Luni,
14.06.2021
Parțial Noros
Acum
10°C

Interpretul sibian Radu Goța a obținut premiul de popularitate la Festivalul Național de Folclor de la Alba Iulia

Interpretul sibian Radu Goța a obținut premiul de popularitate la Festivalul Național de Folclor de la Alba Iulia

Radu Goța – solist vocal al Ansamblului Folcloric Ardealul din cadrul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu a primit Premiul III la  Festivalul Concurs „Mariana Drăghicescu” de la Timișoara 2016 (ediția a XIV-a) și Premiul de Popularitate la Festivalul Național de Folclor „Strugurele de Aur” de la Alba Iulia 2016 (ediția a XVI-a).

La Festivalul Concurs „Mariana Drăghicescu” de la Timișoara ce a avut loc în perioada 14-18 septembrie 2016 au participat 15 concurenți din toate zonele etnofolclorice ale țării. Juriul a fost format din personalități ale domeniul muzical, precum maestrul dirijor Gelu Stan (Banat), maestrul dirijor Stelian Stoica (Jidvei), Daniela Băcilă (Radio Timișoara), Adrian Scorobete, Gheorghe Tunea, interpretul Tiberiu Ceia și mulți alții.

Festivalul Național de Folclor „Strugurele de Aur” de la Alba Iulia  a avut loc în perioada 8-11 septembrie 2016 și au concurat 36 de tineri interpreți din mai multe zone ale țării, fiind selectați din cei peste 60 de interpreți înscriși la preselecție. Componența juriului la Festivalul „Strugurele de Aur” 2016: Gabriela Rusu Păsărin președintele juriului (realizator emisiuni în Grupul Operativ al Departamentului Studiourilor Regionale din cadrul SSR), Ioana Maria Ardelean directorul festivalului (interpretă de folclor), Gelu Stan (dirijor, etnomuzicolog, realizator deemisiuni folclorice la Radio România Timișoara), Elise Stan (etnomuzicolog, realizator de emisiuni folclorice la Televiziunea Română), Sergiu Cipariu (interpret de folclor), Gelu Furdui (dirijor și etnomuzicolog), Doina Ișfănoni (cercetător, etnolog și istoric de artă, Violeta Ianculescu (realizator de evenimente folclorice la Radio România), Valentin Marin (manager Radio Antena Satelor), Daniel Prodan (realizator de emisiuni folclorice Radio România Iași), Roxana Daniela Gibescu (etnomuzicolog, Casa de discuri „Electrecord”),  Viorel Leancă (dirijor al orchestrei Ansamblului artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava), Alexandru Pal (dirijor, director al Centrului Cultural „Augustin Bena” Alba Iulia).

„Sunt bucuros că am reușit să reprezint cu succes  Mărginimea Sibiului la Festivalul Național de Folclor „Strugurele de Aur” de la Alba Iulia și la Festivalul Concurs „Mariana Drăghicescu” de la Timișoara. Țin să le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut și m-au încurajat. Sper că voi reuși în continuare să transmit prin cântec dragostea față de folclor și respectul pentru tradiții”, a declarat solistul Radu Goța.

 

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus