Joi,
06.05.2021
Ploi Scurte
Acum
12°C

Finalizarea lucrărilor de refacere a autostrăzii demolate, amânată cu câteva zile

Finalizarea lucrărilor de refacere a autostrăzii demolate, amânată cu câteva zile

CNADNR a anunțat că prelungește termenul de finalizare a lucrărilor de refacere a celor 200 de metri de tronson demolat din corpul autostrăzii A1, în zona localității Aciliu.

Anunțul a fost făcut în urma ședinței de marți avută la nivelul conducerii CNADNR, decizia de prelungire a acestui termen fiind una predictibilă. ”Având în vedere că în ultima perioadă de timp pe zona Orăștie-Sibiu a plouat 11 zile, CNADNR SA anunță că decalează termenul de finalizare a lucrărilor la lotul 3 Cunţa -Sălişte. În graficul de execuție conform prognozei meteo, CNADNR SA prevăzuse o perioada de 5 zile cu ploaie, întârzierea fiind dată de dublarea perioadei în care nu s-au putut efectua lucrări specifice, în conformitate cu standardele de calitate”, se arată într-un comunicat remis de Companie ziarului Turnul Sfatului. Deocamdată nu a fost anunțat noul termen de finalizare, dar acesta nu poate depăși decât cu câteva zile termenul inițial de 30 septembrie: lucrările sunt extrem de avansate, iar ritmul acestora este în continuare unul susținut.

autostrada-santier-2

Este prima lucrare realizată într-un fel de regie proprie de către CNADNR: inginerii companiei au condus șantierul de refacere a celor 200 de metri, lucrările fiind executate cu utilaje închiriate cu tot cu muncitori de la diferite firme private. Cu toate acestea, ecourile acestui șantier sunt unele pozitive, reprezentanții Companiei fiind apreciați pentru calitatea lucrărilor și ritmul de lucru. ”CNADNR SA face cunoscut faptul că a monitorizat calitatea execuţiei lucrărilor prin trei moduri: prin activitatea laboratorului propriu al CNADNR SA/DRDP Cluj, acreditat gradul II, prin activitatea Inspectoratului de Stat în Construcţii şi prin activitatea Centrului de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică (CESTRIN)”, se mai arată în comunicatul CNADNR.

După deschiderea circulației, urmează monitorizarea

După finalizarea lucrărilor de refacere (în afara celor 200 de metri, cei de la CNADNR au mai intervenit și în alte zone cu deficiențe) este așteptată redeschiderea circulației pe cei 22 de km ai lotului 3 ai autostrăzii Orăștie – Sibiu (parte a A1 București - Nădlac). Deschiderea circulației ar urma să aibă loc în cursul lunii octombrie 2016, cel mai probabil. Înaintea deschiderii circulației, Compania va instala sisteme de monitorizare a zonelor cu alunecări de teren, manifestate în afara autostrăzii în trei locuri: nodul rutier de la Cunța (înspre Sibiu), nodul rutier de la Apoldu de Jos (înspre Sibiu) și imensul debleu de la Aciliu. ”După finalizarea lucrărilor, CNADNR SA va monitoriza din punct de vedere geotehnic şi structural zonele cuprinse între km 60+450 - km 60+700, km 44+300 - km 44+400, respectiv km 53+750 - km 53+800, aferente Autostrăzii Orăștie - Sibiu lot 3. Precizăm că monitorizarea efectivă va începe imediat după finalizarea lucrărilor printr-un sistem modern de monitorizare”, se mai arată în comunicatul CNADNR.

Foto: CNADNR (din 27 septembrie 2016)

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

@@@

Acum 4 ani

Aproape 1 an pentru 200m :)) WAW ! ''Precizăm că monitorizarea efectivă va începe imediat după finalizarea lucrărilor printr-un sistem modern de monitorizare”, se mai arată în comunicatul CNADNR.'' Asta precizau si romanii, acum 3-2000 ani :)
Raspunde

Odin

Acum 4 ani

Eu pe autostrada aia petecita nu ma sui, mai bine risc pe nationala!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus