Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

BIS Teatru, 10 ani de teatru independent în Sibiu

BIS Teatru, 10 ani de teatru independent în Sibiu

În toamna anului 2006, în Piața Mică s-au jucat primele spectacole de teatru independent din oraș. La 10 ani de când  a apărut în Sibiu, la început firav, acest fenomen al teatrului independent, Compania BIS Teatru propune un număr record de 22 de reprezentații, care vor avea loc în: Sibiu, Cluj, Iași, Timișoara.

În anul 2009 lua ființă Asociația Culturală BIS. În anul 2011 BIS organiza prima ediție a festivalului-maraton “25 de ore de teatru non-stop”, o acțiune dedicată teatrelor independente.  Anul acesta, a șasea ediție a acestui festival a fost una internațională care a avut loc sub egida EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe). În noiembrie 2015, spectacolul “Născut în ‘90” al Companiei BIS Teatru a fost premiat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Independent (FNTI), la București.

Din luna august a anului curent spectacolele BIS Teatru se joacă și în Grădina BIS, de pe strada Ștefan cel mare nr. 56. În spatele acestor spectacole, proiecte, festivaluri se află o mână de oameni tineri și pasionați, coordonați de la început de actorul și regizorul Bogdan Sărătean.

"Aceste vibrații, munca teribilă, consecvența și încăpățânarea au făcut ca acum, în luna octombrie, BIS Teatru să aibă 22 de reprezentații. E o performanță fabuloasă, dacă ne gândim că în spate e o mână de oameni care se susțin doar din bilete, din donații, din sponsorizări și proiecte. Iar toate astea  implică muncă, transpirație și inspirație. Mă înclin în fața acestor oameni. I-am urmărit de pe băncile liceului sau ale facultății, iar acum sunt artiști în toată firea, conștienți de rostul lor. Tot ce ne dorim este să veniți la spectacole, iar spectacolele noastre să modifice câte ceva în oameni. Stați aproape de noi. Suntem BIS Teatru. Fie că ne numim Teatrul din cartier, Lipicioșii sau 25 de ore de teatru non-stop, suntem BIS Teatru. Simplu", spune Bogdan Sărătean, coordonator BIS Teatru, Sibiu.
În Sibiu, spectacolele se vor defășura în locații gazdă diferite, deoarece BIS Teatru încă nu dispune de o sală proprie de spectacol (acoperită). Din toamna anului trecut, pe lângă festivalul “25 de ore de teatru non-stop”, Asociația Culturală BIS a inițiat și TEATRUL DIN CARTIER, un proiect menit să aducă spectacole de teatru în cartierele Sibiului, pentru oameni care din varii motive nu ajung în sălile de spectacol.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus