Miercuri,
25.05.2022
Acum
0°C

Noi dansatori la Teatrul de Balet Sibiu. Kirill Ermolenko, prim solist

Noi dansatori la Teatrul de Balet Sibiu. Kirill Ermolenko, prim solist

Din această toamnă,  la Teatrul de Balet Sibiu va dansa  Kirill Ermolenko, fost prim solist la ,,Kremlin Ballet” din Rusia.  Lui i se alătură încă șaisprezece nume noi, ale unor tineri, absolvenți ai unor școli de prestigiu.  

Timp de 11 ani, Kirill Ermolenko a fost prim solistul ,,Kremlin Ballet” din Rusia, iar din această toamnă este noul prim solist al baletului sibian. El va dansa alături de alți tineri absolvenți ai unor școli precum: Balshoi Academy Rusia, Royal Ballet School UK, Academia Teatro alla Scala Italia sau English National Ballet School UK.

„Teatrul de Balet Sibiu s-a poziționat în ultimii ani ca principala scenă de lansare a tinerelor generații de dansatori. Mulți dintre dansatorii care și-au făcut debutul la Teatrul de Balet Sibiu dansează astăzi pe scene importante din întreaga lume, iar acest fapt ne bucură foarte mult. Credem foarte mult în noile generații, credem că toți tinerii dansatori au un potențial uriaș și încurajăm în permanență pe fiecare dintre dansatorii noștri să își depășească limitele. Surpriza absolută pe care ne bucurăm să o anunțăm publicului este prezența la Sibiu, începând din acestă nouă stagiune, a unui dansator de talie internațională, prim solit al Kremlin Balet Moscova. Credem că publicul se va bucura pe deplin de prezența lui Kirill Ermolenko pe scena Sibiului.” Ovidiu Dragoman, Director Teatrul de Balet Sibiu.
Locul I la Competiția Internațională de Balet de la Kiev

Kirill Ermolenko este un dansator cu o vastă experiență scenică. În anul 2005 a absolvit Colegiul Național de Coregrafie din Kazan, Rusia și în anul 2008 Academia Națională de Coregrafie din Moscova, fiind specializat ca dansator profesionist de balet și profesor de coregrafie. În 2012 a câștigat locul întâi în cadrul Competiției Internaționale de Balet Kiev, Ucraina. A participat la numeroase turnee pe teritoriul Rusiei și în străinătate și are un repertoriu bogat de roluri solistice în majoritatea baletelor clasice: ,,Lacul Lebedelor”, ,,Spărgătorul de nuci”, ,,Frumoasa din pădurea adormită”, ,,Giselle”, ,,Don Quijote”, ,,Corsarul”, ,,Romeo și Julieta”, toate aceste balete regăsindu-se și în repertoriul de spectacole al TBS. În repertoriul lui Kirill Ermolenko se regăsesc de asemenea și lucrări de dans contemporan, dintre care amintim: ,,Bolero” - coregrafia Nijinsky, ,,Pavilion from Armida” - coregrafia Smoriginas, ,,Cleopatra” - coregrafia Patrick de Bana.

kirill-ermolenko-rusia

16 nume noi

Alături de Kirill Ermolenko, la Sibiu vor dansa alți șaisprezece noi dansatori, fiecare dintre ei absolvenți ai unora dintre cele mai prestigioase școli de balet din lume, după cum urmează: Naoya Kyuno (Japonia) – „Balshoi Academy” Rusia

Clara Hollants (Belgia) - „University of Kent” Anglia

Emma Rodrigo (Spania) - „Conservatory of Dance Valencia” Spania

Paloma Ginestar (Franța) – „Ballettschule Theater Basel” Elveția

Yuka Yamamoto (Japonia) – „Washington School of Ballet” SUA

Maya Negishi (Japonia) – „The Royal Ballet School” Anglia

Rio Sato (Japonia) – „The Royal Balett School” Anglia

Antonio Mannino (Italia) – „Accademia Teatro alla Scala” Italia

Jacob Connor (Anglia) – ”The Royal Conservatoire of Scotland” Anglia

Ashley Hardwick (Anglia) – „English National Ballet School” Anglia

Callum Daniels (Anglia) – „Elmhurst School of Dance” Anglia

Sonia Garcia (Spania) – „Corella Dance Academy” Spania

Natalie Barbis (Slovenia) – „Russian Choregraphic Academy” Australia

Xolisweh Richards (Anglia) – „Elmhurst School of Dance” Anglia

Nicole Hamill (Anglia) – „Royal Academy of Dance” Anglia

Charlotte Lanning (SUA) – „Classical Ballet of Colorado” SUA

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus