Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
12°C

Vasile Blaga, la DNA Ploieşti pentru a fi audiat în calitate de suspect într-un dosar de trafic de influenţă

Vasile Blaga, la DNA Ploieşti pentru a fi audiat în calitate de suspect într-un dosar de trafic de influenţă

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a ajuns, miercuri, la DNA Ploieşti, pentru a fi audiat într-un dosar de trafic de influenţă, susţin surse judiciare. El a spus că a fost citat telefonic şi că i s-a adus la cunoştinţă că are calitatea de suspect, fără a preciza date în legătură cu acuzaţiile care i se aduc, transmite News.ro

Vasile Blaga a ajuns la sediul DNA Ploieşti în jurul orei 9.30, surse apropiate anchetei spunând că el fusese citat pentru ora 10.00.

Conform unor surse judiciare, Blaga a fost chemat în faţa procurorilor anticorupţie pentru a da declaraţii în legătură cu presupuse fapte de corupţie săvârşite între anii 2009-2012, pe când era ministru de Interne. Concret, ar fi vorba despre un dosar de trafic de influenţă, în care fostul ministru este suspectat că ar fi intervenit pentru acordarea în mod preferenţial a unor contracte către anumite firme.

La intrarea în sediul DNA, Blaga a declarat că are calitatea de suspect, refuzând să facă alte comentarii în legătură cu acuzaţiile care i se aduc.

În 19 septembrie, Vasile Blaga a fost audiat la DNA - Structura Centrală, el declarând că a fost citat pentru a fi audiat ca martor într-un dosar deschis în acest an. Atunci, la ieşirea de la DNA, Blaga a spus că a fost întrebat de procurori despre maşina sa cu care şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, chestorul Liviu Popa, a făcut un accident uşor în urmă cu două săptămâni.

Copreşedintele PNL a mai fost audiat la DNA, în 14 aprilie, tot în calitate de martor, într-un dosar privind fapte de abuz în serviciu deschis în 2015 de procurori. Surse judiciare declarau atunci că Blaga a dat declaraţii într-un dosar privind despăgubiri ilegale acordate de ANRP.

În 3 noiembrie 2015, Blaga a fost la DNA pentru a da declaraţii de martor în dosarul în care Elena Udrea este acuzată de finanţarea campaniei electorale din 2012 a PDL cu bani pe care i-ar fi primit de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

alzara medic Sibiu

Acum 7 ani

În 25 de ani se va aplica punctul 8 din Proclamaţia de la Timişoara .Atunci urmaşii lor vor fi mai puternici decât predecesorii lor . Să înercăm rupetea funestei continuităţi : fiţi cu ochii pe USR şi Alianţa Marian Munteanu şi judecaţi măsura în care acestea perpetuează eşecurile noastre vs succesul lor !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus