Duminică,
05.02.2023
Innorat
Acum
-6°C

Armata cumpără 30 de apartamente în Sibiu. Pentru serviciu

Armata cumpără 30 de apartamente în Sibiu. Pentru serviciu

Ministerul Apărării Naționale, prin intermediul Unității Militare 02444 (cea cu sediul în Piața Armelor) a lansat o procedură publică pentru achiziționarea a 30 de apartamente cu două și trei camere. Acestea urmează a fi folosite ca locuințe de serviciu pentru garnizoana Sibiu.

Suma totală alocată acestor achiziții este de aproximativ 1,3 milioane de euro, fără TVA. 14 dintre apartamente trebuie să aibă două camere, cu o suprafață utilă de minim 52 de mp, valoarea maximă alocată fiecărui apartament de aceste dimensiuni fiind de 201.020 de lei, fără TVA. Pentru apartamentele cu trei camere, 16 la număr și cu o suprafață minimă de 66 de mp, valoarea maximă alocată pentru fiecare este de 261.170 de lei, fără TVA, potrivit documentației procedurii, solicitată de Turnul Sfatului. Toate locuințele vor trebui să fie în limitele administrative ale municipiului Sibiu. Gradul de finisare solicitat este ”la cheie”, iar potrivit caietului de sarcini, distanța maximă față de primul acces la mijloacele de transport în comun este de 400 de metri.

”Garnizoana Sibiu include municipiul Sibiu şi spaţiul delimitat de intrarea în localităţile Cristian, Şura Mică, Şura Mare, Şelimbăr şi Cisnădie zonă delimitată de Valea Săpunului – D.J. 106 C. – Pârâul Seviş şi Drumul european E 68”, documentația de atribuire
Achiziție în etape

Apartamentele urmează a fi cumpărate cel târziu până la jumătatea lunii decembrie a acestui an, iar achiziția se va face în două etape, criteriul de selecție a viitoarelor locuințe de serviciu fiind raportul calitate-preț. Criteriile care vor fi luate în considerare de militari sunt prețul (50%), eficiența energetică (10%), garajul și/sau locul de parcare (10%), zona de impozitare (10%), vechimea (10%) și numărul de apartamente ofertate în același bloc (10%). Constructorii sau dezvoltatorii imobiliari interesați sau cei care dețin locuințe pe care doresc să le vândă trebuie să își depună ofertele până pe 6 octombrie 2016. Pe baza ofertelor depuse se va realiza un prim clasament, după care militarii vor vizita fiecare locuință ofertată. Cea de-a doua etapă o reprezintă negocierea cu proprietarii de apartamente considerate conforme caietului de sarcini. ”Negocierile se vor face cu toţi ofertanţii prezenţi, la data şi la ora stabilită de autoritatea contractantă, convocarea acestora la sediul autorităţii contractante făcându-se în timpul celor 5 (cinci) zile calculate de la finalizarea verificării în teren a unităţilor locative. Negocierea începe prin anunţarea preţurilor oferite de fiecare ofertant în parte, care poate ulterior să ofere succesiv, în ordinea prestabilită, noi preţuri. La sfârşitul negocierilor se va încheia un proces verbal de negociere, semnat de toate părţile, în care se vor consemna şi toate strigările (noile oferte de preţ). La finalizarea negocierilor se va întocmi un nou clasament al ofertanţilor, iar ofertele cu valorile cele mai mici rezultate în urma negocierii vor fi declarate câştigătoare. În cazul în care există oferte egale va fi declarată câştigătoare oferta care cuprinde locuinţa cu suprafaţă utilă mai mare”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de achiziție. Criterii de atribuire Sursa: caietul de sarcini al licitației

I. Preţul pe unitatea locativă - pondere 50% – oferta cu cel mai mic preţ pe unitate locativă va obţine 100 puncte. – celelalte oferte vor obţine: preţul cel mai mic ofertat /preţul ofertat x 100

II. Eficienţa energetică a imobilului - pondere 10% – imobilul cu clasa energetică cea mai bună va obţine 100 puncte. – următoarea clasă energetică, inferioară va fi depunctată gradual cu 25 de puncte.

III. Garajul şi locul de parcare/boxă - pondere 10% – oferta cu garaj va obţine 50 puncte. – oferta cu loc de parcare va obţine 40 puncte. – oferta cu boxă va obţine 10 puncte. – unităţile locative fără garaj, loc de parcare şi boxă vor obţine 0 puncte; În situaţia în care o unitate locativă îndeplineşte 2 – 3 subcriterii, punctajul aferent acestora se va însuma.

IV. Zona din municipiu în care se află imobilul – pondere 10% – imobilele situate în zona A vor primi 100 puncte – imobilele situate în zona B vor primi 75 puncte – imobilele situate în zona C vor primi 50 puncte – imobilele situate în zona D vor primi 25 puncte

V. Vechimea construcţiei - pondere 10% – imobilele cu o vechime de până la 2 ani (2015 – 2016) vor primi 100 puncte. – cu o vechime de 3 ani (2014) vor primi 90 puncte; – cu o vechime de 4 ani (2013) vor primi 80 puncte; – cu o vechime de 5 ani (2012) vor primi 70 puncte; – cu o vechime de 6 ani (2011) vor primi 60 puncte; – cu o vechime de 7 ani (2010) vor primi 50 puncte; – cu o vechime de 8 ani (2009) vor primi 40 puncte; – cu o vechime de 9 ani (2008) vor primi 30 puncte; – cu o vechime de 10 ani (2007) vor primi 20 puncte; – cu o vechime de 11 ani (2006) vor primi 10 puncte.

VI. Amplasarea apartamentelor în acelaşi imobil - pondere 10% – oferta cu minim 14 unităţi locative pe aceeaşi scară / bloc va primii 100 puncte – oferta cu 10 la 13 unităţi locative pe aceeaşi scară / bloc va primii 75 puncte – oferta cu 5 la 9 unităţi locative pe aceeaşi scară / bloc va primii 50 puncte – oferta cu 1 la 4 unităţi locative pe aceeaşi scară / bloc va primii 25 puncte

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Felicia

Acum 6 ani

O idee EXTRAORDINARA. Felicitări celor cu suflet de români. Bine R fi să fie ajutați togi militarii care doresc si care,acum stau în chirii. Stresul si neliniștea chiriei nu face bine carie rei militare Sănătate celor ce merita. RESPECT.
Raspunde

gigicu

Acum 6 ani

Dar ce are daca stai in chirie? Ce treaba are chiria cu cariera militara ? Nu aveti pic de creier! Nemtii stau in chirie o viata, si au cariere stralucite! Nu va mai plangeti atat! Nu uitati, ca noi, prostimea, va platim chiriile alea!
Raspunde

costy

Acum 6 ani

Sanatate merita toata lumea! De-asta se naste, in principiu, sa fie sanatoasa, fericita si sa se bucure de viata! Acum, exista o alta lume, care viseaza numai la pomeni! Exista alti oameni, care au fost obisnuiti sa gandeasca exclusivist asa, cum ca lor li se cuvine totul! Lor li se cuvine ap gratuite, pensii speciale, varsta pensionare mai mica decat ceilalti.
Raspunde

lex

Acum 6 ani

aveti terenuri o gramada si nu faceti nimic cu ele. nici spital nu lasati sa se face. macar faceti blocuri caci zonele sunt bune si pustii.
Raspunde

gigicu

Acum 6 ani

Afara cu unitatile militare din oras! In exterior aveti suficient spatiu, gen Cisnadie, Poplaca! Le luati acum apartamente in oras ca apoi sa faca naveta la cisnadie/poplaca etc Ganditi intai, aaa, dar stai, voi sunteti militari!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus