Luni,
24.06.2024
Partial Noros
Acum
25°C

Mitinguri de protest faţă de votul Senatului în cazul Oprea

Mitinguri de protest faţă de votul Senatului în cazul Oprea

Mii de oameni şi-au anunţat prezenţa la mai multe mitinguri care ar urma să aibă loc, joi, în Bucureşti, Timişoara, Braşov, Constanţa, Cluj, Craiova, Iaşi şi Galaţi, în semn de protest faţă de votul prin care Senatul a respins cererea DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă, în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină, scrie News.ro

Mitingurile de protest faţă de votul Senatului în cazul Oprea, anunţate pentru joi între orele 18 şi 21, au fost iniţiate pe Facebook.

"Ieşim în stradă pentru cei care nu mai sunt printre noi şi nu-şi mai pot cere singuri dreptatea. Ca sa fie foarte clar: pentru Gabriel Oprea nu s-a cerut reţinerea, arestarea sau altă măsură preventivă. S-a cerut accesul liber al Justitiei pentru a se putea stabili conform normelor statului de drept şi ale democraţiei dacă este sau nu vinovat. Dar PSD şi acoliţii din ALDE şi PRU au pus statul de drept între paranteze din nou, l-au ridicat pe Oprea deasupra legii. Poţi să furi, poţi să ucizi, poţi să faci orice dacă esti parlamentar. Asta a decis Senatul, camera superioară a Parlamentului, instituţia fundamentala a democraţiei", au scris iniţiatorii protestelor pe reţeaua de socializare.

Mitingurile ar urma să aibă loc la Bucureşti, în faţa Senatului, la Timişoara, în Piaţa Operei, la Braşov, în faţa Prefecturii, la Constanţa, în Parcul Primăriei, la Cluj, în Piaţa Unirii, la Craiova, în Piaţa Mihai Viteazul, la Iaşi, în Piaţa Unirii şi la Galaţi, în parcul din faţa fostului cinematograf Ţiglina.

"Poliţistul Bogdan Gigină a murit în timpul serviciului, când era antemergător pe motocicletă şi deschidea drumul coloanei oficiale organizate pentru ministrul de interne, şeful său. Un poliţist a murit, dar cel identificat de procurori ca vinovat de ucidere din culpă nu va ajunge în faţa justiţiei, din cauza celor din Senatul României, care se cred deasupra legii. Fraţilor, nu sunteţi. Nici dumnezei şi nici invincibili", mai scriu iniţiatorii mişcării de protest, pe pagina intitulată "Oprea, eşti cercetat, trebuie să fii judecat!".

Solicitarea DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea, pentru ucidere din culpă, a fost respinsă, luni, în plenul Senatului, cu 73 de voturi ”împotriva” cererii, 45 ”pentru” şi şase abţineri.

Direcţia Naţională Anticorupţie arăta, marţi, că respingerea de către Senat a cererii de începere a urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea face imposibilă stabilirea răspunderii penale a fostului ministru al Internelor pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină, ancheta penală pentru ucidere din culpă fiind blocată prin votul majorităţii senatorilor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

7 comentarii

hopa

Acum 7 ani

dna-ul ar trebui desfiintat si trecut la parchet
Raspunde

topa

Acum 7 ani

...si toti coruptii sa aiba functii publice si politice sine die...prietenii stiu de ce!
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

Eu sunt uimita, ca "noi" cu spiritul nostru civic n-am inițiat nici o "acțiune"... Ori poate "miticii" invidioși au omis a aminti si de noi ? Rar poți intâlni atata rea-credința ...
Raspunde

dancp

Acum 7 ani

hei hei si de colectiv era de vina tot oprea si poanyta tot koruptia ucide acolo a fost gaz de lupta pus anume de a lui werner
Raspunde

thor

Acum 7 ani

Poanta, tu esti? Inca nu ti-ai rezolvat obsesia?
Raspunde

Mihai Popescu

Acum 7 ani

La Sibiu se mult oile la ora aia. Nu iasa nimeni la miting
Raspunde

io de la tara

Acum 7 ani

la Sibiu e festival si nu poate fi tulburata linistea...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus