Sâmbătă,
19.06.2021
Parțial Noros
Acum
21°C

VIDEO - Acțiune anti-braconaj pe Olt. Peste un kilometru de plase la Arpașu

VIDEO - Acțiune anti-braconaj pe Olt. Peste un kilometru de plase la Arpașu

Angajații Filialei Pescarilor Sibiu au intervenit azi-noapte pe râul Olt într-o acțiune împotriva braconajului la finalul căreia au scos din apă peste un kilometru de plase și au eliberat peste o sută de kilograme de pește.

Acțiunea a avut loc în jurul orei 1:00, când angajații filialei au primit informații că în zona barajului de la Arpașu ar fi fost observată activitate suspectă după lăsarea întunericului. Cu sprijinul Jandarmeriei Sibiu, angajații filialei au descoperit peste un kilometru de plase ilegale.

”Am intervenit cu bărcile din dotare și vreme de mai bine de două ceasuri am scos cam un kilometru de plase, în care am găsit prins peste o sută de kilograme de pește, din estimările noastre. Era prins mult somn, unii pești având 5 sau 6 kg, și multă plătică mare, de 1-2 kg. Plasele au fost confiscate și aduse în Sibiu unde urmează a fi distruse”, a declarat pentru Turnul Sfatului ing. Alexandru Mareș, reprezentantul Filialei Pescarilor Sibiu.

Plasele fuseseră întinse de-a latul râului Olt, plus pe o lungime de câteva zeci de meri paralel cu malurile apei, astfel încât să captureze cât mai mulți pești. Deși braconierii nu au fost prinși, experiența angajaților filialei le spune că aceștia era veniți din afara județului Sibiu.

”Suntem extrem de fericiți că o asemenea cantitate de pește și așa exemplare frumoase au revenit în mediul lor natural și nu au sfârșit prin comercializare la persoane fizice sau prin vreun galantar în magazine de profil, în urma unui dosar penal care probabil ar fi avut ca finalitate o amenda de 500-600 lei”, a mai transmis conducerea Filialei Pescarilor Sibiu.

Conform legislației în domeniu, dacă braconierii ar fi fost prinși asupra faptului peștele trebuia valorificat. Aceeași legislație arată că majoritatea braconierilor prinși scapă cu o amendă.

Sursa video

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

dancp

Acum 4 ani

cautati si pe la padurean din porcesti
Raspunde

un el

Acum 4 ani

Plase erau si pe Avrig sambata trecuta ... ba chiar as suspecta ca cei care se ocupa de paza barajului sunt mana in mana cu braconierii.
Raspunde

Robi

Acum 4 ani

Si eu cred ca sunt mina in mina cu braconierii.. Toti Beaconierii astia trebuiesc bagati la racoare in mortiii mami lor de hotiii
Raspunde

un pescarus

Acum 4 ani

...stim cu totii ca Oltul este braconat in nesimtire si sub acoperire si din pacte, nu de putine ori sunt implicate in aceste actiuni criminale inalti sau mai bine spus, josnici demnitari, persoane care ar trebui sa apere natura si fondul piscicol si de vanatoare de pe raza localitailor in care isi desfasoara mandatul. Caci de-aci plecam, fiecare trebuie sa-si apere gradina de hoti. Ori daca hotu-i in cardasie cu stapanu' gradinii, atunci degeaba spunem ca nu mai are Oltul pesti cum avea odata...Are, saracu', dar pestii lui nu se pot inmulti si nu pot creste la fel de repede cum se inmultesc capusele unei politici fatatoare de neoameni...
Raspunde

un pescar

Acum 4 ani

Daca ar intra macar o data pe saptamana cei care pazesc cu barca nu doar in masini la plimbare ar mai fi pesti destui in olt. sunt mii de kilometri de plase in olt, iar cei care le baga stiu intotdeauna cand controlul vine. prind si ei pe unui care se nimerec dar cei care baga in mod constant niciodata.
Raspunde

Albu

Acum 4 ani

Si ne mai miram ca nu prindem nimic, noi care pescuim sportiv.. Am auzit si eu tot felul de discutii legate de braconieri si administratori. Cand intervine lacomia unora se strica tot ce e frumos in lumea aceasta..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus