Duminică,
04.12.2022
Parțial Noros
Acum
1°C

Carmen Iohannis despre proiectele Științescu: ,,Sunt mândră că sunt atâția lăzăriști implicați”

Carmen Iohannis despre proiectele Științescu: ,,Sunt mândră că sunt atâția lăzăriști implicați”

Evenimentul de închidere al celei de-a doua ediții  ,,Științescu”, ce a avut loc în această seară, a adus în prim plan cele 11 proiecte finanțate anul acesta. De la robotică pentru copii, la mașini de brodat electrice și până la experimente chimice, toate proiectele au la bază pasiunea pentru știință. Printre invitați a fost și prima doamnă a României, Carmen Iohannis.

Fondul Științescu a luat naștere anul trecut și a ajutat copiii și adulții să-și dezvolte ideile și abilitățile. În acest an au fost finanțate 11 proiecte. Fiecare dintre acestea și-a dorit obținerea unui anumit impact în comunitate. Educatorii ,,Științescu” spun că elevii au fost fascinați de tot ce au învățat în timpul verii.

Carmen Iohannis a ținut să-l felicite pe Ciprian Ciocan, președintele executiv al ,,Fundației Comunitare Sibiu”, căruia i-a fost și profesoară.

,, Sunt tare mândră de Ciprian Ciocan, care mi-a fost și elev, și care a fost de pe băncile școlii leaderul clasei. A dovedit că și acum știe să conducă și să organizeze foarte bine. Sunt încântată de faptul că aceste proiecte pun accent pe practică, pentru că la școală se face teorie și la asta suntem deficitari, la practică. Sunt mândră că sunt atâția lăzăriști implicați. I-am spus lui Ciprian că este o idee excelentă să implice și foști profesori, chiar dintre cei care au ieșit la pensie, care sunt gata, cu experiența lor, să participe în continuare la educarea tinerelor generații și ar fi o idee excelentă ca în continuare să se facă această legătură între cei mai tineri și cei mai în vârstă. În felul acesta, proiectele vor avea mare trecere și vor fi de mare folos. Le doresc succes și sper să vedem multe alte proiecte ale comunității.”, a spus Carmen Iohannis.
img-20160922-wa0003 Cele 11 proiecte finanțate în anul 2016 prin ,,Științescu” sunt:  Academia Micilor Bucătari, Magic Science, Clubul Micilor Electroniști, Lego Fun, First Step in IoT, BroCom Design, Essential Motion, Sci Fun, Biology - How it should be, Școala Robinsonilor și Științescu Hub.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

gigi contra

Acum 6 ani

Lăzăriștii s-au implicat întotdeauna. Acesta nu e meritul dnei Johannis, Dacă era vorba de vreo excursie sau vreo vâjâială cu decapotabila, i-aș fi înțeles sentimentele. Dar așa... Să nu mai profite de orice ca să iasă în evidență...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus