Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Corul Madrigal, într-un spectacol în Mărginime

Corul Madrigal, într-un spectacol în Mărginime

Vocile artiștilor care au purtat prin toată lumea renumele României, se vor auzi la ,,Concertul Extraordinar al Corului Național de Cameră Madrigal–Marin Constantin”, în Mărginimea Sibiului, la Gura Râului, duminică, 25 septembrie.

La Gura Râului, muzica clasică are deja un istoric, anul acesta având loc cea de-a IV-a ediție a festivalului ,,GRAF – Art”, un proiect unic în Europa de Est, deschis artiștilor amatori din întreaga lume, îndrumați de profesioniști din România, Franța și USA.

,,Pentru noi, gurănii, este o onoare și o mare bucurie să avem prilejul de a găzdui acest eveniment. Muzica face parte din viața comunității noastre și ne implicăm cu tot sufletul pentru a aduce aici spectacole de ținută prin care să promovăm spiritul, frumusețile și valorile comunei noastre. Este un eveniment unic, de neratat, la care îi invităm pe toți cei ce iubesc Madrigalul și Gura Râului”, spune Gheorghe Călin, primarul localității.
,,Dorim să reînviem tradiția concertului Corului Madrigal”

La Centrul Cultural ,,Ioan Macrea” din Gura Râului, începând cu ora 18, va avea loc spectacolul ce îi are ca protagoniști și pe micuții muzicieni ai Corului de copii din Gura Râului, ,,Concertino”, condus de profesorul Ioan Motronea și pe membrii Grupului vocal ,,Floare de Bujor”, condus de Paraschiva Cîmpean.

,,Dorim să reînviem tradiția concertului Corului Madrigal - Marin Constantin la Gura Râului. Înainte de 1989, corul a cântat, în 1982, la aniversarea a 75 de ani de activitate a Corului Căminului Cultural. În 1988, Corul Madrigal a revenit în Gura Râului la dorinţa maestrului Marin Constantin. Noi, cei de astăzi, ne facem o tradiţie din a reînvia la Gura Râului, valori autentice ale culturii româneşti, iar Madrigalul este un simbol de frunte nu numai al culturii româneşti, ci şi europene”, spune profesorul Dumitru Cîmpean.
Partituri online, lecții video și audio 

Corul ,,Concertino” face parte din Programul Național ,,Cantus Mundi” care a fost inițiat în anul 2011, pe baza voluntariatului membrilor Corului Madrigal. Programul are în vedere crearea unei platforme care să cuprindă atât o bază de date extinsă de partituri online, lecții video și audio-partituri, cât și un vector de socializare și promovare a mișcării corale românești. În cadrul acestui program, corul ,,Concertino” a participat la numeroase evenimente precum: Festivalul Internațional de Muzică de Cameră și Arte ,,Vibrate!Festival” de la Brașov, ,,Lecția de muzică” din cadrul Festivalului Astra Sibiu, Concertul de Crăciun 2015 de la Palatul Cotroceni, Concertul de la Palatul Parlamentului din 2014 și spectacolul din Parcul Herăstrău susținut în iunie 2016.

Intrarea la spectacol este liberă.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus