Joi,
29.09.2022
Ploi Scurte
Acum
12°C

Două partide noi în Sibiu. Și nu se suportă

Două partide noi în Sibiu. Și nu se suportă

Săptămâna trecută, Uniunea Salvația România (USR) Sibiu au anunțat că funcționează deja ca o organizație județeană. Partidul Noua Românie (PNR) a anunțat la rândul său că s-au format alegeri pentru conducerea organizației locale. Două partide noi, cu același mesaj: partidele tradiționale sunt corupte, noi venim cu oameni și idei noi. Cu toate acestea, între cele două organizații se simt deja tensiuni, deși propun o altă politică.

USR Sibiu. ”Nu suntem un partid anti-sistem”

Prezenți într-o emisiune Turnul Sfatului TV, la prima lor apariție publică, reprezentanții USR Sibiu susțin că organizația lor vor propune românilor un alt mod de a face politică.

”Noi nu suntem un partid anti-sistem. Nu venim să demontăm totul, chiar ideea democrației. Este normal să existe partide, este normal să existe parlamentari, dar este de asemenea normal ca un reprezentant ales de sibieni să poată să vină după patru să arate ce a realizat și mai ales să știe sibianul să știe ce a făcut pentru el. Poate nu e corect să vorbim noi despre ei, poate ar trebui să vină chiar oamenii, sibienii, să zică dacă știu cine i-a reprezentat în ultimii patru ani și ce au făcut ei pentru sibieni”, a declarat Alexandru Buiuc.
Legat de parlamentarii pe care i-a avut până acum Sibiul, Dan Ghiță, celălalt reprezentant USR Sibiu prezent în emisiune a declarat că e timpul ca aceștia să se schimbe. ”Îi cunoaștem, pentru că mulți dintre ei i-au reprezentat pe sibieni timp de cel puțin un mandat. Sunt chiar oameni care sunt adevărați veterani ai parlamentului. Dar totuși, cred că nu-i cunoaștem cu adevărat, pentru că eu nu cred că acei oameni au avut o activitate suficient de vizibilă încât să justifice încrederea pe care sibienii le-au acordat-o. Acum nici nu vreau să vorbesc despre celelalte partide. Cred că am făcut-o atunci când am vorbit despre clasa politică și cred că este exact acea clasă politică pe care noi vrem să o schimbăm și care ne-a motivat să o modificăm”, a declarat Dan Ghiță.

usr-sibiu

”Aceleași partide care își dau mâna în proiectele bune pentru ei”

Reprezentanții USR Sibiu susțin că e timpul creării unei platforme politice care să vină cu o alternativă la ce există și a existat până acum.

”Să zicem că pe Sibiu necesitatea constituirii unei alternative la Sibiu nu era chiar atât de mare. Acum patru ani am susținut FDGR au dovedit un alt mode de abordare a politicii locale Nu cred că a fost atâta nevoie. Ar fi meritat să ne constituim să avem un discurs dar e o problemă, fiecare lucrăm, avem copii și efectiv nu ai timp de așa ceva. Acum considerăm asta ca fiind o mare necesitate. Ne închipuim că suntem în iarnă în fața buletinului de vot și ce alegi?”, a declarat Alexandru Buiuc. ”Aș vrea ca parlamentarii de Sibiu să vorbească puternic și tare despre Sibiu. Adică în sfârșit să pună pe masa discuțiilor ideea de Sibiu, avem atâtea lucruri aici care trebuie bugetate”, a completat reprezentantul USR Sibiu.
Cine sunt?

Alexandru Buiuc. ”Am 35 de ani, lucrez în domeniul IT și sunt în USR pentru că fără falsă modestie, deoarece consider că este nevoie de oameni ca mine în politică. Nu vorbesc numai de mine, vorbesc de toți ceilalți pe care reușesc să-i strâng în jurul meu în care am absolută încredere. Gruparea din Sibiu e formată sută la sută din oameni faini. Sunt sibian 100%, iubesc orașul acesta, n-am putut pleca niciodată de aici, efectiv mă leagă inima de orașul acesta.

Dan Ghiță: ”Eu sunt bucureștean și sunt sibian de trei ani și ceva. Am început să fac politică ca voluntar în campania lui Nicușor Dan de acum patru ani, am rămas în legătură cu grupul și acum cu această extindere cred că e o oportunitate bună pentru Sibiu să beneficieze de experiența din București. M-am măritat aici, soția e din Sibiu și am decis acum trei ani și jumătate să ne mutăm împreună cu fetița noastră în Sibiu”.

Partidul Noua Românie: USR are ceva de ascuns

Partidul Noua Românie (PNR) a înființat duminică a 21-a organizație județeană la Sibiu. Vor și ei o altă politică, cu oameni noi.

”Ne propunem să oferim românilor o alternativă în ceea ce privește scena politică și să nu fie puși în situația de a vota răul cel mai mic. Construcția noastră politic diferă față de orice al politic, pentru că noi nu ne-am desprins dintr-o altă formațiune, nici dintr-un ONG, suntem primul și singurul partid politic din România care nu acceptă traseiști politici, de când ne-am înființat și până în prezent am refuzat circa 3.000 de cereri de înscriere pentru că nu au fost eligibile. Putem accepta excepții pentru persoanele care în ultimii șapte ani nu au avut calitatea de membri, dar care au fost simpli membri în alte formațiuni politice. În cazul lor putem face excepții”, a anunțat la Sibiu președintele partidului, Sebastian Popescu.
Întrebat de ce nu este USR o alternativă mai bună decât un alt partid nou-înființat, liderul PNR a explicat. ”Am să vă spun scurt, pentru că de regulă nu comentez ce fac alte partide politice. Nu-mi place la ei că nu sunt sinceri cu românii. Nu sunt ceea ce par. Au fonduri foarte mari, au o susținere financiară foarte puternică, iar dacă Nicușor Dan era Andreea Marin poate înțelegeam acele foarte, foarte multe donații. Au o susținere pe care nu au declarat-o. Noi nu avem pe nimeni în spate, nu suntem finanțați de cineva. Noi ne susține numai din cotizațiile și donațiile membrilor, o cotizație e de cinci lei. Cred că suntem singurul partid din țară care nu are chitanțier, totul se face prin bancă, nu încasăm banii pe colțul mesei, Ce încasăm, asta cheltuim, nu avem nimic de ascuns. Cred că USR are ceva de ascuns, în rest nu vreau să intru în detalii sau nuanțe. Românii trebuie să decidă dac vor ceva nou sau vor aceeași Mărie cu o altă pălărie”, a declarat Sebastian Popescu.

Primul președinte PNR Sibiu este Corina Mihaela Pahomi. ”Sunt medic și cred că pe partea asta vreau să bat, pentru că eu am ales să rămân în România, și vreau ca și ceilalți medici să aibă opțiunea asta, să nu mai plece”, a anunțat Corina Pahomi, cea care este lider deocamdată peste 35 de membri.

dsc_3480

PACT își face organizație în Sibiu

Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) a avut luna trecută prima sa Adunare Generală, în cadrul căreia au fost alese structurile de conducere ale formaţiunii şi au fost decise direcţiile de acţiune în vederea alegerilor parlamentare din 2016. PACT a participat la alegerile locale, după ce s-a înființat cu doar două luni înainte de campania electorală.

În perspectiva alegerilor parlamentare, reprezentanții PACT susțin că există deocamdată un vicepreședinte care se ocupă de județele care formează regiunea Centru, acesta având însărcinarea de a forma organizațiile județene. Poate nu întâmplător, persoana în cauză este o sibiancă, avocata Mădălina Boncan.

”Am avut o Adunare Generală prin care am decis în primul rând conducerea partidului și toate forurile de conducere, urmând ca în următoarele două săptămâni de la Adunarea Generală să luăm o decizie și cu privire la participarea la alegerile generale. Ceea ce pot să spun în momentul de față e că vom participa, dar deocamdată nu e foarte clară forma, dacă vom participa singuri sau împreună cu cineva. Așa cum probabil ați văzut din presa națională au fost demarate niște discuții cu mai multe partide noi, pentru a se încerca construcția unei platforme politice comună, cu forță mai mare, cu acoperire mai mare”, a declarat pentru Turnul Sfatului, Alin Iliescu, director de presă PACT.
Pe platforma ”candidez.eu”, membrii PACT vor să continue proiectul început la locale, unde au oferit posibililor candidați un ajutor logistic pentru alegeri. Acesta va continua și la alegerile generale. Candidaţii se pot înscrie accesând secţiunea candidează, urmând ca apoi, echipa PACT să selecteze candidații pe baza profilului definit, cu respectarea criteriilor de integritate și a principiilor și valorilor PACT.

Sondajul USR

Liderul USR, Nicuşor Dan a prezentat la sfârșitul săptămânii trecute un sondaj de opinie care dă partidul său cu 10% din opţiunile românilor. Sondajul de opinie este realizat de TNS la comanda USR în perioada 14-23 septembrie. Rezultatele arată că PSD ar obţine la alegerile parlamentare 45%, PNL- 25%, USB- 10% şi ALDE- 7%, UDMR - 5%, în timp ce PMP, cu 4% nu ar intra în parlament.

"Deşi am anunţat că ne dorim 10% la parlamentare, să nu credeţi că am pus din pix 10% la USR. Asta arată că am fost realişti. Suntem pe creştere, iar peste două luni şi jumătate vom fi mult mai sus, după ce am plecat în vara de la 2-4 %. USR este a treia forţă politică din Romania începând de azi”, a spus Nicuşor Dan, conform adevarul.ro.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

Olingpia Gafosdea

Acum 5 ani

.....domnul Ghiță Dan s-a "măritat" devenind sibian, tot așa cum Uca "noastră" s-a "măritat" cu Sibiul devenind astfel "sibiancă"...Sau poate doriți sa vorbim de Sorin Iliesiu, si el cuprins in urma cu patru ani de o "dragoste" irezistibilă pentru Sibiu...Oare noi sibienii chiar atat de prosti suntem, incat avem nevoie de persoane venite de aiurea sa ne vorbească "despre"si "in numele" sibienilor? Asta înseamnă ca ne meritam cu prisosinta soarta...
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 5 ani

Apropos, nu vi se pare nimic suspect? Nicușor Dan...Ghiță Dan..Dan o fi numele de familie al "fruntașilor" USR ...o fi "grad"....căci altfel "folosesc" tot felul de diminutive tot așa cum pe mine ar "trebui" sa ma "cheme" Olingpiuta, asta daca nu cumva sunt pseudonime?...
Raspunde

Aldea

Acum 5 ani

Pe bune, te recomanzi drept "Olingpia Gafosdea" si ai o problema cu numele altora? Asta-i trolling la cel mai inalt nivel :))
Raspunde

Popescu Mihai

Acum 5 ani

Mădălina Boncan e ok, dar e totusi din Vâlcea. Hai sa nu ne negăm originile, sau ne e rusine cu ele!?
Raspunde

Soros Baci

Acum 5 ani

35 de cortur in județul Sibiu X 1000 de euro bucata= investiție serioasa a tinerilor frumoși și liberi. Alo AEP să le vedem contabilitatea.
Raspunde

roxana

Acum 5 ani

un cort costa maxim 250-300 lei luate din banii voluntarilor
Raspunde

alzara

Acum 5 ani

Nici Blaga ( Lucian...) nu era tocmai sibian...
Raspunde

aiti

Acum 5 ani

sigur de IT isti avem nevoie in politica. bravo USR. un vot in minus. baiatu ala are mare incredere in el. doar el probabil. de IT isti e nevoie da. pt unirea bazelor de date din administratie nu pt politica
Raspunde

camarad

Acum 5 ani

Citat din Buiuc: ”pentru că fără falsă modestie, deoarece consider”. M-a buimăcit dom Buiuc ! Asta are stofă de politician !
Raspunde

Tatiana

Acum 5 ani

PARTIDUL NOUA ROMANIE.. bravo, avem nevoie de un astfel de partid pe care sa il votam
Raspunde

Aldea

Acum 5 ani

Cand vii cu texte de genul "cred ca x are ceva de ascuns" si cu acuzatii pe care nu pe poti proba te cam situezi in zona barfei si a cancanului, nu a politicii responsabile.
Raspunde

Odin

Acum 5 ani

Nicinu nu sa uscat bine cerneala pe actul constitutiv că hop au și sărit la harță!
Raspunde

zana

Acum 5 ani

dan ghita, pe care lista este? ca eu nu vad nici un dan ghita. nu de alta, dar nu vreau sa votez pe unul care 's-a maritat'. ce harababura la sibiu cu usr-ul. belei traian? serios? mi se pare un sinistru. sunt dezamagita de candidatii usr sibiu. chiar nu am cu cine. si l-ati mai pus si primul pe lista pe bernei...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus