Președintele demis al PSD Mediaș, senatorul Viorel Arcaș vorbește într-un interviu acordat ziarului Turnul Sfatului despre motivele care au stat în opinia lui în spatele dizolvării organizației Mediaș. În plus, Arcaș susține acum că oricum ar fi renunțat la președinția organizației PSD Mediaș și că nu era decis să continue în parlament. Are și o atenționare către conducerea județeană a partidului: ”Uitați-vă la consiliul local dacă mai există opoziție dacă pleacă tinerii ăștia”.
Reporter: Voiam să aflu și de la dumneavoastră cum stau apele în partid și care este situația dvs. de acum.
Viorel Arcaș: Cum să stea apele?
Rep.: Am văzut ce s-a întâmplat în conferința de presă de ieri. S-a comunicat că ați fost destituit din funcția de președinte al PSD Mediaș, dar sunteți în continuare membru.
V. A.: Din partid nu mă poate da el afară. Chiar dacă o fi vrut.
Rep.: Ce s-a întâmplat de fapt. Care e marea problemă? V. A.: Nu știu, întrebați-l pe el. Eu chiar nu am înțeles. Analiza alegerilor s-a făcut acum o lună la PSD. Acum, dintr-o dată a apărut de nicăieri, vineri. Poate așa, de listă, să arate că nu mai pot fi eu pe listă. Asta e părerea mea.
Rep.: Ce analiză s-a făcut? V. A.: S-a făcut un raport pe întregul județ, pe partid, cu privire la alegerile locale, nu numai la Mediaș. Acum, dintr-o dată, au luat iar Mediașul, vă dați seama. Din 64 de localități noi am câștigat în 23, restul toate sunt perdante. Dar pierderea la Mediaș e mult mai mică decât pierderea de la Sibiu, chiar și procentual. Noi am fost aproape acolo să câștigăm cu candidatul nostru, care a fost foarte bun și e de perspectivă. Noi am pierdut la două procente, 35 la 37%. Și acelea două procente le-am pierdut tot din cauza unor membri PSD, care au lucrat pentru ceilalți. Acum sunt propuși pentru a conduce organizația. Una e președinta de la femei, altul e pe listă, acum.
Rep.: Credeți că vi se trage de la momentul în care ați fost numit președinte interimar al organizației județene?
V. A.: Probabil că da. Cu toate că eu nu am avut sub nicio formă nici atunci, dar era o sarcină.
Rep.: Domnul Cindrea a adus în discuție cazul Roman.
V. A.: Da, el o ține înainte cu Roman. După el, trebuia să luăm de la liberali un candidat și să-l punem la PSD. E foarte interesant. El e din 2015 membru PNL, de la moțiunea împotriva lui Ponta a trecut la ei.
Rep.: Probabil voia să se întoarcă și nu l-ați vrut.
V. A.: Nu e vorba. Probabil au ei doi o înțelegere între ei, dar asta e cu totul altceva. Și e de mult treaba asta.
Rep.: Credeți că se mai poate întoarce ceva de la București, pentru că am înțeles că decizia finală va fi luată acolo.
V. A.: Bineînțeles. Noi am făcut acolo niște contestații. Nu eu, organizația Mediaș. Ce mă deranjează cel mai mult, e că pot înțelege, nu mai sunt pe liste aici, e foarte frumos. Dar există criterii în toată țara, criterii de evaluare de promovare. Nu am vorbit de nici un criteriu, de nimic, decât de un simulacru de alegeri. Am înțeles problema aia, dar să dizolvi Biroul Politic de la Mediaș, cu toate organele de conducere, unde eu am lucrat foarte mult. Aia mă deranjează cel mai mult. De 12 ani sunt președinte acolo și am adus o echipă tânără, nouă. Oricum renunțam la postul de președinte al organizației. Urma să candideze Mihai Macaveiu, că el de perspectivă. Atât mai era de făcut și eu puteam să las o organizație cu totul și cu totul schimbată. Cred că asta a deranjat cel mai mult, de fapt. Și unii de acolo care au avut impresia că ei vor fi veșnici și conduc și fac ce vor, când au văzut că tinerii ăștia chiar își fac treaba… Șapte consilieri n-a avut PSD în Mediaș niciodată. Mai mult de cinci n-a avut niciodată. Și acum o dizolvăm pentru slabe rezultate. Și nici la două procente de primar n-am fost niciodată. A fost acum cel mai bun rezultat. Poate că aveam o echipă nou, tânără și trebuia desființată. Dacă asta se va vrea de la centru, ce mai putem face.
Rep.: Ce aveți de gând să faceți?
V. A.: Nu știu, așteptăm rezultatul. Probabil se va discuta în Comitetul Executiv Național. Dar modul acesta de lucru…
Rep.: Ipotetic vorbind, dacă aveați o discuție bărbătească cu cei din Sibiu, ați fi acceptat?
V. A.: Bineînțeles. Eu nici nu era hotărât să candidez, dar când am văzut ce se întâmplă… Nu era nici un fel de problemă. Ce cuvânt să mai am? La dizolvarea asta care n-a durat nici cinci minute nu mi s-a dat voie să vorbesc.
Rep.: Ați fost acolo? V. A.: Cum să nu. ”Nu-ți dau cuvântul”. N-a vorbit decât el. Și în cinci minute s-a votat și s-a terminat. Așa dizolvăm o organizație care a lucrat atâta timp?
Eu cred că mi-am făcut datoria, eu nu m-am făcut de minune pe nicăieri. Am avut trei mandate, toate au un sfârșit, nu e o problemă. Am lucrat și în privat, eu pot face și alte lucruri. Am pornit de jos, până la funcția de director general.
Rep.: Vor pleca oamenii din PSD Mediaș?
V. A.: Din semnalele pe care le am, nu că pleacă, dar sunt foarte, foarte nervoși. Nu a fost așa ușor să aduci oameni tineri, media consilierilor e de 38 de ani. Dar uite că am reușit acum. Uitați-vă la consiliul local dacă mai există opoziție dacă pleacă tinerii ăștia.
Rep.: Unde să plece? Dacă pleacă, vin alții.
V. A.: Vedeți că toată lista de la Mediaș e formată din tineri. Acolo e o singură doamnă care nici n-a fost în campanie și acum complotează și ea, restul sunt numai tineri și pe listă, s-ar putea să rămână fără… De unde vin alții? Nu se poate să faci totul în pripă, fără o analiză. Aștept rezoluția dată de Comitetul executiv, s-ar putea să se discute acum, joi. Atunci vom avea un răspuns și cu dizolvarea și cu ce se întâmplă. Alții mai au sondaje când iau o decizie, mai au și oameni, mai au și primari care sunt întrebați, adică cu totul altfel și normal. Dacă un singur om hotărăște, atunci oricât de bun ai fi nu poți gândi singur pentru toți. Am mai avut d-ăștia înainte de 1989.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Viorel Arcaș , PSD , Turnul Sfatului , alegeri , Politică Externă , Domnul Cindrea , Comitetul Executiv Național , europarlamentare , Biroul Politic Central , Pentru Sibiu , Mihai Macaveiu , Banca Mediașului
Vizualizari: 5353
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Popa
Acum 2 ore
Un oarecare
Acum 2 ore
Trubadur
Acum 3 ore
T.
Acum 3 ore
Noboby