Miercuri,
22.09.2021
Parțial Noros
Acum
12°C

Ce facem în weekend?

Ce facem în weekend?

În acest weekend, în prim plan este ,,Noaptea cercetătorilor”, când universul fascinant al  științei se va deschide pentru sibienii de orice vârstă. ,,CibinFest” se va încheia duminică cu un concert marca ,,Hermanstadt 07”. Nu sunt de ignorant însă nici expozițiile și spectacolele pentru cei mici de la Teatrul ,,Gong”.

Vineri, 30 septembrie

Începând cu ora 16, prin evenimentul ,,Noaptea Cercetătorilor”, universul fascinant al științei își va deschide porțile în mai multe locații ale Universității ,,Lucian Blaga” din Sibiu.  Acolo se vor organiza experimente, expoziții, concursuri, spectacole cu roboți, vizite în laboratoare și multe alte activități destinate publicului sibian de toate vârstele, dar în special tinerilor.

De la ora 19, la ,,Noaptea albă a galeriilor” s-au înscris patru locaţii care vor prezenta publicului două expozitii de artă vizuală, un spectacol de teatru şi o proiecţie de film. Locațiile sunt următoarele: Biblioteca Judeţeană ,,Astra”, ,,Bis” Teatru, Librăria ,,Habitus” şi Curtea Interioară a Primăriei Municipiului Sibiu.

thalia_opera

 

Cel mai important festival de opera, ,,Sibiu Opera Festival” își va închide porțile ediției de anul acesta, cu un concert vocal-simfonic ,, Simfonia a IX-a de L. van Beethoven”, de la ora 19, la Sala ,,Thalia”.

,,Faust”, spectacol nerecomandat tinerilor sub 16 ani, se va pune în scenă de a ora 19, la Baza SC. Construcții. SA, str. Triajului 1-3. Prețul unui bile teste 40 de lei, iar cu reducere 25 de lei.

Sâmbătă, 1 octombrie Unul dintre cele mai distractive festivaluri ale Sibiului, ,,CibinFEST” va oferi vizitatorilor o atmosferă incredibilă, bere rece și delicatese culinare într-un cort maiestuos în Piața Mare. De la ora 10 se va deschide cortul, iar de la ora 19 va concerta ,,Sergiu Cipariu & Friends”.

cp1_cibinfest2016-1

Pentru cei mici, la Teatrul ,,Gong” va fi ,,Atelierul de creat povești” de la ora 10 și 12. Prețul unui bilet este de 14 lei, iar atelierul este recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani. Începând cu ora 10, la Sala Transilvania se desfășoară ,,Campionatul Național de Bodybuilding” Seniori.

La Librăria ,,Habitus” se dă startul concursului ,,Ne ținem de carte”, adresat liceelor din Sibiu. Prin acest concurs se dorește încurajarea accesului la carte și reamintirea că după simpla bucurie ce poate surveni în timp, lectura informează și formează.

Începând cu ora 18, în Piața Mică, poetul Mircea Dinescu alături de invitați din America, , Italia și alte țări străine se vor întâlni la Festivalul Internațional ,,Romaii Poesia”.

Veronica Niculescu, autoarea romanului ,,Spre văi de jad şi sălbăţie” invită sibienii la lectură publică, de la ora 18, la Librăria Habitus. Pe scena Teatrului ,,Gong”, de la ora 18 va fi spectacolul ,,Vrăjitorul din Oz”, în regia Simonei Vintilă. Prețul unui bilet este 7 lei, spectacolul fiind recomandat copiilor peste 5 ani.

,,Faust”, spectacol nerecomandat tinerilor sub 16 ani, se va pune în scenă de a ora 19, la Baza SC. Construcții. SA, str. Triajului 1-3. Prețul unui bile teste 40 de lei, iar cu reducere 25 de lei.

faust_tnrs Duminică, 2 octombrie Pentru cei care nu au ajuns încă la ,,CibinFest”, dumincă este ultima zi în care o mai pot face. Cortul amplasat în Piața Mare se va deschide la ora 10, iar ultima zi a festivalului va fi marcată de un concert marca ,,Hermanstadt 07”, de la ora 19.

Copiii sunt așteptați la Teatrul ,,Gong” atât de la ora 11, cât și de la ora 18 pentru a vedea piesa de teatru ,,Cel mai mare Gulliver” de Gellu Naum, în regia lui Alexandru Dabija. Prețul unui bile teste 7 lei, iar spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani.

De la ora 12, în Sala de Expoziții a Primăriei Sibiu, 200 de fotografii vor fi expuse în cadrul ,,Salonul International de Arta Fotografică”, ajuns la ediția a XVII-a”.

În cadrul Facultății de Litere și Arte, în Studioul ,,Cavas”, se va pune în scenă spectacolul ,,20 NOIEMBRIE”, după Lars Noren , de la ora 19. Prețul unui bilet este 15 lei.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus