Joi,
29.09.2022
Ploi Scurte
Acum
12°C

Doliu la Colegiul Economic. Un elev de doar 17 ani s-a sinucis

Doliu la Colegiul Economic. Un elev de doar 17 ani s-a sinucis

Un tânăr în vârstă de 17 ani, din Cristian, elev la Colegiul Economic „George Barițiu” din Sibiu, a recurs la un gest extrem și și-a luat viața ieri, 26 februarie. Acesta a fost găsit de mama lui spânzurat în podul casei. Băiatul și-ar fi explicat gestul printr-un bilet. Colegii și profesorii lui spun că sunt în stare de șoc. Nimeni nu a bănuit că tânărul va recurge la acest gest.

Băiatul era elev la Colegiul Economic „George Barițiu” și studia să devină bucătar. În această vară urma să-și ia diploma și să profeseze. Colegii și profesorii îl descriu ca pe un tânăr liniștit, ușor coleric, niciodată violent, foarte deștept, peste medie chiar și pe care nu aveai cum să nu-l placi. O parte dintre colegi știau că avea probleme acasă cu tatăl său. Unii povestesc chiar că lua bătăi în mod repetat și asta îl supăra. De asemenea, colegii vorbesc despre alte două tentative de a se sinucide.

„Era un tip super de gașcă, te puteai baza pe el de fiecare dată, mereu îți punea zâmbetul pe buze. De când îl știu eu era supărat, doar că nu aș fi crezut niciodată că ar recurge la un asemenea gest. Din câte se aude, dar nu sunt sigură dacă este adevărat, s-ar fi certat foarte tare cu tatăl lui , iar asta se întâmpla destul de des și din câte am auzit a lăsat o scrisoare, dar nu știu ce scrie în ea. Mai știu că ar mai fi încercat de două ori să se spânzure, dar nu a reușit, pentru că a fost prins de fratele lui”, spune una dintre prietenele băiatului.

Directorul Colegiului Economic are numai cuvinte de laudă la adresa băiatului.

„A fost un copil care nu a dat niciodată semne că va face așa ceva. Un copil care se ducea la practică, de unde nu a lipsit niciodată, un copil bun, un coleg bun. Nu a existat niciun semn că ar recurge la acest gest, dar eu când am auzit am fost de-a dreptul stupefiată, pentru că nu era genul de copil care ar fi făcut asta sau cel puțin așa am crezut eu până acum. Colegii lui sunt în stare de șoc. Suntem cu toții în clasa lui, i-am aprins lumânări pe bancă și îl plângem. Nu vreți să știți cum suntem. Nimeni nu înțelege de ce a făcut asta”, spune directoarea Daniela Roșca.

În stare de șoc se află toți cei care l-au cunoscut. Diriginta băiatului spune că nu a bănuit nicio secundă că acesta va sfârși așa.

„A fost un copil deschis, un copil vesel care nu mi-a dat niciodată de bănuit că ar face așa ceva. Eu îl cunosc doar de anul acesta, de când le sunt dirigintă. Am vorbit cu ei la ore despre situația lor de acasă, dar singurul lucru pe care îl spunea era că-și ajută părinții din când în când cu bani. Atât vă pot spune. Lucra împreună cu grupul, participa la activități. Tocmai am avut Școala Altfel, a fost cu noi, avem fotografii împreună, nimic nu ne-a dat de bănuit. Cu toții suntem în stare de șoc. Comportamentul lui nu a dat de bănuit, chiar dacă nu-l cunosc de mult timp, suntem ca o familie, ne-am atașat unii de ceilalți, dar nu ni s-a plâns niciodată că ar avea probleme. Eu am avut o legătură bună cu mama copilului, venea la ședințele cu părinții și-mi spunea mereu că abia așteaptă să-l vadă cu diploma în mână și un bucătar grozav, așa îmi spunea mama. Mai avea puțin, până în iunie și ar fi terminat”, spune prof Antonela Dobrin.

După cum spun cei care l-au cunoscut, în urma tânărului au rămas întrebări fără răspuns, multe lacrimi, durere în suflet și o bancă goală plină de flori și lumânări.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

14 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bondica Abumeyang

Acum 2 ani

Durerea in cur fata de semenii nostri asta e o stare de fapt in Romania.Vina ,o mare parte din ea o poarta dascalii care pe linga rolul educativ ar fi trebuie sa fie si psihologi cu elevul mai ales ca se stia de problemele lui de acasa.Dragi DASCALI SI DIRECTORI ai LICEULUI ECONOMIC sunteti partasi si vinovati in mare parte de aceasta tragedie dar stiu va doare in cur va pasa doar la nivel declarativ adica deloc!!!!
Raspunde

Chiriac

Acum 2 ani

Comentariul de mai sus isi are locul la o stana de oi. Nj ai cum sa spui asa ceva....si , cu toate scuzele , nu fata de tine ci fata de restul cititorilor , nu pot sa spun decat ca esti mai prost decat prevede legea.
Raspunde

Un om

Acum 2 ani

Știți doar sa dați vina pe profesori! Dar ce mama dacului voi, părinții faceți acasă??????
Raspunde

////

Acum 2 ani

Parintii stiu sa le cumpere telefoane si sa le dea bani ca sa-si rascumpere greselile de educatie. Ati auzit de cei 7 ani de acasa?
Raspunde

Gabriela

Acum 2 ani

Dumnezeu sa-l odihneasca, parca prea multi mor tineri in ziua de azi :(
Raspunde

scena9

Acum 2 ani

Mai știu că ar mai fi încercat de două ori să se spânzure, dar nu a reușit, pentru că a fost prins de fratele lui Ce vrea sá spuná aceastá frazá ? Acest BÁIAT avea nevoie de tratament !!!
Raspunde

Teo

Acum 2 ani

Daca a mai avut tentative de sinucidere de ce nu facea un tratament?Unde au fost familia si scoala in toata aceasta perioada,medicul de familie sau cel al scolii?Regretele sunt tardive.
Raspunde

Ola

Acum 2 ani

Acel comentariu e urat, dar e cam "ADEVARAT"
Raspunde

Paul Pantelimon

Acum 2 ani

Dumnezeu să-l ierte .Si să-l odihnească în pace .
Raspunde

Nemilosu

Acum 2 ani

Dumnezeu sa-l ierte ! Diriginta ce-a pazit de n-a anuntat psihologul scolii? Dar (eventualul) profesor de religie? De parinti nu mai zic, ca au acum o durere imensa.
Raspunde

???

Acum 2 ani

Ce diriginta, frate? parinti n-avea? ce e diriginta? mama Leone?
Raspunde

Paula

Acum 2 ani

Doamne iarta-ne ca nu am fost capabili sa-l pretuim si sa-l ocrotim! Iarta-l si pe el si-l primeste in bratele Tale iubitoare si oblojeste-i ranile pe care I le-am facut noi! Amin. PS: nu va obositi sa dati like/dislike. Mi le insusesc pe cele ale lui Bondica.
Raspunde

Paula

Acum 2 ani

Doamne iarta-ne ca nu l-am pretuit si nu l-am ocrotit. Iarta-l si pe el, prineste-l in bratele Tale iubitoare si oblojeste-i ranile pe care I le-am facut noi. Amin PS: nu va obositi sa dati dislike. Imi insusesc dislike-urile lui Bondica iar de like-uri nu am nevoie. Mc.
Raspunde

NU CONTEAZA

Acum 2 ani

Bă, il cunosc pe Robert Solomon(roby solo), baiatul spanzurat. Tatal lui este un om nebun, agresiv si lenes, il bătea des cu fârcoiul si cu lopata din acel motiv s.a spanzurat
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus