Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Prefectul județului Sibiu merge să strângă gunoaiele de pe malul Cibinului, în Turnișor

Prefectul județului Sibiu merge să strângă gunoaiele de pe malul Cibinului, în Turnișor

Prefectul judeţului Sibiu, Cristian Roman, a anunțat că s-a alăturat proiectului de ecologizare „Let’s Do It, România”, organizat sâmbătă, 24 septembrie 2016. Scopul este de a convinge cât mai mulți sibieni să participe la acțiune.

Instituţia Prefectului a îndemnat autorităţile locale şi instituţiile deconcentrate să sprijine campania naţională de mediu „Let’s Do It, România”. Echipa Prefecturii Sibiu va participa alături de alţi voluntari din Sibiu la igienizarea zonei Zăvoi, de la periferia cartierului Turnişor.

„Apreciez această iniţiativă şi îi îndemn pe cât mai mulţi cetăţeni din judeţul nostru să participe la campania de curăţenie „Let’s Do It, România”. Voi merge şi eu împreună cu colegii din Prefectură alături de voluntari, pentru a contribui la un mediu curat şi sănătos. Cred că proiectul are un rol educativ, ajută la dezvoltarea culturii voluntariatului şi va încuraja şi pe viitor astfel de acţiuni în beneficiul comunităţii”, a declarat Prefectul Cristian Roman.
Până în prezent, în judeţul Sibiu au avut loc 4 ediţii ale campaniei „Let’s Do It, România”, fiind colectaţi peste 25.000 de saci cu deşeuri de către 10.000 de voluntari.

În acest an, proiectul „Let’s Do It, România” are susţinerea Guvernului României, fiind implicate 5 ministere: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor din România, Ministerului Educaţiei şi Cercetării, Ministerului Administraţiei şi Internelor, Ministerului Justiţiei şi Ministerului Transporturilor.

Din anul 2010 şi până în prezent, „Let’s Do It, România” a atras la nivel naţional peste 1,2 milioane de voluntari care au adunat 24 700 tone de deşeuri.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

Oare participarea d-nului prefect, nu denota faptul ca Domnia Sa se simte intr-un fel sau altul, răspunzător de "mediul" existent in Sibiu, care este oricum, dar numai "curat si sănătos" nu... Eu cel puțin așa as proceda intr-o astfel de situație....
Raspunde

gigi contra

Acum 7 ani

Foarte bine! Dacă n-a putut sta la el acasa în Vâlcea, să ne curețe Cibinul! ha, spor,„ perfectule”!
Raspunde

Theo

Acum 7 ani

Salut aceastã actiune, precum si voluntarii care iau parte la ea, indiferent din care motive ( fie ele si electorale ) . Sper ca amploarea acestei actiuni sa nu fi atins deja apogeul. Depinde de noi toti cum ne ingrijim tara in care ne-a fost dat sa ne nastem. Salutari voluntarilor si celor care au grija de tarã !
Raspunde

Tarabostes

Acum 7 ani

Degeaba se face curatenie pentru ca in maxim o saptamana e la loc. Acelas lucru si poate si mai grav se intampla pe ambele maluri ale Cibinului intre podul Gusteritei si podul de cale ferata care merge spre Tondach sau dupa el, mormane de gunoaie. Dar ce este si mai ingrijorator este ca au existat cativa idioti care au sapat digul pt a fura nisipul amestecat cu pietris, folosit la ridicarea lui. Astfel s-au creat gauri in dig si doamne fereste de o crestere a Cibinului peste normal, pentru ca atunci digul cedeaza imediat si toata Gusterita o sa fie inundata.
Raspunde

Theo

Acum 7 ani

Daca toata lumea gandeste la fel spunand mereu ca "e degeaba" , atunci lasa-ma sa cred ca si a te spala "e degeaba" - ca tot te murdaresti din nou . Ce scuze aiurea... Nimic nu e degeaba! Totul are un scop! M-as gandi doar la multumirea mea sufleteasca pe care o am in momentul cand fac un lucru bun. (chiar daca ulterior se va dovedi ca "e degeaba"). Cu respect...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus