Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
2°C

Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu face parte din proiectul Erasmus+ “Healthy Kids”

Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu face parte din proiectul Erasmus+ “Healthy Kids”

La Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu a avut loc lansarea oficială a proiectului european cu titlul  "Healthy Kids” (Copii sănătoși ), într-o întâlnire la care au participat profesori, elevi, părinți și invitați. Proiectul se va desfășura în parteneriat cu alte  țări pe o perioadă de doi ani. 

Lansarea proiectului a avut loc în cadrul unei întâlniri de informare la care au participat cadrele didactice din școală, reprezentanți ai elevilor, părinți și invitați. Au fost prezentate detalii despre proiect, importanța acestuia pentru școală și comunitate,  dar și activitățile planificate pentru acest an școlar.

Abilități pentru  o alimentație sănătoasă

Prin proiectul  "Healthy Kids” cele șapte școli partenere își doresc să le formeze elevilor cu vârste între 7 și 14 ani abilități pentru  o alimentație sănătoasă și activități  fizice regulate, pentru ca elevii să învețe și să practice aceste comportamente corect. În acest scop elevii vor fi implicați în activități pe teme de alimentație sănătoasă și activități sportive, învățând și comparând rețetele culinare sănătoase  în diferite culturi.

De asemenea, ei vor participa la activități de predare-învățare în cadrul mobilităților din țările partenere, experiențe care-i vor ajuta să dobândească abilități pentru a preveni  obezitatea și alimentația nesănătoasă, să-și dezvolte competențele de limbă străină, TIC și constiința națională și europeană.

România și alte șase țări

Pe parcursul celor doi ani de proiect elevii și profesorii din echipa de implementare (prof. Năgăra Ramona –coordonator proiect, prof. Dudaș Nela, prof. Miron Mihaela și prof. Câmpen Mariana ) a proiectului din Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu vor avea șansa de a participa la schimburi de experiență în țările partenere.

Prima reuniune transnațională a proiectului va avea loc în perioada 12-16 decembrie 2016 în Școala Mehmet Akif Ersoy İlkokulu din Aydın, Turcia, la care vor participa profesorii coordonatori și membri ai echipelor de proiect din fiecare țară. Proiectul  face parte din programul Erasmus Plus și este un parteneriat strategic între școli din șapte țări europene: România, reprezentată de  Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu județul Sibiu, Turcia, țara coordonatoare, Italia, Spania, Polonia, Portugalia și Grecia.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus