Marţi,
04.10.2022
Ploi Scurte
Acum
7°C

O companie daneză deschide fermă de porci în județul Sibiu. Investiție de zeci de milioane de euro

O companie daneză deschide fermă de porci în județul Sibiu. Investiție de zeci de milioane de euro

Compania Premium Porc, cu acţionariat este danez și specializată în creșterea porcilor, anunță o investiție de aproximativ 35 de miliaone de euro în România, la Sibiu și Brăila.

Grupul Premium Porc este al doilea cel mai mare producător de carne de porc din România, după Smithfield.

„În prezent, grupul de companii are în implementare un pro­iect major de investiţii care vizează construcţia unei ferme de scroafe în judeţul Brăila şi renovarea şi construcţia unei fer­me de creştere şi îngrăşare în judeţul Sibiu. Investiţia destinată pro­iectelor de la Sibiu şi Brăila este estimată la circa 35 de milioane de euro, cu desfăşurarea lucrărilor pe o perioadă de aproximativ doi ani“, a declarat Kim Ostergaard, country manager pe România al grupului Premium Porc, pentru Ziarul Financiar.
Grupul deţine şase ferme de creştere a porcinelor în judeţele Vrancea, Constanţa, Olt, Brăila şi Sibiu şi două fabrici de nutreţuri combinate care produc zilnic 400 tone de furaje folosite pentru hrănirea porcilor. Fermele au o capacitate de 380.000 de porci anual.

Anul acesta compania estimează vânzări totale de peste 53 de milioane de euro, în creștere cu peste 10% față de anul trecut.

Sursa foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

MB

Acum 6 ani

Si exact unde o sa fie aceasta PORCARIE???
Raspunde

@@@

Acum 6 ani

Weee....piggies ! Ce sozi sunt :))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus