Duminică,
21.07.2024
Parțial Noros
Acum
24°C

Romii se pregătesc de parlamentare. Dorin Cioabă şi Florin Salam, pe liste, într-un sondaj

Romii se pregătesc de parlamentare. Dorin Cioabă şi Florin Salam, pe liste, într-un sondaj

Un sondaj de opinie online care include mai multe personalităţi ale romilor, printre care autointitulatul rege al romilor din România, Dorin Cioabă, şi manelistul Florin Salam, a fost lansat la Cluj-Napoca, personalitatea cea mai votată urmând să se afle pe lista unui partid la alegeri.

 Preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltarea Economiei Sociale Cluj, Dragoş Roşianu, a declarat pentru Mediafax, vineri, la Cluj-Napoca, la lansarea sondajului, că de mai mulţi ani nu există o reprezentare bună a etniei rome în Parlament. "Am lansat, în premieră naţională, un sondaj de opinie online pe site-ul www.sondaje-rromi.eu în urma crizei de identitate politcă a romilor care se înregistrează la ora actuală. De mai mulţi ani nu există o reprezentare bună a etniei rome în Parlament şi vrem să vedem care dintre personalităţile rome incluse în acest sondaj se va plasa cel mai bine astfel încât să intre în Parlament pe listele unor partide româneşti. În sondaj au fost incluşi regele Dorin Cioabă, manelistul Florin Salam, apoi Vasile Ionescu, Aurel Pascu şi Rudolf Moca, personalităţi cunoscute în rândul etniei. Lista rămâne deschisă, romii având posibilitatea de a nominaliza şi alte persoane”, a spus Roşianu.

Inițiatorii sondajului susțin că romii s-au emancipat şi mulţi dispun de calculatoare şi telefoane smart cu care pot accesa site-ul pentru a putea vota în cadrul sondajului online.

Sondajul se va desfăşura perioada 23 – 29 septembrie, iar rezultate vor fi comunicate în 30 septembrie, după care vor fi iniţiate negocieri cu partidele româneşti.

Sondajul a fost lansat de Asociaţia pentru Dezvoltarea Economiei Sociale Cluj, Asociaţia Romilor din Transilvania, Centrul Creştin al Romilor, Partidul Alianţa Democratică a Romilor, Fundaţia Roma Umanitate Cluj-Napoca, Fundaţia Sindy Humanitas, Organizaţia Etnică a Romilor din România.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

Ar hii inc-o lovitura sa sa duca Nuti la "fratz"...
Raspunde

Micul Muci

Acum 7 ani

Poate la Salam,biblic vorbind!
Raspunde

vine ploaia sigur

Acum 7 ani

astia mai lipsesc,cred ca trebuie sa -mi fac bagajele sa plec.........
Raspunde

Inter L. Op.

Acum 7 ani

Nu e normal să fie doar Florin Salam. Ar fi discriminați Nicolae Guță și Adrian Copilu Minune !
Raspunde

Pravale Baba

Acum 7 ani

Apai ei nu mai este asa iubit
Raspunde

Cititescu

Acum 7 ani

Dorinta au, bani au (ca nu-i intreaba nimeni cum i-au adunat) problema e cata scoala au, ca Parlamentul nu e nunta cu lautari. Dar cum se aude ca locurile in Parlament se cumpara, n-ar fi exculs sa ne trezim cu o duzina de bulibasi si lautari care, ajunsi parlamentari, se vor lupta pentru binele etniei la fel ca reprezentantii lor din actuala legislatura.
Raspunde

.....

Acum 7 ani

Folositi termenul corect: TIGANI
Raspunde

Hchg

Acum 7 ani

Vorba romanului de mai jos ... asta ne mai lipsea ...destul ca ne-au acaparat structurile statului evreii și ungurii ...acuma și tiganii
Raspunde

Odin

Acum 7 ani

Oricum e țigănie ce e în parlament. Acum o să fie și cu etnicii corespunzători! :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus