă roșii și să spună: <<Adevărat a înviat!>>. Am dat din întâmplare peste imaginile, spectaculoase, cred, care au devenit substanța spoturilor și le-am ales pentru că în ele copiii și tinerii reprezentați <<joacă teatru>> cu un entuziasm chestionabil, vechea ideii a lumii ca scenă fiind de neocolit, fie și ironic. Am intervenit minimal în montajul inițial, am reconstituit coloana sonoră a unuia din filme și, mai mult decât toate, m-am bucurat să smulg aceste imagini din uitare și să le ofer o altă destinație decât cea care le fusese menită.”, a declarat Radu Jude, după realizarea spoturilor.
Biletele, în vânzare de miercuri

Biletele vor fi puse în vânzare începând de miercuri, 21 septembrie atât la sediul teatrului, cât și online prin eventim.ro, în Librăriile Humanitas și în magazinele Germanos, Domo, Orange și Vodafone din toată țara. Prețul unui bilet variază între 7 și 14 lei, în funcție de spectacol și locul în sală. Pentru biletele achiziționate în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%. Programul festivalului va fi disponibil tot de miercuri, 21 septembrie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, mi-as dori un bilet la "Reprezentația" din 11 dec. a.c., da' cat mai in fata, c-as "veni" cu niște prieteni de peste hotare, sa vadă si ei ce "spectacole" suntem in stare noi romanii sa "regizăm"!....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus