Luni,
26.09.2022
Ploi Scurte
Acum
16°C

Brunch în Târnăvioara. Ciorbă brodenlaven, gulyaș de Copșa, lichiu cu prune, hajose

Brunch în Târnăvioara. Ciorbă brodenlaven, gulyaș de Copșa, lichiu cu prune, hajose

Sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 11.30 sătenii din Târnăvioara așteaptă musafiri la ”Brunch în Târnăvioara” cu bucate alese, oameni faini și voie bună. Evenimentul se va desfășura în Târnăvioara, casa nr . 73, sediul Centrului Cultural al Diversității Europene, un proiect realizat de Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu, în colaborare cu Primăria Orașului Copșa Mică și Asociația My Transylvania.  În cadrul brunch-ului se va viziona și documentarul ”Dezvoltarea comunităților transilvane în contextul diversității europene în vederea reducerii disparităților economice și sociale pentru grupuri vulnerabile”. Totodată, va fi organizat un tur ghidat al localității și al monumentelor istorice ale acesteia: biserica fortificată evanghelică și biserica ortodoxă.

tarnavioara (2)

Evenimentul se dorește a fi o continuare a proiectului ”Centrul Cultural al Diversității Europene”, inițiat de Asociația pentru Înfrumuseșarea Orașului Sibiu (AIOS), în parteneriat cu Primăria Orașului Copșa Mică și Compexul Național Muzeal ASTRA Sibiu și desfășurat pe parcursul anului 2015 în Târnăvioara. ”În acest an ne dorim să facem cunoștință cu cât mai multă lume interesată de bucatele și rețetele tradiționale ale comunităților multiculturale de pe Valea Târnavelor. Ca și în cazul evenimentului din anul trecut scopul nostru principal îl reprezintă promovarea și susținerea Târnăvioarei prin prezentarea produselor, rețetelor și a culturii locale. Gazdele vă promit bucate alese, gătite de localnici pe baza rețetelor vechi din zona Târnavelor: ciorba brodenlaven, gulyasul ungurilor din Copșa, lichiu cu prune, hajose”, spune Anca Nițoi, responsabil de proiect în cadrul AIOS.

tarnavioara (74)

Participarea la eveniment costă 50 lei de persoană în limita a 100 de locuri

Meniu brunch Tarnavioara- 08.10.2016

 Aperitiv:

-  slănină,

- vinete și roșii la grătar,

- chifteluțe,

-  zacuscă,

- untură,

- dovlecel pane (în ou și pesmet),

-  cârnat de casă,

-  telemea,

- brânză frământată,

- tobă,

-  cartaboș,

-  ardei cu brânză (ardei roșu, galben și verde),

- salam tradițional de casă,

- legume (ceapă albă și roșie, ridichi negre, ardei, roșii),

- ouă fierte.

-  gem de fructe.

Salate:

- de vinete,

- de ceapă,

- de ardei iute,

- salată orientală,

-  salată de țelină cu morcov și măr,

- salată de varză,

- salată de sfeclă roșie,

- salată de roșii cu telemea de vacă,

- salata verde cu oțet,

- salată de ardei capia copt.

Ciorba:

- ciorbă de legume,

- ciorbă brodenlaven.

-  smântână, pâine de casă și ardei iute.

Fel principal:

- ceaun de porc,

- mămăligă,

- salată de varză,

- murături.

Desert:

- lichiu cu prune,

- lichiu cu varză,

-   hajos,

- covrigei de casă,

- prăjitură cu rabarbură,

-  gogoși.

 Bauturi:

-  apă,

- ceai,

-  sirop de fructe,

- cafea,

- rachiu,

- vin,

- vișinată.

 

 

 

Program eveniment:

11:30 primirea invitatiilor,

13:00 – 13:30 turul Bisericii Evanghelice din Tarnavioara,

Proiectie film – Centrul Cultural al Diversitatii Europene – Tarnavioara 2015.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus