Luni,
17.01.2022
Innorat
Acum
2°C

Rezultate excelente pentru sibieni la Transylvanian Grand Prix 2016

Rezultate excelente pentru sibieni la Transylvanian Grand Prix 2016

Pentru un weekend, întreaga suflare a dansului sportiv mondial a fost cu ochii pe Sibiu, pe sala Transilvania, pe Transylvanian Grand Prix, cel mai important eveniment de dans sportiv din România.

Campionatul European a fost în prim-planul întregului weekend, cu șase perechi profesioniste aliniate la start. Fiecare pereche și-a construit propriul „scenariu”, temele fiind extrem de variate.

O lume aparte

România pornea printre favoriți, cu echipa Andrei Mangra - Elena Duicu. Cei doi au interpretat diverse stiluri de dans într-o temă inspirată din musicalul Grease. Românii s-au clasat însă doar pe poziția secundă, fiind devansați de austriecii Vadim Garbuzov - Katrhin Menzinger. Cei doi au reușit să transpună în dans o adevărată poveste inspirată din actualitate și denumită „I am a refugee”. Costumele, coloana sonoră, dansul și celor doi au creat o lume complet aparte, mesajul fiind pe deplin apreciat de public, și după câte s-a văzut, și de arbitrii care au jurizat această competiție.

Principalii favoriți la World Open-ul 16-35 de ani, perechea germană Simone Segatori - Annette Sudol, și-a confirmat statutul și a dominat categoria Standard. Cei doi au fost urmați în clasamentul general de cuplul Evgeny Moshenin - Dana Spitsyna și de reprezentanții Germaniei Anton Skuratov - Alena Uehlin. România a reușit un loc șase la această categorie prin perechea Rareș Cojoc - Andreea Matei. Românii au dominat însă clasa latino la aceeași categorie, ocupând primele două locuri prin Paul Moldovan - Cristina Tătar și Alexandru Miculescu - Andra Păcurar.

tgp-final-2

 

Locul I pentru sibieni

Clubul Fantasy Dance din Sibiu a avut rezultate foarte bune la cea de-a doua ediție a Transylvanian Grand Prix. Reprezentat de 25 de echipe, clubul sibian a obținut locul I la Open Basic Standard prin perechea Daniel Rasa - Dariana Cerciu și locul I la Open Basic Latino prin perechea Robert Popa - Mureșian Maria. La aceeași categorie, sportivii Fantasy Dance au mai obținut un loc V și un loc VI. Clasări fruntașe au avut și cuplurile Marius Henegar și Antonia Avădanii - locul II la clasa D, 12-13 ani latino și Ștefan Coca și Diana Nartea - Locul II la clasa D 16-35 de ani latino.

”Să devină un reper mondial”
 „Transylvanian Grand Prix a fost o reușită din toate punctele de vedere. Am primit felicitări pentru organizarea turneului atât din partea sportivilor cât și a oficialilor care au venit la Sibiu din toate colțurile lumii și care au văzut sute de concursuri organizate peste tot în lume. Ne dorim enorm să dezvoltăm în fiecare an acest eveniment, vrem ca Transylvanian Grand Prix să devină un reper la nivel mondial în dansul sportiv”, spun Șerban Rotaru și Daniela Apatiei, principalii organizatori ai acestui eveniment.
Competiția organizată de clubul Fantasy Dance din Sibiu și Academia de Dans Brașov a inclus un Campionat European, competiții World Open Standard și Latino precum și numeroase competiții Open Basic pe categorii de vârstă. Sala Transilvania a fost complet remodelată, într-un mod nemaivăzut de la deschidere până acum, cu fast și multă eleganță. Următoarea ediție a Transylvanian Grand Prix va avea loc în 15-17 septembrie 2017.

 

Comentarii

2 comentarii

corect scris

Acum 5 ani

Vadim Garbuzov und ( si ) Kathrin Menzinger
Raspunde

corect scris

Acum 5 ani

ANTON SKURATOV & ALONA UEHLIN ( München )
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus